ajutati-i pe novici !

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

dumiflo
pasionat

Mesajde dumiflo » Vin 22-Dec-2006 15:30

PsH scrie:Prezint scuzele mele tuturor celor implicati in dezvoltarea forumului si pe care nu i-am amintit in primul meu post.

eeeee...scuze .
te asteptam la intalnirile "congresului"

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Sâm 23-Dec-2006 12:08

PsH scrie:Buna ziua. Sunt proaspat posesor de C4 Coupe 1.6 Benzinar Urban Jungle. As vrea sa-l felicit pe Matrix pentru tot ce a facut pentru forumul asta. Citesc de vreo luna-doua si pot sa spun ca tot ce s-a scris aici m-a ajutat foarte mult in alegerea masinii.
Am stiut foarte bine la ce ma inham. Am luat masina in fix 2 saptamani de cand am depus actele si asta.
Am probleme foarte mari cu perioada de rodaj. Mi-am propus ca vreme de vreo 3000 de km sa fiu mai bland cu ea, imi vine ffff greu. Spre rushinea mea o cam scap peste 4000 de ture, ca sincer nu prea ai cum sa nu o faci, este o masina care cere si are si un sunet placut cand o faci.
Nu sunt genul de persoana care isi ia masina si dupa asta se uita la consum, dar dupa 3 zile de vreme urata in Bucuresti, cand toata lumea a iesit in trafic, si am mers cu o medie de 9-10 km la ora, sincer sunt putin ingrijorat de consum, se duce pe la 18 la suta. Cred ca am deviat de la subiect, dar sunt putin emotionat, pentru ca astept de vreo 2 luni sa pot sa scriu si eu ceva pe forumul asta.
Salut.

Meritul este al tuturor, in special al celor care au creat acest club/forum. Sa stapanesti sanatos masina, si far incidente

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Sâm 23-Dec-2006 12:16

Matrix "saracu" este sustinatorul lui C4 inca de cand a aparut , se lupta cu parerile multora pe http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=50151 !!!

PsH
simpatizant

Mesajde PsH » Mar 02-Ian-2007 23:12

Am citit cam tot ce s-a scris pe softpedia si de acolo il stiu pe Matrix. Pot sa ii mai multumesc o data pentru ca datorita lui am stiut f bine ce cumpar.
Am facut deja mai bine de 1500 de km in 2 saptamani si sunt destul de multumit. Spun destul pentru ca nu puteam sa fiu dintre fericitii care nu au avut parte de "greierasi".
Eu am luat masina pe 18 dec si pot sa spun ca ceva mi s-a parut fff prost la Citroen. Este IARNA si masina a venit echipata de IARNA............ AM CAUCIUCURI DE VARA standard pe masina, puteau sa o echipeze cu intermediare, ce dumnezeu-e IARNA!!!!!!!!

hyde
simpatizant

Mesajde hyde » Mie 03-Ian-2007 08:38

Mergi la orice dealer de masini si o sa vezi ca toti producatorii trimit masinile in Romania cu anvelope de vara.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 03-Ian-2007 08:48

cele de pe c4 sunt all weather, uitati-va la profilul anvelopei
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

george
pasionat

Mesajde george » Mie 03-Ian-2007 11:02

T.rac3Er scrie:cele de pe c4 sunt all weather, uitati-va la profilul anvelopei

Parca Michelinul face doar de vara sau de iarna. Nu cred ca produce all-weather...

tzun
simpatizant

Mesajde tzun » Mie 03-Ian-2007 11:30

din cate stiu face si all weather la vito stiu ca asa am si sunt michelin

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 03-Ian-2007 12:22

Michelin Energy, cauciucurile cu care livreaza stock masinile Citroen-ul, sunt cauciucuri de vara. Punct. Si pe mine m-a aburit dealer-ul inainte de livrarea masinii cum ca masina vine cu cauciucuri all-season, dar nu e asa. Pe site-ul Michelin nu exista decat cauciucuri de vara sau de iarna, iar Michelin Energy sunt in mod clar incadrate de producator la categoria cauciucuri economice de vara. Pneurile all-season, si mai ales cele de iarna, trebuie sa aiba certificare M+S (mud & snow, e un fulgulet care trebuie sa apara pe partea laterala a anvelopei).

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 03-Ian-2007 13:28

poate m-am uitat eu gresit, nu sunt expert in avnelope, dar seamana a all weather
Imagine
http://www.carbibles.com/tyre_bible.html
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

dannastasa
simpatizant

Mesajde dannastasa » Mie 03-Ian-2007 13:34

stie cineva daca computer-ul de bord are doua memorii pt consum, km, etc. - asa cum are de exemplu Golf-ul - am vazut in cartea tehnica ca exista doua tipuri de computere de bord. :roll:

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 03-Ian-2007 14:03

T.rac3Er scrie:poate m-am uitat eu gresit, nu sunt expert in avnelope, dar seamana a all weather
Imagine
http://www.carbibles.com/tyre_bible.html

Profilul pare sa semene intr-adevar cu un all-weather, daca te uiti la poza aia. Profilul de la Michelin Energy nu e chiar unul "pur" de vara, asa cum are pneul cel mai din stanga in poza, si care asigura performante maxime vara pe carosabil uscat. Pe carosabil umed insa, cred ca riscul de acvaplanare cu tipul de profil din stanga e mai mare. Michelin Energy are un profil mai "cuminte" care permite o rulare optima si pe carosabil umed (datorita canalelor de pe centrul benzii de rulare, elimina mai repede apa din zona suprafetei de contact, reducand riscul de acvaplanare).

Problema cu cauciucurile all-weather nu e legata numai de profil, cat mai ales de compozitia cauciucului. Pneurile de iarna se comporta mult mai bine la temperaturi joase cand sunt mai moi si asigura o aderenta optima chiar si pe carosabil uscat, desi specialitatea lor e asfaltul umed (ploaie, mazga, zapada). Pe urma intervin si detaliile legate de profil care difera considerabil intre un cauciuc de iarna si unul de vara (sau unul care se da drept all-weather). Profilul de iarna cu toate particularitatile lui te ajuta in special pe suprafetele mai dificile din sezonul de iarna (mazga si zapada in special, partial si gheata, dar pentru asta recomandabile sunt pneurile de iarna cu tinte). Concluzia mea este ca un cauciuc all-weather te ajuta in conditii de asfalt uscat / umed, am insa dubii ca la temperaturi joase si pe zapada lucreaza la fel de bine ca un cauciuc de iarna. Profilul de la Michelin Energy pare a fi un profil all-weather, dar eu nu am intalnit nicaieri pe fata laterala a anvelopei fulguletul de zapada (certificare M+S), desi m-am benoclat bine la ele cand mi-am pus la conservat pneurile de vara.

george
pasionat

Mesajde george » Mie 03-Ian-2007 14:21

Nu va luati doar dupa profilul "en gros" anvelopei. Mai importanta e compozitia si lamelatia. La Michelin cauciucurile sint doar de vara si de iarna (http://www.michelin.fr/fr/front/affich. ... 0209110718).
Ca cele de vara seamana cu cele asa zis all-season ale altora, asta e altceva. Struto-camilele nu sint bune si se pare ca Michelin stie asta. In fond e vorba de siguranta.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 03-Ian-2007 16:09

mdeah, deci pe c4 stock trebuie sa invatam derapajul controlat, sau mai bine zis pana la controlat se va repeta derapajul NEcontrolat.... :lol:

OPUS Workshop

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 03-Ian-2007 17:42

NU am intampinat probleme cu cauciucurile care le are masina stock. Azi la munte era jale cu zapada, si s-au comportat destul de bine.

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”