Povestea unui motor Peugeot 405 1,9 benzina (ca si cel de BX): dupa ce a nins, omul a vrut sa-l scoata din parcate si l-a ambalat rau de tot la rece. S-a trezit atunci ca i-au sarit vreo 2 litri de ulei in compartimentul motor. El banuieste ca pe la joja de ulei, care nu mai are acel capacel galben de protectie in cap, ciuperca aceea. E posibil asa ceva? Care ar fi explicatiile sau defectiunile (in caz ca sunt)?
Multumiri!
P.S. Acelasi om ar vrea sa treaca la diesel. Stiti ce modificari e nevoie sa faca si cam cat costa? Eventual, are cineva vreun motor diesel la pret acceptabil?
pierdere ulei
Moderator: Echipa Tehnica
- Valeriu Ciprian
- just curious
Ceeasi problema am avut-o si eu iarna aceasta de doua ori cu doua tipuri de ulei , iar cei de la service au constatat ca era infundata cu gheata sita de la epurator si de aceea arunca uleiul pe la joja.Mentionez ca motorul a fost facut de doua ori in interval de 4 luni.Asta sa fie oare cauza?
Nu eu am pus coada la pruna si nici nu am facut gaura la macaroana......motor Peugeot ...1989
Valeriu Ciprian scrie:Mentionez ca motorul a fost facut de doua ori in interval de 4 luni.Asta sa fie oare cauza?
de ce? n-a iesit din prima sau au mai ramas piese care trebuiau inghesuite la loc?
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
- Valeriu Ciprian
- just curious
khan scrie:de ce? n-a iesit din prima sau au mai ramas piese care trebuiau inghesuite la loc?
Intradevar nu a iesit din prima...nu s-a umblat si la vibrochen si a inceput sa bata.Ma ajuta cineva cu un alt raspuns la intrebarea mea?
Nu eu am pus coada la pruna si nici nu am facut gaura la macaroana......motor Peugeot ...1989
Am patit eu la Oltcit ceva asemanator. Era infundat "reniflardul" - adica sistemul de evacuare a gazelor de carter.
S-a intamplat iarna pe vreme foarte rece si mi-a sarit busonul de umplere de la ulei (la oltcit busonul asta e bagat presat, nu prin insurubare)
In alte dati daca busonul nu sarea, improsca ulei pe la unul din semeringuri.
In concluzie: daca epuratorul este infundat, poate sa iti dea ulei pe la joja sau pe unde motorul este mai putin etans.
S-a intamplat iarna pe vreme foarte rece si mi-a sarit busonul de umplere de la ulei (la oltcit busonul asta e bagat presat, nu prin insurubare)
In alte dati daca busonul nu sarea, improsca ulei pe la unul din semeringuri.
In concluzie: daca epuratorul este infundat, poate sa iti dea ulei pe la joja sau pe unde motorul este mai putin etans.
CAUZA SIGURA: Epurator infundat + uzura motorului (scapa un pic de compresie in baie.....pot fi segmentii aliniati sau chiar uzura mare a camasilor) 
Ulei a sarit pe la joja de ulei ,care chiar daca avea "chestia" aia galbena de plastic ,ca nu stiu cum sa-i zic ,era aruncata de presiunea gazelor afara.

Ulei a sarit pe la joja de ulei ,care chiar daca avea "chestia" aia galbena de plastic ,ca nu stiu cum sa-i zic ,era aruncata de presiunea gazelor afara.
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp