Sfaturi achizitionare BX19 TRD

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

cristian76
de-abia inscris

am o intrebare

Mesajde cristian76 » Dum 04-Mar-2007 20:04

as dori sa achizitionez un bx 1.9 trd ,am vazut masina,in general arata bine,km nu se stie cat are,are cablu km rupt,este revopsita,probleme ar fi ca are ceva rugina la praguri,in rest nimic semnificativ,e din 1988 si baiatul zicea ca in mare a schimbat tevile de ulei hidraulic preventiv,mi-a mai zis ca la un schimb completeaza cam jumate L ulei motor,intrebare este cam cati bani merita?orice sfat este binevenit.multumesc

cbx
pasionat

Re: am o intrebare

Mesajde cbx » Dum 04-Mar-2007 20:41

cristian76 scrie:as dori sa achizitionez un bx 1.9 trd ,am vazut masina,in general arata bine,km nu se stie cat are,are cablu km rupt,este revopsita,probleme ar fi ca are ceva rugina la praguri,in rest nimic semnificativ,e din 1988 si baiatul zicea ca in mare a schimbat tevile de ulei hidraulic preventiv,mi-a mai zis ca la un schimb completeaza cam jumate L ulei motor,intrebare este cam cati bani merita?orice sfat este binevenit.multumesc

1. trebuie sa vezi cat fum da la acceleratie
2.cu ridica si suspensile cum reactioneaza
3.daca a aparut rugina ,inseamna ca nu s fost preparata cum trebuie...va trebui revopsita intr-un an
4.cati bani merita,daca ar fi a mea as zice cat mai multi...fiind a altuia ,cat mai putini ....1000 ...800

cdires
pasionat

Mesajde cdires » Lun 05-Mar-2007 20:13

de asemenea, pe langa ce a zis cbx,

trage joja de ulei si colectorul de gaze care merge la filtrul de aer si vezi daca da ceva fum (gaze) pe acolo. Daca "sufla", e naspa... Adica mai merge dar nu foarte mult..

ridica covorasul din portbagaj (necesita ceva munca) si vezi de semne de lovituri si rugina... daca ai posibilitatea, da-i bara din fata jos si vezi ce-i p'acolo.

In rest, alimentare, consum,putere,fum, racire,suspensie,electrica.

a... si trage de pret! :twisted:
Relu

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Lun 05-Mar-2007 20:27

scoate capacul pe unde torni uleiul in motor si vezi cat fum da. un motor bun da putin fum spre deloc
intreaba-l pe proprietar ce ulei foloseste si, implicit, cati KM il utilizeaza (desi s-ar putea sa fie intr-o dilema in a-ti rspunde de vreme ce nu merge kilometrajul) pentru ca daca foloseste ulei prost si il schimba la 1500-3000km, 0.5L consum inseamna destul. personal cred ca omul te abureste la capitolul asta!
sincer, daca este vopsita si deja iese rugina....mi-as vedea de treaba.
iti recomand calduros sa te duci cu masina la un service sa-i faci o constatare sau macar sa o vada cineva care se pricepe .
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

Înapoi la “Citroen BX”