Politica de confidentialitate

ultima actualizare: 24.05.2018

1. Cine suntem?
Platforma Clubcitroen.ro este un forum de discutii creat prin prin activitate benevola de catre amatori, pentru a faclita interactiunea dintre pasionatii auto, in special (dar nu exclusiv) posesori ai produselor AUTOMOBILES CITROËN

"CLUBCITROEN.RO" nu este in niciun fel afiliat cu "PSA GROUP" si/sau "Automobiles CITROEN" sau oricare dintre subsidiarele si filialele acestora. Logoul "double chevron" si numele "Citroën" sunt marci inregistrate ale PSA Group si sunt folosite de catre forumul Clubcitroen.ro numai in scopuri ilustrative si non comerciale.

2. Ce date colectăm?
Datele cu caracter personal pe care Forumul Clubcitroen.ro le colecteaza si proceseaza sunt descrise pe scurt mai jos, impreuna cu scopul si modul procesarii.


"Date necesare"

- informatii necesare pentru ca persoana vizata sa poata beneficia de toate functionalitatile oferite de site.
- colectate prin actiunea directa a persoanei vizate, la inregistrarea unui cont de membru:

Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere optionala* a unor notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum - (reply la un mesaj personal, reply intr-un topic urmarit, etc)
comunicari ocazionale* in scop informativ din partea administratiei Forumului. Nu vor fi transmise mesaje comerciale sau in scop de marketing.
*notificarile pot fi dezactivate sau activate oricand de catre utilizator in "Panoul utilizatorului"
Adresa de email NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea.

Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva. Poate fi modificat de catre administratori la cererea utilizatorului.

Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
NU poate fi vizualizata nici macar de administratori, ci doar schimbata de catre utilizator sau administratori, la cererea utilizatorului.

Aceste date sunt colectate pentru ca fara ele nu este posibila crearea unui cont de membru. Eventualii utilizatori anonimi/neinregistrati nu pot participa la discutii si nu au acces la toate ariile forumului.
Prelucrarea "datelor necesare" se bazeaza pe consimtamantul persoanei vizate, dat in mod explicit prin acceptarea termenilor si conditiilor la momentul inregistrarii.
Refuzul furnizarii datelor nu impiedica accesarea site-ului, dar poate avea drept consecinta imposibilitatea oferirii tuturor serviciilor prin intermediul Forumului.

"Date optionale" - campuri cu detalii suplimentare pe care membrii Forumului Clubcitroen au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:

Localitate - poate ajuta la rapiditatea oferirii unor solutii in cadrul anumitor discutii (ex recomandari de mecanici si unitati service aflate in apropierea localitatii respective)
Masina - la fel ca mai sus, poate ajuta la oferirea unor solutii (ex. sugestii reparatie) personalizate in functie de tipul masinii.
Site web


Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubcitroen nu este conditionat de introducerea lor. Aceste date nu sunt procesate in niciun fel, cu exceptia afisarii lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubcitroen (dar nu si de vizitatorii neautentificati sau de crawlerii web precum Googlebot). De asemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca.
Prelucrarea "datelor optionale" se bazeaza pe consimtamantul persoanei vizate, dat in mod explicit prin introducerea benevola a acestora.

"Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):

Adresa IP Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: IE, Edge, etc)

Aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice si NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii neavand acces la ele.

Important!
Toate cele trei tipuri de date nu sunt procesate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing sau profiling, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
Datele necesare si datele optionale sunt stocate in baza de date a Forumului Clubcitroen pe pana la stergerea contului de membru, precum si in copiile de siguranta (backup) pentru o perioada de un (1) an. Pot fi modificate oricand de catre posesorul contului, prin interfata de personalizare accesibila tuturor utilizatorilor in mod direct, sau prin solicitare catre administratorii forumului.
Datele colectate automat sunt stocate pentru 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubcitroen (webserver logs) .


Discutiile publicate pe forumul Clubcitroen.ro nu sunt destinate persoanelor sub 16 ani și nu colectăm cu bună știință date de la persoane sub 16 ani. Dacă ni se aduce la cunostinta că o persoană sub 16 ani ne-a furnizat date cu caracter personal, le vom șterge imediat

3. Drepturile privind datele personale.
In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

Dreptul de a solicita accesul la datele personale colectate. Aceasta vă permite să primiți o copie a datelor personale pe care le deținem despre dvs.

Dreptul de a solicita corectarea datelor pe care le avem despre dvs. Acest lucru vă permite să solicitati corectarea datelor, deși este posibil să fie necesar să verificăm corectitudinea datelor noi pe care ni le furnizați.

Dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor personale.
Aceasta vă permite să ne cereți să suspendăm procesarea datelor personale în următoarele scenarii:
(a) dacă doriți să stabilim acuratețea datelor;
(b) în cazul în care utilizăm datele ilegal;
(c) în cazul în care aveți nevoie să păstrăm datele, chiar dacă nu mai avem nevoie de ele, deoarece aveți nevoie pentru a stabili, a exercita sau a apăra revendicări legale;
d) v-ați opus utilizării de către noi a datelor dvs., dar trebuie să verifică dacă avem motive legale imperative de a le utiliza.

Dreptul de a solicita ștergerea datelor personale.
Persoana vizată are dreptul să solicite operatorului să șteargă fără întârziere datele cu caracter personal care o privesc în următoarele cazuri:
datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
persoana vizată își retrage consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea;
datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea legii;
datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii online copiilor.
Ștergerea datelor nu se va realiza dacă:
datele sunt necesare pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare și informare;
datele sunt necesare pentru îndeplinirea unei obligații legale;
din motive de interes public în domeniul sănătății publice;
în scopuri de arhivare în interes public;
pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, Clubcitroen.ro sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice sau de arhivare. Spre exemplu, stergerea mesajelor unui utilizator ar putea duce la distrugerea cursivitatii unui subiect de interes general. In aceste situatii va putea fi pastrat continutul mesajelor, dupa anonimizarea datelor personale.

Dreptul la opozitie presupune că persoana vizată are dreptul de a se opune, în orice moment, la prelucrarea datelor sale, din motive întemeiate și legitime, cu excepția cazurilor în care există dispoziții legale contrare. În caz de opoziție justificată, prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.

Dreptul la portabilitatea datelor.
Dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, usor de citit precum si dreptul de a solicita transferarea acestor date catre o terta parte in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege

Dreptul de a vă retrage în orice moment consimțământul privind prelucrarea datelor dvs. personale. Acest lucru nu afectează legalitatea oricărei prelucrări pe care am efectuat-o deja pe baza consimțământului dat anterior.

Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: poti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, iti poti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si poti contesta decizia.

Termen limită de răspuns:
Încercăm să răspundem tuturor solicitărilor legitime în decurs de 30 de zile. Ocazional, ne poate lua mai mult de 30 de zile dacă solicitarea dvs. este deosebit de complexă sau ați făcut mai multe solicitări. În acest caz, vă vom anunța și vă vom ține la curent.
Dacă doriți să exercitați oricare dintre drepturile de mai jos, mergeți la setările contului sau contactați-ne.
În plus, aveți dreptul să faceți plângere în orice moment autorității responsabile de protecția datelor.


4. Referințe de pagini de internet ale terților
Platforma Clubcitroen.ro poate conține trimiteri către pagini de internet sau aplicații ale terților. Dacă faceți clic pe una dintre aceste referințe, rețineți că fiecare dintre ele va avea propria politică de confidențialitate. Nu controlăm aceste pagini de internet/aplicații și nu suntem responsabili pentru aceste politici. Când părăsiți Clubcitroen.ro, vă încurajăm să citiți notificarea de confidențialitate a fiecărei pagini de internet pe care o vizitați.

5. Cookies
Clubcitroen.ro foloseste cookies. Un 'cookie' este un fișier format text care este descărcat pe computerul sau device-ul tău la folosirea unui website și care permite ca website-ul să obțină anumite informații despre browser-ul tău. Cookies folosesc la imbunatatirea si personalizarea experientei utilizatorului.
Pentru a bloca orice cookie, te rugăm să verifici documentația din brower sau device-urile mobile.
Pentru mai multe informații generale despre cookies, te rugam să vizitezi http://www.aboutcookies.org sau http://www.allaboutcookies.org.

Pentru detalii specifice privind cookies folosite pe forumul Clubcitroen.ro, mergeti la "Politica de utilizare a cookies"
  •  Cauta in forum
  • Advanced search


  •  Mesaje
  • 07.05.2021 - Ca urmare a unor update-uri efectuate pe serverul de gazduire in 5 februarie 2021, Forumul clubcitroen.ro a suferit niste probleme de compatibilitate cu noul sistem de operare. Din acest motiv, astazi a fost migrat pe un VPS nou. Forumul functioneaza acum in parametri normali. Nu a fost sesizata nici o pierdere de date.





  •  Statistici
  • Totals
    Total mesaje 187740
    Total subiecte 18608
    Total Announcements: 8
    Total Stickies: 86
    Total Attachments: 0

    Topics per day: 2
    Posts per day: 24
    Users per day: 2
    Topics per user: 2
    Posts per user: 16
    Posts per topic: 10

    Total membri 11695
    Cel mai nou membru Tony 77