Masinuta mea a decis recent sa imi faca o surpriza: din cand in cand, fara o regula anume, dar se intampla zilnic, cand ascult radio se opreste sunetul ca si cum as fi dorit sa comut pe CD, chiar daca nu este CD inauntru. Chestia asta dureaza mai putin de o secunda, dar intrerupe sunetul si de cateva ori am apucat sa il vad si pe display era poza cu cd-ul ca si cum l-ar citit (desi repet, nu este cd inauntru).
Am vreo solutie inafara de a schimba cd playerul? Poate fi problema cauzata de comenzile de la volan?
Merci.
Problema CD Player
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Problema CD Player
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- pasionat
Ceva imi zice ca e cazul lui cbx pentru ca nu am cd deloc inauntru si intotdeaunca cand incearca sa comute incearca pe cd-ul din bord. Daca incerc sa comut din maneta-satelit sau butonul din cd player imi merge direct pe magazie. O sa incerc maine sa bag un cd inauntru sa vedem daca se schimba ceva. Eu nu am cd inauntru pentru ca nu imi mai merge cd playerul de ceva timp si nu tine cd-ul inauntru. Da erori multe de citire si merg doar unele originale.
Banuiesc ca trebuie sa il dau jos si sa il duc la un service, dar cum oricum nu citeste corect, ar trebui sa imi cumpar altul.
Merci de ajutor!
Banuiesc ca trebuie sa il dau jos si sa il duc la un service, dar cum oricum nu citeste corect, ar trebui sa imi cumpar altul.
Merci de ajutor!
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
Pai asta iti spuneam si eu, senzorul din interiorul cd-player-ului este un microcontact, adica ala de care-ti povesteam in primul post.
La unele modele, acest comutator este un optocuplor. Posibil sa fi avut praf mult si sa fi afectat mai multe chestii.
Poti sa-l desfaci si tu si sa scoti partea mecanica cu totul. Din cate imi amintesc, va ramane numai pe radio.
La unele modele, acest comutator este un optocuplor. Posibil sa fi avut praf mult si sa fi afectat mai multe chestii.
Poti sa-l desfaci si tu si sa scoti partea mecanica cu totul. Din cate imi amintesc, va ramane numai pe radio.
-
- pasionat
Ai dreptate, tu ai scris primul. Sunt un pic mai obosit decat de obicei si de aceea am retinut doar partea cu butonul din postul tau. Multumesc de informatii.
Referitor la senzorul ala, am vreo sansa sa il schimb / repar sau reparatia consta in schimbarea cd playerului? Cum se scoate cd playerul? are legatura cu gaurile din lateral?
Referitor la senzorul ala, am vreo sansa sa il schimb / repar sau reparatia consta in schimbarea cd playerului? Cum se scoate cd playerul? are legatura cu gaurile din lateral?
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
Nu cred ca ai ce sa-i faci tu, daca nu ai cunostinte de electronica. Daca te pricepi, pot sa-ti dau schema electronica.
Ideea este asa: comanda de a trece pe cd sau pe radio, este una electrica, adica se face prin apasarea unui buton si nu a unur parghii.
Din ce vad in scheme, exista un optocuplor pentru sesizarea discului.
Daca ai nevoie de scheme, spune si ti le dau pe mess sau mail.
Ideea este asa: comanda de a trece pe cd sau pe radio, este una electrica, adica se face prin apasarea unui buton si nu a unur parghii.
Din ce vad in scheme, exista un optocuplor pentru sesizarea discului.
Daca ai nevoie de scheme, spune si ti le dau pe mess sau mail.
-
- pasionat
Pot sa il duc la un electronist, problema este ca avand in vedere ca oricum nu citeste cd-ul ma gandesc ca sunt probleme mai multe. Faza cu nu citeste cd-ul, din cate stiu eu e partial rezolvabila. Nu ma incanta ideea sa il duc la reparat pentru problema asta si sa il las cd-ul nefunctional. Ai cumva o schema/poze cu scoaterea cd playerului?
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
Înapoi la “Electrica - C5 I-II”