Consum extern optim BX TZD Turbo '93
Moderator: Echipa Tehnica
a mea consuma 11 in oras si 8-9-10 afara, depinde de dispozitie. nu ma pling
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
1. credeti-ma oameni buni ca se poate consum de 7 in oras. Chestia e sa nu conduci agresiv.
2. Motoarele turbo diesel de la citroen de 1760 cmc au 90 sau 92 cp (nu stiu exact), in nici un caz 110.
3. Motoarele turbo diesel de la citroen de 1905 cmc au 93 cp
4. Am scos consum de 5,5 in afara localitatii mergand cu 80-100 si fara agresivitati.
PS: si ce are ca masina are 15 ani?
motorul meu are aprox 200 000 km si trage de rupe. care ii chestia ca ii de 15 ani? daca ii intretinut corespunzator, e comparabil cu unul de mai putini ani.
2. Motoarele turbo diesel de la citroen de 1760 cmc au 90 sau 92 cp (nu stiu exact), in nici un caz 110.
3. Motoarele turbo diesel de la citroen de 1905 cmc au 93 cp
4. Am scos consum de 5,5 in afara localitatii mergand cu 80-100 si fara agresivitati.
PS: si ce are ca masina are 15 ani?

"If in doubt, flat out!"
am vrut sa spun ca la capacitatea asta cilindrica de 1,7....1,9 mi se pare putin nerealist un consum de 6-7 in oras...avand in vedere ca manualul de citroen bx da cel mai bun consum in oras de 6,4 la TZD aspirat. si sa fim seriosi, aproape niciodata nu corespunde consumul din manual cu cel din realitate.... si sa avem in vedere ca nici unul dintre noi nu are un bx cu 10-20000 km.Iar daca astazi cu toata tehnologia actuala masinile de capacitati asemanatoare 1,7-2,2..etc, nici gand sa consume 6 in oras....daramite cu tehnologia de acum 15-20 ani. mie imi place mult bx-ul si sunt foarte multumit de consum (8-9) in oras....dar ma gandesc cum ar trebui sa merg ca sa pot avea consum de 6 in oras: sa o imping sau probabil sa ma traga altul cu o sufa :P
BX
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
@mbc:
1. este adevarat ...se poate
2. 1760 cmc au 90 de cai
3. exista "anumite" motoare de 1769 care au 110 .. poate mai mult .. eh ..calutii astia (astea nu mai sunt standarde de fabricatie, ci de sofer
)
4. 1905 cmc au 92 de cai
5. consumul depinde de motor, conditii meteo, gume, carosabil, urcat sau coborat, viteza de reactie, agilitate ..altea alea .. e prea greu de estimat anterior ..
in cel mai bun caz iti dai cu parerea cam cat vei consuma ..o sa vezi dupa ...
:)
haideti sa trecem si noi la subiecte care sunt cu adevarat interesante
1. este adevarat ...se poate
2. 1760 cmc au 90 de cai
3. exista "anumite" motoare de 1769 care au 110 .. poate mai mult .. eh ..calutii astia (astea nu mai sunt standarde de fabricatie, ci de sofer

4. 1905 cmc au 92 de cai
5. consumul depinde de motor, conditii meteo, gume, carosabil, urcat sau coborat, viteza de reactie, agilitate ..altea alea .. e prea greu de estimat anterior ..
in cel mai bun caz iti dai cu parerea cam cat vei consuma ..o sa vezi dupa ...

haideti sa trecem si noi la subiecte care sunt cu adevarat interesante
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
mariusbv scrie:in sfarsit un om realist.... si spun asta pentru ca nu cred nici in ruptul capului ca o masina veche de cel putin 15 ani....fie ea si diesel....( pe distante scurte , aglomeratie)....ar putea consuma doar 6-7%.
Vezi ca masina lui khan e modificata mult pe la motor...

In plus de asta, talpa soferului e foarte grea si tine acceleratia la podea tot timpul

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
mbc scrie:2. Motoarele turbo diesel de la citroen de 1760 cmc au 90 sau 92 cp (nu stiu exact), in nici un caz 110.
A lui khan e modificata. Si puterea a fost masurata pe dyno, adica la roata, spre deosebire de noi toti care avem masurata puterea la volanta

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
revin cu un nou consum de oras: 6,9....(mea culpa), dar sincer baieti: pentru un astfel de consum nu mai ai nici o placere sa conduci....am mers pur si simplu regulamentar fara sa depasesc deloc viteza si fara sa forjez( mers batraneste).....deci: imi cer scuze...se poate ...dar nu e stilul meu deloc.prefer sa-mi pape 8-9 dar sa stiu ca merg mai vioi. posibil si sa fie motorul destul de uzat ....si atunci poate ca altii au dreptate sa spuna ca lor nu le ia mai mult de 7-8 .
BX