Va salut!
alt nou venit
Moderator: Echipa Tehnica
alt nou venit
Va salut!
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
alt nou venit
Din cite am inteles eu Importatorul produselor Penzoil nu a mai adus in Romania LHM(nu stiu de ce) deocamdata, dar pe viitor se va mai aduce.Acum eu folosesc LHM de la Valvoline care este 260 000lei litrul.Teoretic si nici practic nu trrebuie sa se intimple nimic daca o sa completezi cu un LHM fabricat de altcineva.
Daca ai posibilitate si daca gasesti iti recomand LHM-ul de la TOTAL.
Bafta,
- MARIAN
- Admin CITROclub
Bx
Dar asta nu inseamna ca n-o sa ai probleme si de acum inainte.Eu zic sa-l dai jos sa cureti instalatia apoi sa pui LHM poate o sa mai salvezi ceva din Citroenul ala.
alt nou venit
Salut! Marian are dreptate.Poti sa le spui si altora din BV.
Iata,am gasit proprietatile pe care trebuie sa le aiba LHM-ul:
-inalt indice de vascozitate;
-punct de curger f.scazut;
-stabilitate f.mare;
-excelente prop.de lubrifiere;
-temp.de fierbere ridicata si insensibila la umiditate(nehigroscopic);
-protectie impotriva coroziunii.
Asa ca urmeaza sfatul pana nu e pre tarziu.
Iata,am gasit proprietatile pe care trebuie sa le aiba LHM-ul:
-inalt indice de vascozitate;
-punct de curger f.scazut;
-stabilitate f.mare;
-excelente prop.de lubrifiere;
-temp.de fierbere ridicata si insensibila la umiditate(nehigroscopic);
-protectie impotriva coroziunii.
Asa ca urmeaza sfatul pana nu e pre tarziu.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Faptul ca masina merge de 2 ani si inca nu curge poate insemna si faptul ca esti extrem de norocos. Dar nimic nu-ti garanteaza ca intr-o buna zi va incepe sa curga peste tot. Asculta ce iti spun niste oameni care conduc masini hidraulice de ani de zile. Stiu ca uleiul hidraulic romaniesc e mai ieftin decit lhm, dar nu cred ca pe termen lung merita. Mai stiu ca in provincie nu se prea gaseste, dar cred se poate comanda la magazin si trimite prin posta.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- MARIAN
- Admin CITROclub
alt nou venit
pina la urma daca masina merge de 2 ani nu vad ce s-ar putea strica in continuare.
Eu cred ca de acum 2 ani a inceput sa se strice o instalatie hidraulica care la vremea respectiva era foarte buna de aceea am spus ca poate mai salveaza ceva.
daca mai mai merge inca 10 ani ?
Atunci se va intimpla ceva firesc:Citroen va renunta la serviciile foarte costisitoare ale firmei Total si vor incheia un contract cu Lubrifin.
Ideea este ca aceste 2 uleiuri nu se pot compara pentru ca se folosesc si sunt concepute pentru lucruri diferite.
Bafta,