Zgomot ciudat la motor diesel 1.4HDi, 8v, 70CP

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

vldst
pasionat

Zgomot ciudat la motor diesel 1.4HDi, 8v, 70CP

Mesajde vldst » Joi 10-Apr-2008 11:31

Salut,

Am o problema care pare sa se manifeste mai ales la drum lung, cand mentin constant motorul la peste 2.000 de ture.

E vorba de un zgomot asemanator cu o caraiala in genul zgomotului scos de un tractor si apare in frana de motor, cand iau piciorul de pe acceleratie. Motorul se comporta absolut normal, nu apar poticneli, pierderi de putere, vibratii anormale. Pleaca intotdeauna la prima cheie. Folosesc numai motorina de la OMV.

Motorul trage bine pe toata plaja de turatii, dar la cald, cand merg cu el mai mult timp turat (intre 2.000 si 3.000 de ture), apare caraiala asta agasanta in frana de motor. Zgomotul nu apare la drumuri prin oras, daca merg bara la bara.

Mi-e sa nu fie o problema cu turbina. Cei care aveti C3 cu aceeasi motorizare diesel, ati remarcat cumva zgomotul asta?

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Joi 10-Apr-2008 11:55

mersul subturat dauneaza grav sanatatii

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Joi 10-Apr-2008 12:17

Culmea e ca nu merg subturat.

Tin tot timpul motorul la peste 1.500 de ture, si schimb in treapta superioara la cel putin 2.200 de ture (in 50% din schimburi chiar la 2.500). Ii dau zilnic cel putin macar de 2 ori "forja" la 3.000. Asta la mers in oras.

Eu zic ca nu sunt genul care sa mearga batraneste, la consum, cu un motor diesel. Dar nici nu talpuiesc motorul aiurea, nu sar de 3.000 de ture decat in depasirile la limita.

Ce-i drept, masina si-a facut am 60% din km in Bucuresti. Poate ca asta dauneaza asa grav sanatatii?

norishor
pasionat
Masina: Citroen C2 VTS (de competitie)
2: Lexus CT200H (de familie)

Mesajde norishor » Mar 29-Apr-2008 00:39

Si eu am un zgomot asemanator, am fost zilele trecute cu ea in service si mi-au gasit fulia din capul arborelui uzata.Aceasta se schimba in aprox 30 de minute dar te costa in jur. de 360 ron + manopera.Este problema "generala" la citro si peugeot.Nu este foarte grav dar de preferat este sa te duci la o verificare si reparatie.

PS: Am un C3 HDi 1.4 68CP

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 29-Apr-2008 08:17

Mii de multumiri pentru informatie, norishor. Imi poti spune la ce service ai fost sa-ti schimbe fulia?

Masina mea e inca in garantie, ar trebui sa merg la ATS, de care fuge toata lumea. Alternativa ar fi Cartec, la Pitesti, sau Pro Motor, la Rm. Valcea.

Stiu ca fulia respectiva se inlocuieste cam la 60.000 km. Acum am aproape 16.000 km, dar prima data am auzit caraiala asta cand masina avea cam 9.000 km. Daca intr-adevar e fulia, s-a uzat al naibii de repede... :cry:

Ciudat e ca zgomotul nu pare sa se manifeste decat la temperaturi mai mari de functionare a motorului. Iarna cred ca nu prea am auzit caraitul asta, dar acum, cand au fost niste zile mai calduroase si am mers cu motorul ceva mai mult forjat, m-au napadit amintirile legate de zgomotul asta :lol:

Înapoi la “Mecanica - C3”