Ambreiaj

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

nick
simpatizant

Ambreiaj

Mesajde nick » Joi 12-Apr-2007 21:14

Poate cineva sa ma ajute cu o poza cu bratul care decupleaza ambreiajul?
Am ceva sudat pe acolo, cred ca e vreo improvizatie.
Problema e ca de la un timp nu se mai decupleaza bine si intra destul de greu in viteze si cu ambreiajul calcat se zguduie masina-cand e in viteza.

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Joi 12-Apr-2007 21:41

daca ne spui ce este sudat ,gasim solutia....de preferat este sa atasezi tu pozele cu piesa incriminata

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Joi 12-Apr-2007 22:12

cred ca vorbeste de furca de actionare a ambreiajului, mecanismul montat pe cutia de viteze. Am senzatia ca trebuie reglat, sau pur si simplu strans surubul ce fixeaza parghia. Eu patesc asta des la GTi, se desface surubul ce tine parghia. Il imbalsamez in vaselina, il strang pana ma fac rosu in obraji si tine operatiunea cam 3000km pana ce caldura motorului topeste stratul de unsoare.

Dan Popa
pasionat

Ambreiaj

Mesajde Dan Popa » Vin 13-Apr-2007 07:34

Sau poate ca agata ceva de la sudura.
Alex, ai incercat cu o saiba randalinata ?
Apropo de ambreiaj si la mine, cand dau drumul brusc la ambreiaj, se aude un poc infundat ( din masina ) si se transmite un soc la toata caroseria. Nu patineaza.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Vin 13-Apr-2007 07:49

Dan, nu am incercat cu nimic pt ca mi-a fost frica sa scot surubul ala complet, ca sa nu ma trezesc cu mecanismul parghiei intins prin motor. Am uitat de el cand am fost la verificarea masinii, dar data viitoare o sa imi fac nod la batista. Cred ca exista o anumita uzura pe surub, un sant, ceva, care contribuie la desfacerea lui din timp in timp.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 13-Apr-2007 09:44

Rare BX-uri fara acea buba la furca ambreiajului. E de la ei!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 13-Apr-2007 10:59

In mod normal ar trenui sa ai o piulita de 10 sau 12 care regleaza ambreiajul. La mine e in partea opusa furcii.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mie 18-Apr-2007 13:48

Intervin si eu pe acest subiect cu o problema.Stie cineva ce ar putea fi uzat in cazul in care pedala de ambreiaj necesita o forta destul de mare de apasare???Ce se uzeaza de obicei la aceasta masina???Cablul de ambreiaj, sau furca ce apasa pe rulmentul de presiune.Mentionez ca am gresat parghiile de actionare de pe cutie,precum si axul pedalei de ambreiaj.S-a simtit o oarecare ameliorare,dar tot greu merge.Fac scurta la picior in aglomeratie si nu de alta,dar port 46.Imi imaginez cum s-ar descurca o doamna cu masina mea.:).
Ce piesa trebuie inlocuita?

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mie 18-Apr-2007 13:53

@dan1972 - problema cu pedala de ambreiaj super tare am avut si tractorasul meu,singura solutie a fost inlocuirea kitt-ului de ambreiaj si a furci de la rulment.

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mie 18-Apr-2007 13:53

Cablul de ambreiaj? Poate e montat pe un traseu gresit?

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mie 18-Apr-2007 13:54

cablul se verifica usor , se scoate din furca de la cutie si tragi de el.

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mie 18-Apr-2007 16:55

eugenro2001 - Nu am sesizat sa aiba cablul vre-o bucla prea in scurt care sa-l faca sa mearga greu.
CBX - Da!Tre' sa-mi fac timp sa ma uit la el.Mi-e teama de furca si rulmentul de presiune...Ca tre' sa dau cutia jos.
Multumesc de sfaturi!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 18-Apr-2007 22:14

cred ca mai degraba e soarele de la placa, daca e uzat discul, soarele iese inafara si devine destul de greu de actionat. ia tot la mina ca sa fi sigur, sa nu dai banii pe kit daca nu e cazul
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Joi 19-Apr-2007 14:29

khan - S-ar putea sa ai dreptate.Imi aduc aminte ca am mai patit o data la Oltcit faza asta cu soarele placii de presiune.Am inteles totusi,de la fostul proprietar ca au fost schimbate ferodourile de curand.Ambreiajul nu patineaza si nici nu scoate zgomote suspecte.
Mi-e groaza sa ma gandesc la o demontare a motorului sau a cutiei de pe masina.O sa incerc totusi sa gresez sau sa schimb cablul de ambreiaj prima data.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 24-Apr-2007 20:30

dan1972 scrie:khan - S-ar putea sa ai dreptate.Imi aduc aminte ca am mai patit o data la Oltcit faza asta cu soarele placii de presiune.Am inteles totusi,de la fostul proprietar ca au fost schimbate ferodourile de curand.Ambreiajul nu patineaza si nici nu scoate zgomote suspecte.
Mi-e groaza sa ma gandesc la o demontare a motorului sau a cutiei de pe masina.O sa incerc totusi sa gresez sau sa schimb cablul de ambreiaj prima data.

schimbarea ferodourilor e cea mai paguboasa chestie. dupa ce schimbi ferodourile, crapa arcurile sau canelurile de la disc, sau rulmentul, sau placa se sparge in zona in care calca rulmentul. un ambreiaj se schimba complet. sau pe bucati si platesti manopera pentru fiecare interventie. aviz amatorilor
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

Înapoi la “Citroen BX”