Opinii Xsara

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Lucas
de-abia inscris

Opinii Xsara

Mesajde Lucas » Dum 26-Noi-2006 14:33

Salutare oameni buni. De curand mi-am vandut fosta masina si sunt in cautarea unui hatchback. La inceput ma gandeam serios la Opel Astra G dar dupa ce am intrat pe forumul lor si am vazut cate probleme au masinile alea am zis ca mai bine o las moarta. La ford focus , si acolo sunt mici probleme. La VW , si anume Golf 4 , ma cam sperie pretul service-ului foarte ridicat. Si asa ma gandeam si la o Xsara 2 cu km putini si dotarile minime. Asadar as dori , daca ati putea sa va rapiti 5 minute din timpul vostru , sa fiti amabili sa imi scrieti pareri pro si contra acestui model de masina. In calculele mele ar intra motorul 1.6 L benzina si 1,9 L HDi 90 Cp. Asadar va rog sa fiti onesti si sa imi ziceti care sunt bubele la masinile si motoarele astea. Cum este consumul in urban , extra-urban , daca sunt fiabile masinutele astea sau nu, etc

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Dum 26-Noi-2006 15:49

Buna. Ai nimerit unde trebuie si sper sa te hotarasti, pana la urma, la Xsara.
Daca iei aceasta sectiune a forumului de la inceput, sunt convins ca vei gasi raspuns la toate intrebarile.
Fara suparare, cred ca exista deja un raspuns pentru aproape intrebarile, asa ca, nu cred ca e cazul sa le mai scriem o data.

iliescu sorin
pasionat
Masina: C 5 Break 2,0 . hidramata, an 2004
2: CX 2,0 Break. an 1989
3: Xsara 1,4 i , an 2002

xsara 2.0hdi

Mesajde iliescu sorin » Dum 26-Noi-2006 17:51

am avut o xsara 2.0hdi an 2001 la210000 km.daca avea suspensie hidraulica nu oschimbam cu c5

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Lun 27-Noi-2006 20:00

Una din problemele lor la cele pe motorina ma refer ar fi fulia care pe la 50 - 60k km cade ,acum depinde de mers in rest masina e ok din toate punctele de vedere consum urban cam 8.5 iarna afara cam 6.Service pt revizii ieftin,piese ieftine in comparatie cu alte marci.

geraldo
de-abia inscris

Mesajde geraldo » Joi 14-Dec-2006 23:54

Am cumparat acum un an modelul pe care il vedeti in semnatura la 80 k, an 2001 cu 7500 EUR de la Autohus. Acum am 100 k iar reparatiile m-au costat aprox. 14.000 RON (nu am avut accident :D) si inca nu merge cum ar trebui. Se pare ca nimeni nu se pricepe cu adevarat la exotismele astea. Sorry, reorienteaza-te.
P.S. Iti pot detalia istoricul in email. Probabil au si mesajele astea un maxim de caractere.

shatargat
simpatizant

Mesajde shatargat » Vin 15-Dec-2006 10:45

ca tu ai avut probleme cu masina nu inseamna ca toate xsara suck
io am luat-o la 145.000 km, am schimbat distributie, filtre, tampon, pompa apa etc cu 10mil
si merge ok pt atatia km

----------------
xsara 1.9d 2001

geraldo
de-abia inscris

Mesajde geraldo » Vin 15-Dec-2006 11:57

Nu, dar se poate intampla. La tine a fost simplu, erau lucruri de bun simt, insa la noi nu isi da nimeni interesul sa depisteze defectele din timp: "sa lasam sa pice de tot sa vedem ce are". Oamenii trebuie sa stie si d-astea nu numai banale probleme cu fulii si pompe de apa.
Problemele sunt la service (n-au timp, nu sunt interesati) si la fiabilitate. Ieri, spre exemplu, mi-au ramas actele incuiate in torpedo. Oare m-ar crede politaiul? Penibil...

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Vin 15-Dec-2006 19:16

Scuza-ma ca ti-o zic dar cred ca ai cumparat o masina care nu a fost intretinuta sau daca a fost ai omorat-o tu pe parcurs.

shatargat
simpatizant

Mesajde shatargat » Lun 18-Dec-2006 10:20

singura faza la care ai dreptate i faza cu service-ul
nu zic ca nu sunt buni (i-am cam vazut pe baietii la lucru), da' se cam trag pe partea dorsala a corpului cand i de bagat la cutie de viteze, disc ambreaj etc
problema nu este masina (xsara) ci sunt drumurile de kkt
te doare sufletu sa mergi cu astfel de masini pe hartoapele din tzara

---------------------------
xsara 2001 1.9d

solaris78
simpatizant

Mesajde solaris78 » Mar 19-Dec-2006 09:36

service-urile sunt la fel toate, nu numai la Citroen, ci si la Porsche e de kkt si la Fprd si la Mercedes si la BMW - toti fara exceptie, de fapt sunt aceeasi mecanici pe care ii ruleaza intre ei ( toti fara interes si tragere de inima, ca sa nu mai vorbim de traininguri adevarate).
Asa ca in alegerea masinii indiferent de marca nu conteaza calitatea service-ului autorizat care e aceeasi -PROASTA- la toti.
eu zic ca Xsara este o masina mai mult decat decenta, RECOMAND fiind o masina bine echilibrata ca si fiabilitate, raport calitate -pret , dotari. Daca stam sa ne gandim e un Peugeot mai ieftin.
Apropos de discutiile anterioare - OAMENI BUNI ORICE MASINA SECOND HAND ESTE DISPUSA LA PROBLEME ( DEPISTABILE LA CUMPARARE SAU NU ) ESTE O LOTERIE LA CARE TREBUIE SA JOACE ORICINE NU ARE BANI DE O MASINA NOUA.

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Mar 19-Dec-2006 17:37

Ai perfecta dreptate solaris cu masinile SH

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mar 19-Dec-2006 20:24

Intotdeauna exista varianta de a cumpara o masina noua, la aceiasi bani. Poate e mai mica, mai putin dotata, nu e de fite, dar e noua, si are garantie. Parerea mea ca pentru drumurile noastre, trebuie masini adaptate lor.
citroen - o pasiune permanenta

cos76
pasionat

Mesajde cos76 » Mar 19-Dec-2006 22:06

Intr-adevar o masina nou este o masina noua. Eu personal, sunt chiar nebun dupa Peugeot si Citroen asa incat nu voi cumpara alta marca de masina in viitor. Depinde din punctul meu de vedere de suma de bani disponibila pt cumpararea unei masini, astfel ca decat o alta marca numai ca e noua..mai bine un Citroen sau un Peugeot second hand. Chiar daca acum am un Oltcit, acesta este un produs al Citroen-ului. In fapt al grupului PSA care dateaza dupa cum stiti din 1976.
PSA car forever/Passion pour Peugeot et Citroen

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 20-Dec-2006 13:06

Da, @Lucas nu a specificat un buget, pentru ca sa-i putem oferi alternative.
In acest sens, ma gandeam la un C3 XTR.
citroen - o pasiune permanenta

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”