Spalare Motor

tot ce nu poate fi ĂŽncadrat ĂŽn ariile de mai sus

Moderator: Echipa Tehnica

AndreiR
simpatizant

Spalare Motor

Mesajde AndreiR » Mie 11-Apr-2007 11:54

Salut!

Am o nelamurire: avand in vedere electronica foarte complicata a lui C4, la o eventuala spalare a motorului ce ar trebui sa-i rog pe baietii de la spalatorie sa acopere sau sa aiba o grija mai mare?

Sincer nu vreau ca dupa ce spal motorul la masina sa constat k nu mai functioneaza cum trebuie. Am avut o experienta de genul asta cand dupa ce mi-au curatat interiorul am avut surpriza sa constat ca nu mai functionau comenzile de pe volan. Spre norocul meu si-au revenit dupa vreo juma' de ora.

Mersi.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 11-Apr-2007 12:20

Cred ca ar trebui sa ii rogi pe baietii aia sa nu spele motorul :wink:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mie 11-Apr-2007 12:57

Motorul se sterge cu o cirpa. Atit. Nu il speli ca risti nici macar sa nu-ti mai plece masina.

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Mie 11-Apr-2007 23:46

asta nu inteleg eu ... aici in romania toti dar absolut toti posesorii de masiini noi nu is spala motoarele sub nici un chip in schimb inafara e ceva normal sa-ti speli motorul ... de ce oare ?? :( In mod normal partea electrica a masinii nu trebuie sa fie hidroizolata :?

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 12-Apr-2007 09:26

de unde ai vazut tu ca isi spala motorul aia "din afara" ? Nu te lua dupa ce vezi pe discovery, acolo sunt emisiuni de tuning. Aia isi spala motorul, ca si noi, cand il demonteaza de pe masina pt refacerea setului. In rest se bazeaza pe nistre spray-uri ce se gasesc si la noi. Mai exista si un sistem de spalare cu abur dar chiar si acesta poate lasa "urme".

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Joi 12-Apr-2007 11:40

exista un sistem de spalare pentru interior/exterior/motor bazat pe dry-ice... dar nu am auzit sa fi adus cineva la noi asa ceva...
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

AndreiR
simpatizant

Mesajde AndreiR » Joi 12-Apr-2007 11:45

in concluzie, cea mai buna metoda ramane spary-ul degresant si o carpa. Asta este baietei,daca ne-am cumparat laptopuri cu roti :P

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 12-Apr-2007 13:02

razzwan scrie:asta nu inteleg eu ... aici in romania toti dar absolut toti posesorii de masiini noi nu is spala motoarele sub nici un chip in schimb inafara e ceva normal sa-ti speli motorul ... de ce oare ?? :( In mod normal partea electrica a masinii nu trebuie sa fie hidroizolata :?

Eu am vazut masini "din afara" care aveau eticheta unde scria negru pe galben ca motorul nu se spala 8)
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Joi 12-Apr-2007 15:01

eu unul imi spal motorul cateodata si cu jet si pana acum nu am patit nimic 8)

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 12-Apr-2007 15:05

razzwan scrie:eu unul imi spal motorul cateodata si cu jet si pana acum nu am patit nimic 8)

La cata electronica are pe el motorul tau diesel cu pompa de injectie mecanica chiar ne miram ca ai scapat pana acum!

Precautii trebuie luate la orice motor, la cele vechi pt ca nu erau construite cu conectori etansi la partea electrica iar la cele noi cu toata etanseitatea conectorilor sunt ata de multi incat tot se poate sa intre apa pe undeva.

Si tie iti recomand ca atunci cand mai speli motorul cu jet sa protejezi alternatorul pt ca una dintre cele mai intalnite cauze de defectare a alternatorului este sa intre lichid de racire in el cand se goleste istalatia. Iti dai seama ce bine ii face un jet puternic de apa!

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Joi 12-Apr-2007 15:21

ai dreptate... unele motoare se pot spala, desi la majoritatea acest lucru nu e recomandat fara precautii, insa in nici un caz motorul nu se spala cu jet... se poate, dar exista riscuri (exceptand cazul in care conduci un Humvee... :P)
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Joi 12-Apr-2007 15:25

cand imi spal motorul cu jet mi-l spal eu numai eu si binenteles am grija . Dau ce jetu in locuri greu accesibile restu la pensula :P

rova
simpatizant

Mesajde rova » Sâm 14-Apr-2007 21:57

La mine, in manualul cu instructiunile de utilizare, la capitolul Intretinere se mentioneaza:
IMPORTANT
Este interzisa spalarea cu jet de apa de inalta presiune sau utilizarea jetului de aer comprimat sub capota motorului.
:!:

nenea cosmos
simpatizant

Mesajde nenea cosmos » Sâm 14-Apr-2007 22:07

la ce foloseste spalatul motorului?

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 15-Apr-2007 13:46

eu nu de alternator mi-as face griji, ala e gindit sa functioneze chiar si sub jet de apa (ginditi-va ca la multe masini, alternatorul e in fata, imediat dupa radiator, ploaia intra direct in el cind masina e in mers, si totusi nu are nimic), ma gindesc doar ca jetul sa nu smulga ceva cuple, mufe etc. daca se tine cont de asta si nici nu se insita asupra conectorilor in care ar putea intra apa, chiar daca sint izolati, atunci se poate spala fara nici o grija
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Înapoi la “Diverse C4”