INTREBARI C5

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

TONI LEONTE
just curious

INTREBARI C5

Mesajde TONI LEONTE » Mar 25-Sep-2007 10:28

Salutare,

Incepand de ieri sunt mandrul proprietar al unui C5 2.0 HDI , 2004 si v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in cateva aspecte pe care le-am observat aseara (am stat pana tarziu dupa ce am luat-o):
1. nu mi-am dat seama daca modelul are ASR si ESP - nu stiu unde sa ma uit ptr. acest lucru - mentionez ca are tot felul de senzori (parcare , ploaie , lumini automate) , are dublu climatronic si o gramada de alte optiuni (imi mai trebuie timp sa la gasesc pe toate :))
2. am o problema la usa dreapta fata - nu se mai poate deschide din interior , are manerul de deschidere din interior cam "terminat" - se poate schimba doar acela sau trebuie tot sistemul? - din afara se deschide fara probleme...
Sincer , as mai avea o gramada de intrebari , dar le-am cam uitat...so feel free to tell me anything...:))) Apropo , cam ce motorina imi recomandati (de la ce statii)??

Multumesc.

Virgil
just curious

Mesajde Virgil » Mar 25-Sep-2007 11:53

1. Pentru prima problema are trebuie a aiba un buton pe undeva pe langa scrumiera. Cu acel buton activezi sau dezactivezi in functie de drum....
2. Pentru probelma cu manerul poate sa fie destul de delicata. In sensul in care se poate ca s-a rupt manerul pe undeva pe interior. Sistemul pe interiroul usii are o contragreutate care ajuta la revenirea manerului in pozitie normala.
Eu am patit acelasi lucru la usa din spate......, I-am scos mecanismul si l-am dus la niste meseriasi care cu niste bucati de tabla bine finisate si indoite pe formele manerului rupt l-au nituit si totul este OK. Nu stiu daca gasesti doar acel maner, sau tot mecanismul cu contragreutata......, dar dupa cum arata nu cred ca este prea ieftin.
Sa speram ca este doar sarit de pe undeva, dar trebuie desfacut.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 25-Sep-2007 12:28

1. Daca e serie II, are si ASR si ESP.
2. Ar trebui sa se poata schimba doar piesa rupta. Sau suda/lipi.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

iliescu sorin
pasionat
Masina: C 5 Break 2,0 . hidramata, an 2004
2: CX 2,0 Break. an 1989
3: Xsara 1,4 i , an 2002

c5

Mesajde iliescu sorin » Mar 25-Sep-2007 12:34

Motorina eu alimentez doar de la OMV cap pod butelii;pentru .... apeleaza la 0726380118 cristi ,te poate ajuta de la diagnoza pana rt-uri .Bafta!!

TONI LEONTE
just curious

Mesajde TONI LEONTE » Mar 25-Sep-2007 12:36

ms de raspunsuri...
chiar la cristi badea am fost sa o verifice inainte de a o cumpara...si cred ca la el ma duc si ptr. problema cu usa..

Beemer
pasionat
Masina: C5 III 2011 Tourer Exclusive HDi163 Mativoire
2: EX: C5 II 2.0 hdi138 BVA Fap Exclusive 2006
3: First: C5 I 2.0 HDi 110 SX 2002

Mesajde Beemer » Mar 25-Sep-2007 20:00

daca e manerul in sine rupt, ala nu il mai lipesti niciodata si sa tina....

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 25-Sep-2007 23:50

beemer-fals... :)
sa ma explic...mi s-a rupt manerul pe interior la usa stanga fata si la ats costa 230 ron....
evident ca nu am dat banii astia pe tinicheaua aia de "tabla"...
rezolvare: se demonteaza capitonajul, se scoate manerul, se pune in pozitia lui fireasca, se lipeste cu superglue de la alimentara, din ala de 3 mii de lei, asta ca sa stea fix sa nu se miste si....se imbraca toata ruptura pe o distanta cat mai mare cu...poxilina ....
apoi, daca nu intra la loc pt ca va recomand sa puneti mai mult decat trebuie, lasati poxilina sa se intareasca dar nu de tot si cu un cutter, va apucati si taiati surplusul, incercand mereu sa vedeti daca se potriveste in piesa in care se incadreaza el si care se da si ea jos de pe usa...
mi s-a rupt undeva prin primavara si merg cu masina zilnic si deskid usa cred eu, de cel putin 30-40 de ori pe zi....

butonul de esp este in stanga, pe consola din mijloc, acolo unde se afla adancitura aceia din fata skimbatorului de viteze...

TONI LEONTE
just curious

Mesajde TONI LEONTE » Mie 26-Sep-2007 09:09

dragilor, multumesc ptr. raspunsuri. sper sa ne mai auzim...

Înapoi la “Citroen C5 I-II”