Curenteaza!!!
Moderator: Echipa Tehnica
Curenteaza!!!
Am o mare problema...De fiecare data, cand e vreme uscata si ma dau jos din masina, ma curentez cand pun mana pe usa.Mi s-a explicat ca e din cauza hainelor sintetice, care se electrizeaza.Dar am incercat cu diverse haine, in diverse masini.Imi aduc aminte ca eram agent de vanzari la Pepsi, aveam ca masina de serviciu un Tico si m-a disperat treaba cu curentatul la usa.Am ajuns pana la a impinge usa cu maneca si apoi bagam direct cheia in yala, fara sa mai pun mana pe masina.La o astfel de faza, mi s-a intamplat noaptea, sa vad scanteie intre cheie si Yala.Se si aude o trosnitura cad ma curentez.
Dar se pare ca exista un remediu si pt. treaba asta.
De curand am gasit intr-o revista Autoturism, mai veche, un articol care trata exact treaba asta.Explica fenomenul, iar ca rezolvare, spun ei ca e necesar a se monta la masina, la bara din spate, o bentita de cauciuc care sa ajunga pe pamant (asfalt).Astfel, caroseria se descarca la pamant de sarcina electrostatica.
Banuiesc ca acea bentita de cauciuc trebuie prinsa de un element metalic al caroseriei, nu de o bara din plastic.
Nu stiu daca e necesar ca materialul din care e facuta bentita, sa aiba si insertie metalica....
Mi s-a parut interesant subiectul si cred ca si altii s-au lovit de acest fenomen.
Dar se pare ca exista un remediu si pt. treaba asta.
De curand am gasit intr-o revista Autoturism, mai veche, un articol care trata exact treaba asta.Explica fenomenul, iar ca rezolvare, spun ei ca e necesar a se monta la masina, la bara din spate, o bentita de cauciuc care sa ajunga pe pamant (asfalt).Astfel, caroseria se descarca la pamant de sarcina electrostatica.
Banuiesc ca acea bentita de cauciuc trebuie prinsa de un element metalic al caroseriei, nu de o bara din plastic.
Nu stiu daca e necesar ca materialul din care e facuta bentita, sa aiba si insertie metalica....
Mi s-a parut interesant subiectul si cred ca si altii s-au lovit de acest fenomen.
coditele alea de caucuic au o insertie metalica. Din pacate nu te va tine prea mult, pt ca se tocesc (normal, ca doar le tarasti pe asfalt). Trebuie montata de o parte metalica a caroseriei, in partea din spate, preferabil intr-o laterala (nu stiu de ce). Iti spun din proprie experienta ca nu te va ajuta prea mult.
-
- RETRAS LA PENSIE
-
- RETRAS LA PENSIE
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
pe mine nu ma curenteaza indiferent cu ce ma imbrac, in timp ce pe cei care se urca in masina cu mine, ii curenteaza...
pe unii...
desi sunt electronist si inteleg exact fenomenele de descarcare electrostatica, nu reusesc sa inteleg de ce pe mine nu ma curenteaza...
am skimbat si locurile in msina....degeaba
pe unii...
desi sunt electronist si inteleg exact fenomenele de descarcare electrostatica, nu reusesc sa inteleg de ce pe mine nu ma curenteaza...
- cristian_v
- pasionat
mesersmith scrie:pe mine nu ma curenteaza indiferent cu ce ma imbrac, in timp ce pe cei care se urca in masina cu mine, ii curenteaza...
pe unii...
schimbati papucii intre voi

eugenro2001 -
).Da!Tare faza cu lesa!!!
Cred ca fenomenul e influentat de 2 factori: materialul tapiseriei de pe scaune si organismul fiecaruia (mai curand decat hainele).Spun asta, fiindca mi s-a intamplat sa curentez anumite presoane (doar anumite persoane).Probabil ca anumite organisme, se incarca electrostatic mult mai tare decat altele.Probabil ca tine si de starea de spirit.Cine mai stie?!?
Revenind...Eu am tapiserie de plus pe scaune (este cea de fabrica...nu-mi plac husele).Am incercat si varianta despre care spune @cit_a.Pun mana pe usa sau pe cabina inainte de a cobora din masina.Functioneaza.Numai ca uneori e suficient sa ma rasucesc in scaun (inainte de a pune mana pe usa) si cand pun mana, ma curentez.
Voi incerca faza cu bentitele de cauciuc la spatele masini...sa vad ce iese.
Are cineva habar din ce ar putea fi confectionate aceste bentite???Sau eventual daca exista de cumparat...
Initial m-am gandit ca ar putea fi facute din covor de cauciuc, gros de 8-10 mm.Dar daca e vorba si de insertie metalica...e mai greu.
Am inteles ca acestea sant utile si in cazul in care masina e atinsa de traznet, caz in care pneurile au de suferit (apar arsuri in masa cauciucului).E drept!E un caz destul de rar intalnit, dar e suficient sa se intample o data si sa te lase fara 4 anvelope.Iti perturba serios bugetul!!!Chiar n-as mai vrea sa mai fac inca o iarna in...sandale!:).

Cred ca fenomenul e influentat de 2 factori: materialul tapiseriei de pe scaune si organismul fiecaruia (mai curand decat hainele).Spun asta, fiindca mi s-a intamplat sa curentez anumite presoane (doar anumite persoane).Probabil ca anumite organisme, se incarca electrostatic mult mai tare decat altele.Probabil ca tine si de starea de spirit.Cine mai stie?!?
Revenind...Eu am tapiserie de plus pe scaune (este cea de fabrica...nu-mi plac husele).Am incercat si varianta despre care spune @cit_a.Pun mana pe usa sau pe cabina inainte de a cobora din masina.Functioneaza.Numai ca uneori e suficient sa ma rasucesc in scaun (inainte de a pune mana pe usa) si cand pun mana, ma curentez.
Voi incerca faza cu bentitele de cauciuc la spatele masini...sa vad ce iese.
Are cineva habar din ce ar putea fi confectionate aceste bentite???Sau eventual daca exista de cumparat...
Initial m-am gandit ca ar putea fi facute din covor de cauciuc, gros de 8-10 mm.Dar daca e vorba si de insertie metalica...e mai greu.
Am inteles ca acestea sant utile si in cazul in care masina e atinsa de traznet, caz in care pneurile au de suferit (apar arsuri in masa cauciucului).E drept!E un caz destul de rar intalnit, dar e suficient sa se intample o data si sa te lase fara 4 anvelope.Iti perturba serios bugetul!!!Chiar n-as mai vrea sa mai fac inca o iarna in...sandale!:).
dan, am gasit bentita antistatica!!!
. mi-am luat si eu desi nu am mari probleme cu treaba asta. ARE LA CORA LUJERULUI, la raionul de accesorii auto, pe ultimul rand de jos sunt niste cutii cu ventilatoare de habitaclu si exact deasupra lor sunt bentitele astea, marca ALL Ride, ambalaj albastru, se numeste "antistatic strap".(5 lei)