C4 airbaguri

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Dum 04-Feb-2007 13:43

-aaa si inca ceva , unele masini sunt facute special ,daca nu ai pusa centrua de siguranta , nu sare nimica (nu stiu daca e asa si in cazul lui C4 )

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Dum 04-Feb-2007 13:52

DMX scrie:-aaa si inca ceva , unele masini sunt facute special ,daca nu ai pusa centrua de siguranta , nu sare nimica (nu stiu daca e asa si in cazul lui C4 )

Ar fi interesant de aflat, desi in C4 daca mergi fara centura dupa 500m deja iti vine sa-ti bagi degetele-n ochi in timp ce te stringi de oo. Practic chestia asta este din computerul de bord, e o grupare de conditii care la unele masini e cu OR la altele cu AND ai_centura_de_siguranta.

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Dum 04-Feb-2007 14:51

mituc scrie:
m.s. scrie:Probabil se deschide odata cu intrarea motorului peste sofer? :shock:

Nu are cum. Te dai cu capul de volan pina atunci.

Airbag-urile se deschid de la o anumita valoare a decelerarii (probabil peste -5 - -6G) si in plus masina tre' sa ajunga la o deformare "suficienta" incit sa fie actionati senzorii de prin caroserie.

Nu mai stiu daca la C4 centurile sint pirotehnice (parca sint), insa la decelerari si mai mari la unele masini centurile sint dinamitate si esti lasat liber in airbag-uri sa nu te tai de la centuri.

Era mai mult in spirit de gluma,vazand cat de distrus era Peugeot-ul si totusi fara air-bag'uri sarite.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Dum 04-Feb-2007 14:59

offtopic
Una peste alta se pare ca-si mai face cineva de la ats un c4 pana-n 6-8k de euro :roll: pentru ca tabla/sasiu pare ok, airbagurile n-au pocnit...
mi-e ca cineva de acolo a vrut masina ta :wink: d-asta s-a dat asa usor dauna totala.
5% ala mi se pare derizoriu, parerea mea e ca te-au cam fraierit.
Ultima oară modificat Dum 04-Feb-2007 15:04 de către bezz, modificat 1 dată în total.
Cosmin
high energy music expression

colegu
pasionat

Mesajde colegu » Dum 04-Feb-2007 15:01

Alta problema e ca eu vreau alta masina, nu sa mi-o repare, dureaza foarte mult si pierd foarte multi bani cam 5 mii euro intrucat ei zic ca acopera doar 75 % (casco )

din pozĂŁ, maÂşina ta chiar nu pare serios avariatĂŁ.
nu ĂŽnĂželeg de ce zici cĂŁ pierzi bani din moment ce ĂŁia de la casco ĂŽÂşi recupereazĂŁ banii din asigurarea obligatorie a ĂŁluia de te-a faultat.
ai spus cĂŁ vina nu a fost a ta, deci ,sincer, nu vĂŁd de ce ai fi tu bun de platĂŁ.

ca sã nu mai spun cã buºitura aia se reparã pânã-n 75% din valoarea maºinii.(cam mare franºiza totuºi), deci ºi sã fi fost vina ta ºi n-ai fi plãtit un ºfanÞ.

ĂŽn ceea ce priveÂşte airbagu, la revizia de la 2000 de km era ĂŽn curtea dilĂŁrului un c4 cam la fel de boĂžit ca al tĂŁu(poate puĂžin mai mult, pt cĂŁ o jantĂŁ era cam muci) dar cu aribagurile frontale sĂŁrite.

În locul tãu aº cere ºi o daunã ceva pentru piciorul faultat, mã rog, primul lucru sãnãtatea e, deci recuperare cât mai rapidã!

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Dum 04-Feb-2007 16:33

Stiti oamenii vor ceva de genu din filmuletu ala cu baba care declanseaza airbagu la mercedes.Pai poti sa ai si 100 de airbaguri ca daca ai un impact mai puternic nu te mai salveaza nici mama airbagului.Cum e construita masina conteaza cel mai mult si ce structura de sigurata are in rest...viteza mare sa nu ai...

crocobaus
just curious

Mesajde crocobaus » Dum 04-Feb-2007 17:40

hhyfgddfdffd
Ultima oară modificat Mar 13-Feb-2007 16:11 de către crocobaus, modificat 1 dată în total.
Lumina si geniul meu lui Dumnezeu ca nu e genul meu iar cei ce nu s-au dat in vant dupa cuvantul meu le dau cuvantul meu caci nu sunt vrednici de el.

crocobaus
just curious

Mesajde crocobaus » Dum 04-Feb-2007 17:43

Nu zic ca platesc eu dar nu mai vreau masina aia, o masina care e refacuta de la motor clar nu mai e o masina buna, iar cei de la casco mi-au spus ca imi dau ei 75% din valoarea masinii si ca dupaia se tiganesc cu rca-ul idiotului. Plus inca 5 % cat im da citroen pt o epava ajung la 80 %. Deci pierd 20 % dintr-o masina in valoarea de 16.700 E. Mai punem si full casco alti 1.000 Euro, plus Rca, acu spuneti voi e rentabil?
Lumina si geniul meu lui Dumnezeu ca nu e genul meu iar cei ce nu s-au dat in vant dupa cuvantul meu le dau cuvantul meu caci nu sunt vrednici de el.

colegu
pasionat

Mesajde colegu » Dum 04-Feb-2007 17:58

pĂŁo, prin reparaĂžie nu ĂŽnĂželegi repararea motorului ci pur Âşi simplu cumperi altu.
nu de alta, da numa tabla din spate, geamurile, jenĂžile din spate Âşi mai Âştiu eu ce-ai ĂŽn interior face ca popa 40% din valoarea maÂşinii.

eu zic s-o repari ca sĂŁ nu pierzi ĂŁia 20% + casco + mai Âştiu eu ce.
ãia de la citroen ÎÞi oferã destul de puÞin, hai sã fim serioºi , mai puÞin botul(ºi ce-i sub capotã) maºina aratã mai mult decât decent, iar 5 % e chiar foarte puÞin.

acuma logic cĂŁ tu decizi. mĂŁ rog, franÂşiza oricum o ai prea mare, Âşi dacĂŁ zici cĂŁ ai dat 1000 pe full casco mi se pare cam mult.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Dum 04-Feb-2007 18:08

Omule 5% aia de la citroen SUNT BATAIE DE JOC! Ia masina de la ei si vinde-o in targ ca iei peste 10%.Vorbeste si tu cu un sef de service, cineva in domeniu, dar nu de la ATS. Cum ziceam, cineva de acolo o ia cu 1000-1500 euro, mai ia piese de 5000-6000 euro si pac! masina aproape noua, ce mai chilipir!
Nu vei fi nici primul nici ultimul.
Cosmin

crocobaus
just curious

Mesajde crocobaus » Dum 04-Feb-2007 18:37

hgkgfsddsg
Ultima oară modificat Mar 13-Feb-2007 16:11 de către crocobaus, modificat 1 dată în total.

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Dum 04-Feb-2007 18:57

Are dreptate @colegu mai bine o vinzi tu pt piese decat sa iti dea aia de la citroen 2 lei pe ea.Daca iti scoti 25% pe ea plus 75 casco te-ai scos :)

crocobaus
just curious

Mesajde crocobaus » Dum 04-Feb-2007 19:44

care este logica? daca imi da casco 75 % din valoarea ei, masina nu le revine lor? Mi se pare absurd sa-mi dea si banii si sa-mi lase si masina, e tentant..sigur nu cunosc, poate fi adevarat ce spuneti..

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Dum 04-Feb-2007 23:34

NU! Masina revine Casco daca-ti dau 100% valoarea ei.
Casco iti da 75% din valoare si dreptul de a comercializa epava.Deci masina avariata ramane a ta! Poti incerca sa o repari si sa o vinzi ulterior, sau sa o vinzi direct avariata si cu ce bani mai ai de la casco iei una noua.Reparatul va fi mare bataie de cap, mai ales cu profesionalismul celor de la ATS.
Poate Catalin(WLD) te ajuta cu un sfat bun, e in domeniu si cred ca a vazut multe.

ps ca exemplu de ATS super profi: am avut capota armonica, am schimbat-o cu una noua, vopsita profesional de ATS! Pe langa diferenta de culoare (nu sunt singurul, adytzu a avut acelasi necaz), la momentul actual (au trecut vreo doi ani) am vopseaua sarita (ciobita) pe capota in peste 20 de locuri ca ma gandesc serios sa-i pun o folie ceva...dar ma umplu de ridicol ca nu-i masina de tuning :oops: .
Cosmin

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Lun 05-Feb-2007 00:06

Da' nu ti-au dat garantie pe lucrare?

Înapoi la “Probleme C4”