Salut,
Ajutati-ma, va rog, cu o parere. Azi cand am verificat nivelul de ulei din baie, cand am introdus joja inapoi, am auzit un mic pocnet. In momentul in care am tras joja afara, am constatat ca varful de plastic (portocaliu) s-a rupt. Partea rupta a varfului, e destul de lunga, pe tija jojei ramanand un segment de aproximativ 1,5 cm. Intrebarea mea este: - se poate ca partea rupta sa ajunga in baie, iar daca ajunge, care sunt riscurile?
E posibil sa se lase pe fundul baii si astfel nu o poate aspira pompa datorita filtrului de pe aspiratie? In cazul in care, sa presupunem ca nu o aspira pompa, poate sa ajunga altundeva in motor, la arborele cotit, de exemplu? Motorul este 2.0 HDI, 163CP.
Multumesc anticipat
Varf joja rupt
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- de-abia inscris
- Masina: Citroen C5 III
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 Exclusive, 163cp, cutie automata
- 3: Citroen C2 1.4HDi 90cp
Re: Varf joja rupt
Mai este un topic pe tema asta pe aici si parca acolo se spunea ca nu e nici un risc.
-
- de-abia inscris
L-am vazut si eu inainte sa postez, dar nu sunt decat 2 sau 3 replici foarte sumare, fara detalii tehnice. In plus, acolo parca e vorba de un C4. Nu stiu daca ceea ce e aplicabil la C4, e si la motorul de pe C5.
-
- just curious
- Masina: Citroen c5 163hp rd 2010
Salut, am patit la la fel, motor identic C5, nu am avut probleme in cei 3000 km realizati de la incident. In urma discutiei cu mecanicul, m-a asigurat ca bucata de plastic nu ajunge in baia de ulei, joja fiind protejata de o sita metalica.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- de-abia inscris
Salut, asta e o veste buna. Sper ca intr-adevar sa fie asa. Totusi, imi imaginez ca sita asta mecanica, e situata destul de adanc in baia de ulei si este ca un cos - doar presupun - in continuarea tubului in care e introdusa. Oricum, material slab au ales pt joja. Ma asteptam ca inginerii proiectanti sa aleaga un material elastic, chiar si la temperaturi scazute, nu casant, cum e acum. Oare au facut PFMA la joja cand au proiectat-o
?
Spui ca ai aproape 3k km, dar ai in prezent joja?
Multumesc pt raspuns

Spui ca ai aproape 3k km, dar ai in prezent joja?
Multumesc pt raspuns
-
- just curious
- Masina: Citroen c5 163hp rd 2010
Salut, nu am joja noua si nici nu am incercat sa introduc o alta joja pentru a vedea daca intra total in locas.
Partea proasta este ca nu pot vizualiza nivelul de ulei, ma bazez pe indicatorul din bord, daca stationezi pe plan inclinat pentru o perioada indelungata este posbil sa fi notificat ca nivelul uleiului este scazut. Daca nivelul este ok eroarea/notificarea dispare dupa cel putin o zi.
Am avut o experienta de genu chiar dupa cateva saptamani de la ruperea jojei
Partea proasta este ca nu pot vizualiza nivelul de ulei, ma bazez pe indicatorul din bord, daca stationezi pe plan inclinat pentru o perioada indelungata este posbil sa fi notificat ca nivelul uleiului este scazut. Daca nivelul este ok eroarea/notificarea dispare dupa cel putin o zi.
Am avut o experienta de genu chiar dupa cateva saptamani de la ruperea jojei

-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 III 1.6 Hdi Tourer
Incearca sa faci rost de asa ceva.
http://www.scule-service.ro/recuperatoa ... -3102/403/
In ziua de azi au aparut o geamada de scule facute sa ne usureze viata. Dute la un service si intreaba daca are endoscop ca sa vezi daca bucatica rupta mai este acolo apoi cu o scula de genul celei din link incearca scoaterea ei.
http://www.scule-service.ro/recuperatoa ... -3102/403/
In ziua de azi au aparut o geamada de scule facute sa ne usureze viata. Dute la un service si intreaba daca are endoscop ca sa vezi daca bucatica rupta mai este acolo apoi cu o scula de genul celei din link incearca scoaterea ei.
Pentru ca Citroen
-
- de-abia inscris
Am joja rupta inauntru de aproape un an de zile si nu am probleme. Am facut 22 .000 de km pana acum cu ea asa. Am sunat si la citroen Romania si mi- au spus ca nu e nici o problema.