PSA Peugeot-Citroen ĂŽnchide o fabricĂŁ veche de 40 de ani

Zvonuri si noutati despre informatiile prezentate de Citroën

Moderator: Echipa Tehnica

Vasea30
pasionat
Mesaje: 734
Membru din: Joi 23-Feb-2012 10:03
Localitate: Iasi
Masina: Dacia
Contact:

PSA Peugeot-Citroen ĂŽnchide o fabricĂŁ veche de 40 de ani

Mesajde Vasea30 » Vin 25-Oct-2013 12:46

PSA Peugeot-Citroen ĂŽnchide o fabricĂŁ veche de 40 de ani din FranĂža

http://www.automarket.ro/stiri/psa-peug ... 53621.html

Francezii de la PSA vor Închide astãzi fabrica din Aulnay. Uzina are o tradiÞie de 40 de ani ºi este prima din planul pe care Îl vor derula pânã În 2015, care prevede trei fabrici Închise ºi renunÞarea la 11.000 de salariaÞi.

Esential = 3.300 de angajaÞi lucrau la fabrica Peugeot-Citroen din Aulnay, FranÞa, atunci când aceasta opera la capacitate maximã.

PSA Peugeot-Citroen a ĂŽnceput planul sĂŁu de reducere a forĂžei de muncĂŁ prin ĂŽnchiderea fabricilor neperformante din punct de vedere economic. Fabrica din Aulnay, FranĂža, va fi ĂŽnchisĂŁ astĂŁzi dupĂŁ producĂžia exemplarului cu numĂŁrul 8.569.391, un Citroen C3. Uzina localizatĂŁ ĂŽn apropierea Parisului are o istorie de 40 de ani Âşi ĂŽnchiderea ei a fost confirmatĂŁ ĂŽn urmĂŁ cu mai bine de un an. Fabrica din Aulnay este prima uzinĂŁ auto din FranĂža ĂŽnchisĂŁ ĂŽn ultimii 20 de ani, decizia fiind clasificatĂŁ drept "inacceptabilĂŁ" de PreÂşedintele Francois Hollande, dar explicatĂŁ ca fiind "inevitabilĂŁ" de ministrul francez al industriei.

Concernul PSA le-a oferit pachete compensatorii muncitorilor de la Aulnay ºi le-a promis asistenþã în cãutarea lor pentru un nou loc de muncã. Dintre cei 3.000 de angajaþi permanenþi ai uzinei, aproximativ 2.700 au obþinut deja o nouã poziþie sau sunt pe care sã obþinã un nou loc de muncã. Însã, sindicaliºtii spun cã existã aproape 1.100 de salariaþi de la Aulnay care nu au gãsit încã o alternativã, cu toate cã uzina are doar 3.300 de angajaþi. Concernul PSA a semnat un angajament faþã de sindicatele sale prin care promite sã îngheþe salariile în 2014 ºi sã reducã plata orelor suplimentare în schimbul investiþiilor garantate ºi a lansãrii de modele noi, alãturi de asigurarea cã nu vor închide alte uzine din Franþa în urmãtorii trei ani.Cei de la PSA s-au angajat sã introducã un model nou în fabricaþie la fiecare dintre cele cinci fabrici din Franþa. Între timp, rivalii de la Renault le-au promis sindicaliºtilor în luna martie cã vor îngheþa salariile pentru trei ani, dar nu vor închide nicio fabricã din Franþa, cu toate cã sindicaliºtii au fost nevoiþi sã accepte o reducere a forþei de muncã de 17%. Concernul Renault s-a angajat sã creascã producþia de automobile din Franþa cu 34% pânã în 2016.

Fabricile de automobile din Europa sunt capabile sã producã 26 de milioane de unitãÞi pe an, incluzând uzinele din Rusia. Potrivit specialiºtilor de la IHS Automotive, capacitatea actualã de producÞie depãºeºte cererea ºi estimãrile de vânzãri cu ºapte milioane de unitãÞi. Pentru ca o uzinã auto sã fie profitabilã pentru un constructor, aceasta are nevoie de un grad de ocupare de 80%, explicã specialiºtii de la CM-CIC Securities. Cei de la IHS Automotive estimeazã cã ar fi necesarã Închiderea a 18 uzine auto În Europa de talia celei din Aulnay pentru a egala producÞia cu cererea de automobile de pe aceastã piaÞã În condiÞiile actuale.

Via AutomotiveNews (ĂŽnreg.)
DS + PEUGEOT & CITROEN ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/543791945662860

CITROEN C5 CLUB ROMANIA - facebook.com/groups/110645719379127/

Înapoi la “Noutati”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori

 •  Cauta in forum
 • Advanced search


 •  Mesaje
 • Clubcitroen a fost actualizat la PHPBB3. Mai multe detalii in acest topic

  Functionalitatea "Collapse Forum" implementata
  TapaTalk a fost implementat.
 •  Statistici
 • Totals
  Total mesaje 185877
  Total subiecte 18025
  Total Announcements: 8
  Total Stickies: 86
  Total Attachments: 0

  Topics per day: 3
  Posts per day: 30
  Users per day: 2
  Topics per user: 2
  Posts per user: 17
  Posts per topic: 10

  Total membri 10636
  Cel mai nou membru enache88