Pozitii C4,lumini de bord C4, angel eyes, etc

personalizarea masinii, de la styling pana la tuning extrem

Moderator: Echipa Tehnica

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Joi 07-Dec-2006 17:12

Azi mi-am luat si eu bluevision...12ron.Ajung, ma chinui sa le pun ,eram cu un prieten,si hai sa vedem the magnificent blue sau ma rog neon white cand surpriza diferenta 0 (era inca zi).Oricum a fost tare faza.Se pare ca doar noaptea se vede diferenta si daca te chinui sa te uiti se observa o usoara nuanta murdara de blue.Eu nu pot intelege o chestie... de ce mama naibii scrie pe ambalaj blue, becurile sunt blue si cand le pui tot normale sunt? Doar cu aparatul foto se observa diferenta mare, asa nu prea e mare branza.Oricum am fost sa caut ceva si pe albastru, macar sa atinga o nuanta mai albastrie si nu aveau decat niste kischuri de becuri colorate care se strica repede din cauza caldurii si costau 3 ron.In fine intrebarea este ce becuri trebe puse ca sa obtin o nuanta ca in pozele postate de Matrixu pe prima pagina...?

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 07-Dec-2006 18:18

Philips bluevision doar 12 Ron? Tu vorbesti acum de becul pt far sau de cel pt pozitii?

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Joi 07-Dec-2006 22:50

Doar pozitii :) La far nu ma bag.

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Vin 08-Dec-2006 00:43

@stevey: pai la far e toata chestia cu imbunatatirea calitatii. Iar chestia cu albastru e data si de felul in care faci fotografia :)
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Vin 08-Dec-2006 13:07

silvius scrie:@stevey: pai la far e toata chestia cu imbunatatirea calitatii. Iar chestia cu albastru e data si de felul in care faci fotografia :)

Eu mi-am luat Philips NightGuide. O sa le montez in curand. Sunt curios cat de mare o sa fie diferenta fata de becurile stock la C3. Nu prea recomand BlueVision pentru faza lunga si faza scurta (lumea a avut probleme cu ele, becuri arse, nu bat extraordinar, etc). Pentru pozitii sunt OK, nu stiu insa cat de mult tin. Lumina e mai degraba alba, nu prea are treaba cu albastrul care se vede doar ziua, cu becul stins :lol:

Recomand Philips NightGuide sau VisionPlus pentru cei dornici sa-si imbunatateasca perfomantele farurilor pe timp de noapte. NightGuide are in plus fata de VisionPlus un sistem de iluminare cu 3 zone (sticla becului e colorata in 2 nuante pe anumite portiuni). Ca nivel de iluminare ar trebui sa fie cam la fel. Mai sunt si niste becuri de la Osram bunicele din cate am auzit.

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Vin 08-Dec-2006 14:08

Am si eu o intrebare: Cat de complicat e sa schimbi becurile? Este o operatie care necesita chestii speciale sau e pe atat de simplu pe cat e schimbatul bateriilor la telecomanda TV?
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Vin 08-Dec-2006 14:15

SAMmy scrie:Am si eu o intrebare: Cat de complicat e sa schimbi becurile? Este o operatie care necesita chestii speciale sau e pe atat de simplu pe cat e schimbatul bateriilor la telecomanda TV?

Din pacate, nu e chiar asa de simplu ca schimbatul bateriilor la telecomanda. Dar nici teribil de complicat nu e. Trebuie sa ai nitica rabdare si sa studiezi terenul inainte sa te bagi, daca n-ai mai facut singur treaba asta. Cred ca scrie si in manualul masinii cum trebuie sa se procedeze. Problema cea mai delicata e lipsa spatiului in zona farurilor. Cel putin la C3 farul din dreptul soferului e inghesuit rau de tot.

La proiectoare e cel mai complicat. N-am nici cea mai vaga idee de unde sa apuc problema acolo.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 08-Dec-2006 14:18

La C4 pt proiectoare, din cate am studiat eu cand am dat bara jos, nu prea vad cum poti sa schimbi becurile, daca nu scoti cel putin scutul ala de plastic de sub masina. Poate Mugurel ne da cateva hinturi.. :roll:

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Vin 08-Dec-2006 14:23

Matrixu scrie:La C4 pt proiectoare, din cate am studiat eu cand am dat bara jos, nu prea vad cum poti sa schimbi becurile, daca nu scoti cel putin scutul ala de plastic de sub masina. Poate Mugurel ne da cateva hinturi.. :roll:

Da, la asta ma gandeam si eu. Nu vad nici eu alta solutie decat urcatul masinii pe rampa, dat jos scutul ala de plastic si d-abia atunci cred ca se pot accesa din spate soclurile becurilor de la proiectoare. Foarte, foarte prost gandit sistemul asta de la proiectoare. Dar cred ca la mai toate masinile din ziua de azi e la fel. Ma intreb daca chiar nu se putea gasi o varianta mai buna.

tipitip
pasionat

Mesajde tipitip » Vin 08-Dec-2006 14:29

vldst scrie: Cred ca scrie si in manualul masinii cum trebuie sa se procedeze.
Într-adevãr, scrie : se apeleazã la un reparator agreat! Super! :lol:

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Vin 08-Dec-2006 14:29

nu e prost gandita...e chiar gandita cu mult cap...de ce sa faci mentenanta masinii acasa??? lor ce le iese??? NU. trebuie sa te prezinti la un service, cel mai lejer al lor fiind, pt ca au know-how-ul si gata problema, se rezolva...
azi am aflat si eu ca la numerele de pe fata trebuie o bormasina sa schimb suportul, si apoi bag un holsurub si gata...
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Vin 08-Dec-2006 14:33

tipitip scrie:
vldst scrie: Cred ca scrie si in manualul masinii cum trebuie sa se procedeze.
Într-adevãr, scrie : se apeleazã la un reparator agreat! Super! :lol:

Curios, in manualul de C3 dau niste figuri cu indicatii despre cum se pot schimba becurile. Despre proiectoare nu sufla insa o vorbulita...

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Vin 08-Dec-2006 14:35

T.rac3Er scrie:nu e prost gandita...e chiar gandita cu mult cap...de ce sa faci mentenanta masinii acasa??? lor ce le iese??? NU. trebuie sa te prezinti la un service, cel mai lejer al lor fiind, pt ca au know-how-ul si gata problema, se rezolva...
azi am aflat si eu ca la numerele de pe fata trebuie o bormasina sa schimb suportul, si apoi bag un holsurub si gata...

Pai numerele nu sunt prinse in niste nituri? Ca parca la C3 asa mi s-a parut.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Vin 08-Dec-2006 14:39

nituri la ei....zicea cineva mai devreme de holsurub...ceea ce mi se pare super ok pt cazuri de urgenta...
dar eu, cum sunt la 5minute de dealerul citroen :D , ma duc frumos si schimb gratis...nu ma deranjeaza inscriptionarea lor, chiar ma bucur ca au si numele scris, ca mi se par de treaba...
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

:: LED designs ::

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Vin 08-Dec-2006 21:14

vldst scrie:
Matrixu scrie:La C4 pt proiectoare, din cate am studiat eu cand am dat bara jos, nu prea vad cum poti sa schimbi becurile, daca nu scoti cel putin scutul ala de plastic de sub masina. Poate Mugurel ne da cateva hinturi.. :roll:

Da, la asta ma gandeam si eu. Nu vad nici eu alta solutie decat urcatul masinii pe rampa, dat jos scutul ala de plastic si d-abia atunci cred ca se pot accesa din spate soclurile becurilor de la proiectoare. Foarte, foarte prost gandit sistemul asta de la proiectoare. Dar cred ca la mai toate masinile din ziua de azi e la fel. Ma intreb daca chiar nu se putea gasi o varianta mai buna.

Eu am montat becurile Blue Visions la Champion, fĂŁrĂŁ a demonta nimic.
Un mecanic le-a montat ĂŽn 10'.

Înapoi la “Tuning/Audio C4”