directie C4
Moderator: Echipa Tehnica
hmm si eu ma simt un pic nesigur pe masina la viteze mari datorita suspensiei si directiei un pic cam sensibile poate la denivelari ....dar asta e senzatia care ti-o da masina poate e un pic cam batoasa si te obliga sa fii atent cum si pe unde mergi
toti care s-au suit in masina la mine mi-au spus ca acest tip de volan te forteaza sa stai cu mainele tot timpul pe el
oricum 5 stele inseamna siguranta la crash-test , nu gradul de comfort la condus
toti care s-au suit in masina la mine mi-au spus ca acest tip de volan te forteaza sa stai cu mainele tot timpul pe el
oricum 5 stele inseamna siguranta la crash-test , nu gradul de comfort la condus
Pe carosabil impecabil nu ai senzatia de "masina plimbareata", insa pe carosabil "valurit"
se schimba problema, dar in acest caz ar trebui oricum redusa viteza... ;)
Incercati totusi sa treceti peste senzatia ca iti pleaca volanul din mana...
Eu mi-am dat seama ca desi volanul "topaie" la punctul mort, masina nu isi schimba traiectoria,
decat daca intervin eu cu mici corectii.
Referitor la gradul de intarire, parearea mea e ca ar trebui sa se poata modifica la service,
din setarile "ascunse" computerului...
Mugurel, stii de asa ceva?
se schimba problema, dar in acest caz ar trebui oricum redusa viteza... ;)
Incercati totusi sa treceti peste senzatia ca iti pleaca volanul din mana...
Eu mi-am dat seama ca desi volanul "topaie" la punctul mort, masina nu isi schimba traiectoria,
decat daca intervin eu cu mici corectii.
Referitor la gradul de intarire, parearea mea e ca ar trebui sa se poata modifica la service,
din setarile "ascunse" computerului...
Mugurel, stii de asa ceva?
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Citroën C4 Coupé VTR
pai asta incercam si eu sa spun, la punct mort orice senzatie ai avea ca tropaie volanul sau orice, mergi relaxat, nu trebe interventie.
la peste 100, cel putin la mine se intareste directia.
se poate sa fie totusi si din soft ceva, de cate ori am facut update mashina a mers mai bine, mai nervoasa, etc...
Poate Mugurel ne spune ce shi cum, nu shtiu
la peste 100, cel putin la mine se intareste directia.
se poate sa fie totusi si din soft ceva, de cate ori am facut update mashina a mers mai bine, mai nervoasa, etc...
Poate Mugurel ne spune ce shi cum, nu shtiu
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
-
- Pro Motor Rm.Valcea
Legea variatiei servodirectiei noi la service nu putem sa o modificam.
In principiu mi se pare o directie EXTRAORDINARA! Si va rog sa o luati ca atare, mai ales ca am condus o multime de alte masini, printre care si STi sau Mercedes. La BMW am constatat cu stupoare o directie cu adevarat deosebita de ce am condus vreodata. era o chestie in care se modifica nu numai gradul de asistare dar si raportul din caseta.
Oricum, la C4 mie mi se pare ca te ajuta in toate conditiile, la linie dreapta, in viraje, pe loc sau in linie dreapta cu denivelari longitudinale, masina pastreaza traiectoria. Pot sa spun ca singurul Citroen care m-a dezamgit la servodirectie este C2-C3.
Ceea ce a spus in primul post colegul nostru e posibil sa fie niste probleme la reglaj, sau in urma unei lovituri. Dar pana nu m-as plimba cu masina, cred ca ne dam cu parerea prea mult, pentru ca poate el simte ceva, ne descrie altceva, sau nu stim noi sa scriem fenomenul. Totul este explicabil, insa, numai in fata diagramei unui aparat de geometrie.
Mugurel
In principiu mi se pare o directie EXTRAORDINARA! Si va rog sa o luati ca atare, mai ales ca am condus o multime de alte masini, printre care si STi sau Mercedes. La BMW am constatat cu stupoare o directie cu adevarat deosebita de ce am condus vreodata. era o chestie in care se modifica nu numai gradul de asistare dar si raportul din caseta.
Oricum, la C4 mie mi se pare ca te ajuta in toate conditiile, la linie dreapta, in viraje, pe loc sau in linie dreapta cu denivelari longitudinale, masina pastreaza traiectoria. Pot sa spun ca singurul Citroen care m-a dezamgit la servodirectie este C2-C3.
Ceea ce a spus in primul post colegul nostru e posibil sa fie niste probleme la reglaj, sau in urma unei lovituri. Dar pana nu m-as plimba cu masina, cred ca ne dam cu parerea prea mult, pentru ca poate el simte ceva, ne descrie altceva, sau nu stim noi sa scriem fenomenul. Totul este explicabil, insa, numai in fata diagramei unui aparat de geometrie.
Mugurel
- Alex Motan
- pasionat
Directia este SENZATIONALA. Nu stiu daca exista vreo diferenta intre directia mea si celelalte C4 dar daca nu exista...oameni buni nici nu se putea mai bine. Am condus o droaie de masini sport si tind sa cred ca Mugurel are dreptate cand spune ca Bmw-ul are ceva "special" dar va spun cum sta masina mea la 180 km/h in curbe nu prea stau multe sau in ace de par la 70 80 km/h cand spatele tinde sa fuga...
Peste toate astea mai exista si ESP (care mie mi-a intrat de fff putine ori si in general in situatii destul de periculoase) asa ca stati fara grija cei cu benzinare ca nu fuge de pe sosea
Pt cei cu diesel vesti nu la fel de bune,
, incercati sa nu va tine-ti prea mult dupa benzinare in curbe ca s-ar putea sa va fuga funduletu pt k aveti motoare grele si atarna iar supspensia spate la coupe nu e printre cele mai grozave... da nu-i nik va revansati voi la consum 
Peste toate astea mai exista si ESP (care mie mi-a intrat de fff putine ori si in general in situatii destul de periculoase) asa ca stati fara grija cei cu benzinare ca nu fuge de pe sosea

Pt cei cu diesel vesti nu la fel de bune,

- Alex Motan
- pasionat

De precizat ca am luat aceleasi curbe cu un C4 diesel Demo car cu viteza mai mica, cam 160 170, si am avut emotii nu gluma, chiar am zis ca imi fuge spatele urat dupa sosea...

- Alex Motan
- pasionat
dumiflo scrie:Eu zic ca directia C4-ului sta f bine , atat timp cat adaptezi viteza la conditii de drum.
Si chiar daca o scapi putin mai tare in curbe fuge previzibil de bot la inceput (e normal sa subvireze, desi nu subvireaza tare precum altele) si daca tragi brusc de volan fuge tot previzibil si de fund. Mie mi se pare super ok.
Alex Motan scrie:De precizat ca am luat aceleasi curbe cu un C4 diesel Demo car cu viteza mai mica, cam 160 170, si am avut emotii nu gluma, chiar am zis ca imi fuge spatele urat dupa sosea...![]()
dar am ramas pe aici sa va sacai in continuare
![]()
![]()
![]()
....ma cam indoiesc deoarece dieselul are esp standard si ar fi trebuit sa intre inainte sa rupa spatele, sau macar in acel moment. ori te-ai crezut la raliuri si l-ai decuplat ?!
Directia la 307 este mai ferma decat cea de la C4. Le-am condus pe ambele masini si mi se pare ca 307 sta mai bine pe drum decat C4 desi impart acelasi sasiu si tren de rulare. S-ar putea sa fie doar setarile diferite la servodirectie.
Iar referitor la ESP acesta poate fi decuplat dar se activeaza la peste 50Km/h deci nu poti sa te joci cu masina fara el.
Iar referitor la ESP acesta poate fi decuplat dar se activeaza la peste 50Km/h deci nu poti sa te joci cu masina fara el.
Si eu am mers cu 307 si directia este intr-adevar mai ferma, dar nu da suficient feed-back, este supra-asistata...
La viteze urbane volanul e prea moale, iar la viteze mari se intareste un pic cam tare...
Pe drum drept (autostrada/european) e ok, poate sa iti placa mai mult 307, dar in drum virajat as spune ca C4 este mai bun decat 307.
La viteze urbane volanul e prea moale, iar la viteze mari se intareste un pic cam tare...
Pe drum drept (autostrada/european) e ok, poate sa iti placa mai mult 307, dar in drum virajat as spune ca C4 este mai bun decat 307.
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Citroën C4 Coupé VTR