rulmenti spate pericol

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

eugen05
just curious

rulmenti spate pericol

Mesajde eugen05 » Lun 31-Mai-2010 10:49

buna ziua,
am un c5 din 2002 . eu am achizitionat-o in anul 2008. am mers cu ea circa 50000 km pana acum . de cand am masina, aceasta a avut o ,,problema'', respectiv volanul tragea intr-o parte . cei de la service , carora le-am sesizat problema au zis ca trebuie sa-i fac un bracaj deoarece ii schimbasem cauciucurile. eu nu i-am facut acest bracaj . anul acesta mi-a aparut in in bord mesajul ,, esp asr not functioning'' motiv pentru care am fost la service. dupa multiple testari pe calculator au zis ca daca ii fac bracajul scap de belea. cand au incercat sa-i faca bracajul au constatat ca nu-l pot face in conditii normale deoarece am un rulment foarte uzat la roata stanga pe spate .
problema in continuare e ca nu pot schimba rulmentul bratul de la puntea spate , deoarece zic ei ca la 50000 de mers cu rulmentul uzat, sigur a aparut uzura si in brat. rulmentul costa 500 ron iar bratul ( care nu vine decat complet echipat) costa 2500 ron. daca tot umbla la ea , au zis ca e indicat sa schimbe si celalalt rulment ( inca 500 ron) . cu tot cu manopera m-ar ajunge undeva la 4000 ron , aproape 1000 euro. la ora asta pentru mine e cam greu sa fac rost de banii astia. INTREBAREA MEA ESTE : daca merg in continuare cu rulmentul uzat si cu uzura de care zice service-ul in brat, ce se poate intampla , in cel mai rau caz ? mentionez inca o data ca problema e la o roata de pe spate . fata e in regula . v-as mai ruga daca se poate sa imi explicati si care este rolul acestui rulment mai precis . este pusa in pericol siguranta in timpul mersului ? daca da in ce fel?
va multumesc anticipat .

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 31-Mai-2010 11:25

Daca ai uzura la rulment, rotile din spate ar trebui sa stea cam asa / \
Daca defectul nu e vizibil cu ochiul liber, cred ca merge sa schimbi doar rulmentul. Nu exista kit de reparatie ca la BX?
Daca nu, atunci comanda si garniturile de etansare, ca altfel degeaba schimbi rulmentul.

PS: ce inseamna bracaj?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Lun 31-Mai-2010 11:27

Buna ziua , in cazul in care rotile spate stau / - \ , intradevar sunt niste rulmentu la bratele spate care se schimba :wink: insa toata reparatia pe puntea spate costa 700 + de ron piese cu manopera :wink: deci nici de cum sumele vehiculate in mesajul dvs.
In cazul in care nu se mai poate face nimic la brat pentru ca este uzat excesiv , se poate gasi foarte usor la un pret rezonabil la dezmembrari :)
Daca ne spuneti in ce zona a Romaniei va situati , poate reusim sa va indryumam la un atelier mai bun la un pret rezonabil :wink:

eugen05
just curious

Mesajde eugen05 » Lun 31-Mai-2010 21:03

buna ziua,
multumesc pentru raspunsuri,
sunt din braila si preturile de care am vorbit sunt cele pe care mi le-au spus la reprezentantul citroen de la galati (service belvedere) si cel de la focsani. daca m-ati putea ajuta sa rezolv problema mai ieftin, v-as fi recunoscator. daca puteti sa-mi furnizati vreun nr. de telefon, ma pot deplasa si in alta localitate.
nu m-am lamurit daca este vreun pericol daca merg cu masina asa in continuare. cade roata? :D
multumesc

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 31-Mai-2010 21:15

nu cade nimic, doar ca .... nu e bine sa mergi asa, mai ales ca acum poate se poate repara doar cu setul de rulmenti, si poate scapi fara brat inlocuit; de obicei asa fac astia la reprezentante, te-ar pune sa schimbi toata masina; cred ca au norma la schimbat de componente, sau bonusuri ceva; vorbeste cu mihaistan, ca am impresia ca nu esti tare departe de ploiesti; daca mergi la el sigur te va rezolva.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 31-Mai-2010 21:32

chiar nu esti departe deloc de mihai stan si te sfatuiesc sa mergi la el...
daca nu a apucat sa se strice si bratul, sigur iesi mai iesftin...
langa braila este un parc de dezmembrari si ai putea incerca si acolo...
stiu ca aveau un c5 dar nu mai stiu daca era var I sau II...

SPF
pasionat

Mesajde SPF » Mar 01-Iun-2010 05:58

Cred ca se referea la geometria rotilor cand zicea bracaj.

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mar 01-Iun-2010 08:28

Depinde de cat timp este stricat rulmentul ... insa tot ce se strica la brat chiar daca incepe sa "roada" din brat ar fi partea de etansare ... care se mai pacaleste :wink:
A mai fost cineva de la constanta cu aceasi problema... cam aceleasi preturi astronomice ii furnizasera cei de la galati :)
0744316258 Mihai Stan :) nu cade roata , dar nu face deloc bine la masina :!:
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

eugen05
just curious

Mesajde eugen05 » Mar 01-Iun-2010 21:24

buna ziua,
ramane sa-mi fac timp sa vin la ploiesti. bineinteles ca voi suna in prealabil .
va multumesc pentru ajutor.

Valentin Sandu
pasionat

Rulmenti bascula spate

Mesajde Valentin Sandu » Joi 03-Iun-2010 20:33

Domnule Eugen 05 vam trimis un p.m. dar cred ca nu la-ti primit.Daca va mai intereseza problema pe care o aveti,puteti sa ma sunati la nr.telefon 0744864606 si discutam la telefon .
Atelier reparatii Citroen, PM pt detalii

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”