Carlos Tavares,fostul COO Renault,ar putea deveni Âşeful PSA

Zvonuri si noutati despre informatiile prezentate de Citroën

Moderator: Echipa Tehnica

Vasea30
pasionat
Mesaje: 734
Membru din: Joi 23-Feb-2012 10:03
Localitate: Iasi
Masina: Dacia
Contact:

Carlos Tavares,fostul COO Renault,ar putea deveni Âşeful PSA

Mesajde Vasea30 » Mar 26-Noi-2013 08:05

Carlos Tavares, fostul COO Renault, ar putea deveni Âşeful PSA Peugeot-Citroen

http://www.automarket.ro/stiri/carlos-t ... 54137.html

Carlos Tavares, fostul Chief Operating Officer de la Renault, ar putea sã-l Înlocuiascã pe Philippe Varin, actualul CEO al PSA Peugeot-Citroen, Începând cu anul 2014.

Esential = 2014 este anul din care se anunÞã schimbarea conducerii PSA Peugeot-Citroen.

Carlos Tavares ar putea sã conducã destinele PSA Peugeot-Citroen din 2014, spun cei de la Bloomberg. Potrivit surselor citate de Bloomberg, fostul Chief Operating Officer al Renault ar putea sã conducã fostul rival principal al mãrcii, concernul PSA. ReprezentanÞii PSA Peugeot-Citroen au refuzat sã comenteze acest zvon, În timp ce Carlos Tavares nu a rãspuns Întrebãrile adresate de Bloomberg ºi Automotive News. Tavares a pãrãsit marca Renault În luna august a anului curent, declarând la vremea respectivã cã κi doreºte sã conducã un producãtor de automobile, fãrã sã-ºi anunÞe preferinÞele.

Sursele din cadrul mãrcii Peugeot citate de Bloomberg susÞin cã Tavares Încã nu a semnat un contract cu grupul PSA, decizia finalã fiind Încã discutatã În rândul consiliului de conducere. Planul anunÞat de cei de la Bloomberg ar viza Înlocuirea actualului CEO PSA Peugeot-Citroen, Philippe Varin, odatã ce acesta se va retrage din funcÞia de conducere. Varin conduce concernul PSA din 2009 ºi a primit o extindere a contractului În luna martie a anului curent, dar acesta este aºteptat sã se pensioneze În 2014, având 61 de ani ÎmpliniÞi.În cazul în care va prelua conducerea PSA, Carlos Tavares va trebui sã redreseze compania din actuala situaþie. Producãtorul francez a avut o pierdere operaþionalã de 510 milioane de euro în prima jumãtate a anului curent ºi încearcã sã se redreseze printr-un parteneriat în China cu cei de la Dongfeng ºi o alianþã în Europa cu General Motors. Pe lângã pierderile operaþionale, cei de la PSA Peugeot-Citroen sunt nevoiþi sã închidã o fabricã, sã elimine 11.200 de angajaþi ºi sã reducã supracapacitatea industrialã pentru a reveni la profit.

Via AutomotiveNews (ĂŽnreg.) | Bloomberg
DS + PEUGEOT & CITROEN ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/543791945662860

CITROEN C5 CLUB ROMANIA - facebook.com/groups/110645719379127/

Vasea30
pasionat
Mesaje: 734
Membru din: Joi 23-Feb-2012 10:03
Localitate: Iasi
Masina: Dacia
Contact:

Mesajde Vasea30 » Joi 28-Noi-2013 16:01

PSA Peugeot Citroen confirmĂŁ: Carlos Tavares, fostul COO Renault, va conduce grupul francez

http://www.automarket.ro/stiri/psa-peug ... 54158.html

Carlos Tavares, fostul COO al Renault, va conduce concernul PSA Peugeot-Citroen dupĂŁ retragerea actualului CEO, Philippe Varin, programatĂŁ ĂŽn cursul anului 2014.

Esential = 6 ani consecutivi de pierderi a avut concernul PSA Peugeot-Citroen.

Carlos Tavares a fost confirmat ca viitorul CEO al concernului PSA Peugeot-Citroen. Vestea vine la doar o zi de la zvonurile neconfirmate de PSA privind potenÞiala mutare a fostului director operaÞional Renault la principalul rival, concernul PSA Peugeot-Citroen. Pentru moment, nu este clar momentul În care Tavares va prelua ºefia PSA Peugeot-Citroen, schimbarea urmând sã aibã loc dupã retragerea actualului CEO, Philippe Varin. Pânã atunci, Tavares va face parte din consiliul de conducere al concernului francez, prima zi a anului viitor urmând sã marcheze debutul sãu În acest cerc.

Carlos Tavares are rolul de a readuce concernul PSA Peugeot-Citroen Înapoi la profit, dupã ºase ani În care grupul a Înregistrat pierderi. Cei de la PSA vor sã-ºi reducã pierderile interne, sã-ºi creascã vânzãrile ºi sã se extindã În afara Bãtrânului Continent. Tavares va fi al treilea CEO al PSA În ºapte ani, iar numirea sa În funcÞie vine Într-o perioadã dificilã pentru concernul francez, anul 2014 fiind sinonim cu prima fazã a renunÞãrii la 11.200 de locuri de muncã ºi la Închiderea unei fabrici din apropierea Parisului. Consiliul de conducere al PSA ºi-a redus ºi el efectivul, doi din cei ºase membri fiind eliminaÞi.Viitorul CEO al PSA Peugeot-Citroen are peste trei decenii de experienÞã În cadrul grupului Renault-Nissan. Pe lângã faptul cã a ajuns sã fie secundul lui Carlos Ghosn, Tavares este cunoscut ºi pentru pasiunea lui pentru automobile este cunoscutã, acesta fiind implicat ºi În motorsport, participând la diferite evenimente la volanul unor modele Renault ºi Nissan. Analiºtii din industrie Îl vãd pe Tavares drept potenÞialul salvator al concernului francez, Tavares având În spate un ºir de realizãri notabile pentru Nissan ºi pentru Renault.

Via AutomotiveNews (ĂŽnreg.) | Bloomberg | PSA |
DS + PEUGEOT & CITROEN ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/543791945662860

CITROEN C5 CLUB ROMANIA - facebook.com/groups/110645719379127/

Vasea30
pasionat
Mesaje: 734
Membru din: Joi 23-Feb-2012 10:03
Localitate: Iasi
Masina: Dacia
Contact:

Mesajde Vasea30 » Mie 26-Feb-2014 11:17

http://www.automarket.ro/stiri/carlos-t ... 55338.html

Carlos Tavares, fostul COO Renault, are planuri ambiĂžioase pentru PSA Peugeot-Citroen

Carlos Tavares va deveni, oficial, noul CEO al grupului PSA Peugeot-Citroen ĂŽn data de 31 martie. Tavares vrea modele competitive pentru rivalul Volkswagen, dar Âşi consolidarea brandului premium DS.


DupĂŁ o plecare controversatĂŁ din cadrul Renault, Carlos Tavares se pregĂŁteÂşte sĂŁ ĂŽnceapĂŁ o nouĂŁ carierĂŁ ĂŽn fruntea unuia dintre cele mai puternice conglomerate auto europene.

PSA Peugeot Citroen confirmĂŁ: Carlos Tavares, fostul COO Renault, va conduce grupul francez

Tavares se va instala În poziÞia de CEO al grupului PSA Peugeot-Citroen Începând cu 31 martie, imediat dupã plecarea lui Philippe Varin, actualul ºef al francezilor. Chiar dacã, momentan, priveºte de pe bancã evoluÞia viitoarei sale companii, Tavares comenteazã evoluÞia PSA ºi anunÞã planurile sale de restructurare.

InvestiĂžii de 5.27 miliarde de euro

Esential = 5.27 miliarde de euro este suma programatĂŁ pentru investiĂžii ĂŽn cadrul PSA.
31 martie este data ĂŽn care Tavares devine oficial noul CEO PSA.
750.000 de maÂşini sperĂŁ sĂŁ producĂŁ ĂŽmpreunĂŁ Peugeot-Citroen Âşi Dongfeng pe piaĂža din China ĂŽn 2015.

Fostul ºef al operaÞiunilor Renault anunÞã un plan de investiÞii de 5.27 miliarde de euro, destinat modelãrii Întregii game. Marea majoritate a investiÞiilor va merge cãtre departamentul de dezvoltare ºi cercetare pentru a identifica ºi exploata cele mai profitabile vehicule.

Planul lui Tavares este acela de a se concentra pe o gamĂŁ cu mai puĂžine modele, dar suficient de puternicĂŁ pentru a „ĂŽnspĂŁimânta” competiĂžia ĂŽn anii ce urmeazĂŁ. Planul complet al proaspĂŁt unsului CEO vor fi fĂŁcute publice la scurt timp dupĂŁ instalarea sa, ĂŽn data de 4 aprilie.
Modele capabile sĂŁ se batĂŁ cu cele de la Volkswagen

Obiectivul acestui plan va fi reducerea lipsei de competitivitate a modelelor Peugeot În faÞa celui mai mare rival european: Grupul Volkswagen. Practic, Tavares va Încerca sã facã din fiecare model Peugeot-Citroen un rival capabil sã se ridice la ÎnãlÞimea produselor Volkswagen. Va fi o adevãratã provocare, având În vedere cã VW a avut o cotã de piaÞã de 24.8% pe piaÞa europeanã, aproape dublu faÞã de Peugeot, care a adunat doar 11.1 procente.

AceastĂŁ companie are potenĂžialul de a deveni una cu adevĂŁrat globalĂŁ.
Carlos Tavares
viitorul CEO PSA Peugeot-Citroen

Pe lista de zi a viitorului CEO se mai aflã ºi alte prioritãÞi. Printre ele, ºi transformarea brandului DS Într-unul premium, proces ce ar putea dura aproximativ 20 de ani. De asemenea, Tavares vrea sã reconfigureze gama Peugeot pe piaÞa din Rusia, acolo unde se vând 27 de modele, dar profitul se ÎncãpãÞâneazã sã aparã.

Fostul oficial Renault nu a uitat nici de piaĂža din China, unde plĂŁnuieÂşte sĂŁ extindĂŁ activitatea PSA cu ajutorul noilor parteneri locali de la Dongfeng, cu care a fost semnatĂŁ recent achiziĂžia unui pachet de acĂžiuni.

SchimbĂŁri la Peugeot: chinezii de la Dongfeng Âşi statul francez au cumpĂŁrat 28% din acĂžiuni

PSA ºi Dongfeng vor sã creascã producÞia de tip joint-venture cu douã treimi, pânã la 750.000 de maºini pe an, pânã În 2015. Pânã În 2020, Dongfeng sperã ca livrãrile sale anuale, cumulate cu cele ale PSA Peugeot Citroen, sã ajungã la 1.5 milioane de maºini.
DS + PEUGEOT & CITROEN ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/543791945662860

CITROEN C5 CLUB ROMANIA - facebook.com/groups/110645719379127/


Înapoi la “Noutati”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

 •  Cauta in forum
 • Advanced search


 •  Mesaje
 • Clubcitroen a fost actualizat la PHPBB3. Mai multe detalii in acest topic

  Functionalitatea "Collapse Forum" implementata
  TapaTalk a fost implementat.
 •  Statistici
 • Totals
  Total mesaje 185877
  Total subiecte 18025
  Total Announcements: 8
  Total Stickies: 86
  Total Attachments: 0

  Topics per day: 3
  Posts per day: 30
  Users per day: 2
  Topics per user: 2
  Posts per user: 17
  Posts per topic: 10

  Total membri 10636
  Cel mai nou membru enache88