Peugeot, la un pas de a rupe alianta cu GM

Zvonuri si noutati despre informatiile prezentate de Citroën

Moderator: Echipa Tehnica

Vasea30
pasionat
Mesaje: 734
Membru din: Joi 23-Feb-2012 10:03
Localitate: Iasi
Masina: Dacia
Contact:

Peugeot, la un pas de a rupe alianta cu GM

Mesajde Vasea30 » Joi 24-Oct-2013 07:12

Peugeot, la un pas de a rupe alianta cu GM. "Numai acest pact ii mai putea salva, este inceputul sfarsitului"

PSA Peugeot Citroen, al doilea producator auto din Europa dupa vanzari, ar putea rupe alianta cu grupul american General Motors, estimand ca nu va atinge tinta privind reducerile de cheltuieli, cu 1 miliard de dolari pana in 2016.

Grupul francez analizeaza rezultatele aliantei pentru a decide daca va mai produce automobile in parteneriat cu GM, evaluand si "conditii relevante" din acordul de dezvoltare incheiat intre cele doua companii, a anuntat Peugeot.

"Numai aceasta alianta ii mai putea salva; este inceputul sfarsitului. Tintele convenite la incheierea protocolului de alianta au fost minime, iar acum Peugeot a ramas pe cont propriu. Pierde pe toate fronturile", comenteaza pentru Bloomberg un analist financiar francez.

Protocolul dateaza de anul trecut si este unul dintre pilonii strategiei de redresare a Peugeot, care a incercat sa scada cheltuielile prin accesarea resurselor GM.

Impactul financiar al aliantei a fost insa mai slab decat anticipa conducerea companiei franceze, care are probleme financiare si trebuie sa-si gaseasca rapid noi parteneri.

Peugeot pregateste o majorare de capital de cel putin 3 miliarde euro, finantata de statul francez si de grupul chinez Dongfeng Motor, care vor prelua cate 20% din actiunile companiei, au declarat saptamana trecuta surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Afacerile Peugeot depind in mare masura de evolutia pietei europene, unde vanzarile de automobile au scazut aproape de minimul ultimilor 20 de ani.

Protocolul aliantei prevede ca GM o poate dizolva unilateral in cazul unei schimbari in actionariatul Peugeot.

Vanzarile Peugeot au scazut cu 3,7% in trimestrul al treilea, la 12,1 miliarde euro. Divizia producatoare de automobile a grupului a pierdut 510 milioane euro in prima jumatate a anului.

http://www.incont.ro/auto/peugeot-la-un ... cu-gm.html
DS + PEUGEOT & CITROEN ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/543791945662860

CITROEN C5 CLUB ROMANIA - facebook.com/groups/110645719379127/

Vasea30
pasionat
Mesaje: 734
Membru din: Joi 23-Feb-2012 10:03
Localitate: Iasi
Masina: Dacia
Contact:

Mesajde Vasea30 » Vin 13-Dec-2013 16:00

http://www.automarket.ro/stiri/general- ... 54453.html

General Motors vrea sã-ºi vândã pachetul de acÞiuni deÞinut la PSA Peugeot-Citroen

Americanii de la GM Âşi-au anunĂžat disponibilitatea Âşi intenĂžia de a vinde pachetul de 7% din acĂžiunile PSA Peugeot-Citroen pe care l-a achiziĂžionat anul trecut cu peste 400 de milioane de dolari.

Esential = 400 de milioane de dolari este estimarea minimĂŁ a valorii acĂžiunilor PSA Peugeot-Citroen cumpĂŁrate de GM ĂŽn 2012.

Parteneriatul dintre General Motors ºi PSA Peugeot-Citroen va urma o direcÞie mai liberã În viitor, cei de la GM anunÞând cã vor sã vândã acÞiunile pe care le deÞin la concernul francez. Vorbim despre un pachet de 7% din acÞiunile PSA, pentru care se estimeazã cã GM a plãtit În 2012 Între 400 ºi 470 milioane de dolari. Concernul american era cel mai important acÞionar PSA dupã familia Peugeot, care deÞine 30% din companie. Joint-venture-ul creat de cele douã pãrÞi va rãmâne În continuare În picioare, din ce reiese din comunicatele de presã ale celor douã companii. Acest joint-venture are rolul de a face economii de scarã, fiind folosit pentru a realiza achiziÞii comune pentru interesele celor companii.

Vestea bunã pentru PSA Peugeot-Citroen În urma anunÞului General Motors este cã aceºtia pot sã-ºi aleagã acum orice partener din China doresc, forma actualã a ÎnÞelegerii fiind o problemã pentru francezi, deoarece Dongfeng, potenÞialul lor investitor, este un rival al partenerilor General Motors din China. Odatã cu renunÞarea la acÞiunile PSA din portofoliu, GM ºi-a Îndeplinit obligaÞiile contractuale faÞã de partenerii sãi din China. ReprezentanÞii celor douã companii nu au specificat cum afecteazã aceastã mãsurã economiile de 2 miliarde de dolari pe an, prognozate din 2017 pentru forma iniÞialã a proiectului."PSA are nevoie de GM, dar GM nu are nevoie de PSA. E geru pentru mine sĂŁ ĂŽnĂželeg cum aceastĂŁ colaborare ar putea ajuta ĂŽn vreun fel GM ĂŽn Europa. Planul riscĂŁ sĂŁ introducĂŁ elemente complexe ĂŽntr-o perioadĂŁ ĂŽn care GM se aflĂŁ ĂŽntr-un punct delicat al restructurĂŁrilor" - declara Matthew Stover, analist Guggenheim Securities, la data la care cei doi producĂŁtori anunĂžau alianĂža.

Via AutomotiveNews (ĂŽnreg.)
DS + PEUGEOT & CITROEN ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/543791945662860

CITROEN C5 CLUB ROMANIA - facebook.com/groups/110645719379127/


Înapoi la “Noutati”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

 •  Cauta in forum
 • Advanced search


 •  Mesaje
 • Clubcitroen a fost actualizat la PHPBB3. Mai multe detalii in acest topic

  Functionalitatea "Collapse Forum" implementata
  TapaTalk a fost implementat.
 •  Statistici
 • Totals
  Total mesaje 185856
  Total subiecte 18017
  Total Announcements: 8
  Total Stickies: 86
  Total Attachments: 0

  Topics per day: 3
  Posts per day: 30
  Users per day: 2
  Topics per user: 2
  Posts per user: 17
  Posts per topic: 10

  Total membri 10630
  Cel mai nou membru Cristi-73