Check engine aprins

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

ANDREI_JOY
pasionat
Mesaje: 272
Membru din: Joi 03-Aug-2006 15:55
Localitate: Bucuresti

Check engine aprins

Mesajde ANDREI_JOY » Sâm 11-Aug-2012 20:34

Salutare.
Saptamana trecuta dupa un mers mai sportiv 4000-5000 de ture s-a aprins beculetu de "check engine" , am lasat-o mai moale si avea si un mers neregulat, am oprit, la relantiu varia turatia cu 50 rpm, am oprit motoru si l-am pornit din nou, si-a revenit mersul normal de relantiu fara variatii, dar "check engine" tot a ramas aprins, dupa un rand de opriri si porniri unde am avut treaba nu s-a mai aprins "check engine", pana astazi cand mai intorceam de la tara mergand cu 130 km/h (3500 ture) am zis sa-i dau spre 140 -150 cand s-a aprins "check engine" si am scazut un pic pe la 130 km/h si am zis sa-i mai dau mai sus dar nu prea mai vroia, si am mers pe la 130 si la iesirea de pe autostrada am inceput sa incetinesc si au aparut si neregularitatile in mersul motorul de a merge rotund, am scos-o din viteza si s-a oprit motorul, am bagat in frana de motor si si-a reluat mersul neregulat, am observat ca incepuse sa dea si cu fum albastru parca a-si fi mers cu un Roman de Brasov, am ajuns in Bucuresti mergand in hopuri si socuri usoare, nu s-a mai oprit motorul cand am scos-o din viteza dar avea mersul neregulat, am oprit-o si dupa am repornit motorul, iar mersul a devenit ca si inainte, mers rotund si frumos dar cu beculetul de "check engine" tot aprins.

Ce este de facut in aceasta situatie?
Saxo 1.5D 57 ponei an 2003

ANDREI_JOY
pasionat
Mesaje: 272
Membru din: Joi 03-Aug-2006 15:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde ANDREI_JOY » Lun 13-Aug-2012 21:59

Azi de dimineata cand am plecat cu masina la munci nu a mai ramas beculetul de "check engine" aprins.

Dar daca are cineva o indrumare cu ce ar putea sa aiba sunt numai ochi.
Saxo 1.5D 57 ponei an 2003

nervoptik
just curious
Mesaje: 10
Membru din: Dum 02-Sep-2012 09:04
Localitate: Birmingham
Masina: Citroen C3 Pluriel
2: Renault Laguna
3: Citroen AX

Mesajde nervoptik » Vin 16-Noi-2012 09:31

de ce nu mergi la un service care are computer pe OBD2?
In masina, sub volan, in stanga jos, ai o trapa, acolo gasesti niste sigurante si o mufa lata. Aceea este o mufa OBD2, prin care, la service iti poate verifica ce probleme ai.
Si au am check engine aprins... Este de la sonda lambda de sus, care a fost lovita de un mecanic si nu mai inregistreaza bine datele. Aveam si eu relantiu neregulat, apoi am desfacut mufa si se pare ca merge mai ok.

ANDREI_JOY
pasionat
Mesaje: 272
Membru din: Joi 03-Aug-2006 15:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde ANDREI_JOY » Vin 16-Noi-2012 11:07

Salut,
Am mers acu ceva timp la Mihai Stan in Ploiesti si a bagat testerul si mi-a zis ca este ceva legat de avans-ul din pompa de injectie motorina, numai pe la 3800 rpm aparea eroarea, asa ca i-a scos mufa din pompa de injectie si mi-a spus sa merg asa cu ea si sa vad daca mai face, nu a mai facut.
Intre timp i-am schimbat furtunele de motorina de la motor + corpul de motorina din cauza ca aveam pierderi de motorina.Dupa aceste schimbari i-am bagat si mufa la loc si nu mai face, nu s-a mai aprins becul de check engine.

tux
simpatizant
Mesaje: 28
Membru din: Mar 15-Aug-2006 14:20
Localitate: Targu Jiu

Avans pompa injectie

Mesajde tux » Lun 29-Apr-2013 21:56

Am si eu aceeasi problema de ceva timp: da fum alb la pornire pana se incalzeste motorul. Daca se scoate mufa de la avansul pompei de injectie merge normal (fara fum alb).
Pompa de injectie a fost verificata pe banc si este in parametrii normali de functionare. Vad ca si martorul "check engine" ramane pornit dupa atatea interventii si verificari.
Ati mai intalnit problema aceasta la Saxo 1.5D 42 kw (2001) ? Solutii ?Multumesc.

ANDREI_JOY
pasionat
Mesaje: 272
Membru din: Joi 03-Aug-2006 15:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde ANDREI_JOY » Dum 24-Noi-2013 22:00

La mine vad ca a revenit din nou problema, dupa o forja pana la 150 la ora s-a aprins beculetul de check engine si la relantiu mergea balbaiit pana am luat contactul si l-am pus din nou.Si mersul motorului si-a revenit la normal dar beculetul de check engine a ramas aprins.

Ce este de facut?
Saxo 1.5D 57 ponei an 2003


Înapoi la “Electrica - Saxo”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

  •  Cauta in forum
  • Advanced search


  •  Mesaje
  • Clubcitroen a fost actualizat la PHPBB3. Mai multe detalii in acest topic

    Functionalitatea "Collapse Forum" implementata
    TapaTalk a fost implementat.




  •  Statistici
  • Totals
    Total mesaje 183172
    Total subiecte 17486
    Total Announcements: 8
    Total Stickies: 90
    Total Attachments: 0

    Topics per day: 3
    Posts per day: 32
    Users per day: 2
    Topics per user: 2
    Posts per user: 19
    Posts per topic: 10

    Total membri 9877
    Cel mai nou membru andreyu334