Cum conduc jmecherii
Moderator: Echipa Tehnica
- Alex Motan
- pasionat
Regulile sunt facute pt a fi respectate, perfect de acord! Si daca sunt unii care le incalca pe barba lor? Crede-ti ca suruburi in oase si copii la 2 noaptea pe mijlocul lui kisselef sau lascar catargiu poa sa ne opreasca setea de adrenalina? Am spus-o: Au fost sunt si vor fi astfel de soferi ca vrea cineva sau nu vrea cineva. Imi pare rau ca sunt singurul care sa tina partea unor soferi care ar trebuii sa scrie pe forumuri de 100 de ori mai mult de cat o fac la cate cunostinte au despre masini. Drumurile din afara localitati sunt extraordinare pt a ne arata "jmecheria" mai ales valea oltului de acord dar asta nu inseamna ca orasul noaptea nu este un loc bun si el pt a ne intrece. De ce trebuie sa facem atata tam tam pt niste oameni care sfideaza legea si o vor sfida in continuare? De smecherii cu limuzine care se baga si trec pe unde vor ei vorbiti cativa dintre voi dar de noi care le aplicam corectie noapte cu masini de fuga de 4 ori mai ieftine nu zice nimeni nimic. Imi pare rau ca trebuie sa citesc astfel de commenturi de la oameni pasionati ca voi de masini si care stiu ce vorbesc, ar trebuii sa zambiti cand vedeti ca un vts tocmai l-a pedepsit pe nea burtica din a8 si se mai face si de rusine in fata blondinei din drepata. Eu nu am jignit si nu jignesc pe nimeni dar trebuie sa intelege-ti ca suntem latini si mai presus de asta si din balcani asa ca noaptea strazile bucurestiului vor fi intodeauna impnzite de astfel de masini.
am mai zis-o o data..cred ca te ataci prea mult...nu am citit vreun scris care sa te vizeze direct si sa te denigreze.
si eu m-as bucura sa pun cu botu pe labe vreun smeker cu a6, sau seria5...e normal...ma mai dau cu diverse masini...le prind in trafic (seara si le dau de inteles ce intentionez)...leon, golf4, logan (pe alea tunate am boala)..tot ce poate fi incadrat (eu momentan sunt stock)...dar, va veni si vremea mea
si eu m-as bucura sa pun cu botu pe labe vreun smeker cu a6, sau seria5...e normal...ma mai dau cu diverse masini...le prind in trafic (seara si le dau de inteles ce intentionez)...leon, golf4, logan (pe alea tunate am boala)..tot ce poate fi incadrat (eu momentan sunt stock)...dar, va veni si vremea mea

[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
- Alex Motan
- pasionat
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
de asta v-am si zis de de alte drumuri ...
eu nu an vts, vtr sau mai stiu eu ce chipare la masina insa si mie imi mai vine sa o calc ... la limita ...sa aud spatele scartaind ...
dar pentru asta trebuie sa cauti ceva sau sa organizezi ceva astfel incat sa nu incurci pe nimeni ... e cam ceva de genul legal racing ...
daca aveti chef de alergat cred ca mugurel va poate explica cu lux de amanunte pe unde va puteti descarca adrenalina ...
si partea cu respectatul de lege mentionat de balanel este exact ..
daca totoe sunt respectate va fi ok ...
poate va ganditi ca daca ciupim putin nu e nimic ...insa daca sunte 1000 de masini care "ciupim" cate putin fiecare unde se ajunge ...
la celebrele deja ambuteiaje ...
de ce? ca e unul care s-a gandit ca "o taie" si cand colo alt "jmecher" din fata face aceeasi figura ...
haideti domnilor sa fim si putin rationali ... mergem sa ne "jucam" cu calutii in alta parte ... pentru asta eu sunt PRO ...

eu nu an vts, vtr sau mai stiu eu ce chipare la masina insa si mie imi mai vine sa o calc ... la limita ...sa aud spatele scartaind ...
dar pentru asta trebuie sa cauti ceva sau sa organizezi ceva astfel incat sa nu incurci pe nimeni ... e cam ceva de genul legal racing ...
daca aveti chef de alergat cred ca mugurel va poate explica cu lux de amanunte pe unde va puteti descarca adrenalina ...
si partea cu respectatul de lege mentionat de balanel este exact ..
daca totoe sunt respectate va fi ok ...
poate va ganditi ca daca ciupim putin nu e nimic ...insa daca sunte 1000 de masini care "ciupim" cate putin fiecare unde se ajunge ...
la celebrele deja ambuteiaje ...
de ce? ca e unul care s-a gandit ca "o taie" si cand colo alt "jmecher" din fata face aceeasi figura ...
haideti domnilor sa fim si putin rationali ... mergem sa ne "jucam" cu calutii in alta parte ... pentru asta eu sunt PRO ...

Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
fiind vorba de alt smeker...la un moment dat am fortat nota (drum cu 3 benzi)...eu pe banda 1, el pe banda 3, amandoi sa intram pe banda 2, in fata celui prezent pe acea banda...era sa ne pupam de toata frumusetea, ca amandoi eram vijeliosi, si nu vazuseram, bine eu in ultimul moment am vazut ca ceva e in neregula si am cedat...dar daca ne atingeam masinile...cine era de vina...ca amandoi, presupunem ca mergeam cu 50kph...amandoi am semnalizat, ne-am asigurat (la momentul respectiv banda era goala) si am schimbat banda in acelasi timp rezultand impactul...ce regula se aplica?
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
OPUS Workshop
Am mai spus pe aici faptul ca legea are lacune, unele chiar grave, lasand loc la abuzuri. Nu m-ar mira ca militianul sa fi aplicat legea prioritatii de dreapta si sa il scoata pe cel de pe banda 3 vinovat
Desi in cazurile de accidente prin schimbarea benzilor, cand nu se poate stabili altfel, e vinovat cel care intra in cealalta masina, ca e absolut imposibil sa se ciocneasca "colt la colt", in dreptul farului 

Nu e greu de stabilit, intr-o situatie cum e cea descrisa mai sus. Cel putin una dintre masini va avea tabla indoita in partea din fata (aripa sau bara), iar in cazul in care ambele au daune in partea din fata, cea care are dauna cel mai aproape de bara e in mod evident "agresorul"
Acum sa fim seriosi:
* daca mergi "inainte", poti sa intri in alta masina doar cu bara sau cu una din aripi;
* daca faci viraj stanga (dreapta), intri fie cu bara sau cu aripa din partea respectiva, sau in mod exceptional poti atinge ceva cu portiera sofer (pasager);
* daca mergi cu spatele, poti sa atingi cu practic orice parte a masinii, exceptand bara din fata
Militienii sunt experti la astfel de faze, si au ochiul format

Acum sa fim seriosi:
* daca mergi "inainte", poti sa intri in alta masina doar cu bara sau cu una din aripi;
* daca faci viraj stanga (dreapta), intri fie cu bara sau cu aripa din partea respectiva, sau in mod exceptional poti atinge ceva cu portiera sofer (pasager);
* daca mergi cu spatele, poti sa atingi cu practic orice parte a masinii, exceptand bara din fata

Militienii sunt experti la astfel de faze, si au ochiul format

Pai noi vorbeam pe exemplul dat de tracer si deja discutia degenereaza...
Adica sa se intalneasca 2 pe banda din mijloc...nu prea ai cum sa stii care in care a intrat, ca eu pot f bine sa il ating pe ala cu usa in aripa, sau ala poate sa ma atinga pe mine cu aripa in usa....
..
Cazurile generale sunt altceva, si asa e cum zici tu acolo, dar ce a intrebat tracer e mai particular asa un pic
.
Adica sa se intalneasca 2 pe banda din mijloc...nu prea ai cum sa stii care in care a intrat, ca eu pot f bine sa il ating pe ala cu usa in aripa, sau ala poate sa ma atinga pe mine cu aripa in usa....

Cazurile generale sunt altceva, si asa e cum zici tu acolo, dar ce a intrebat tracer e mai particular asa un pic

T.rac3Er scrie:fiind vorba de alt smeker...la un moment dat am fortat nota (drum cu 3 benzi)...eu pe banda 1, el pe banda 3, amandoi sa intram pe banda 2, in fata celui prezent pe acea banda...era sa ne pupam de toata frumusetea, ca amandoi eram vijeliosi, si nu vazuseram, bine eu in ultimul moment am vazut ca ceva e in neregula si am cedat...dar daca ne atingeam masinile...cine era de vina...ca amandoi, presupunem ca mergeam cu 50kph...amandoi am semnalizat, ne-am asigurat (la momentul respectiv banda era goala) si am schimbat banda in acelasi timp rezultand impactul...ce regula se aplica?
In acest caz legea prevede ca cel care vine de pe banda din dreapta are prioritate. Cand o sa gasesc articolul cu pricina voi edita postul!
Matrixu scrie:Adica sa se intalneasca 2 pe banda din mijloc...nu prea ai cum sa stii care in care a intrat, ca eu pot f bine sa il ating pe ala cu usa in aripa, sau ala poate sa ma atinga pe mine cu aripa in usa......
Nu ai cum sa intri cu usa in aripa lui decat in cazul in care el stationeaza si tu faci un viraj cu rotile bracate la maxim spre el (sau pe aproape) - si evident esti prea aproape de el.

Situatia mentionata este reglementata explicit.
Are prioritate cel care vine de pe banda de viteza mai mare.
"Art. 136. (1) Pe un drum public prevazut cu minimum trei benzi pe sens, cand conducatorii a doua autovehicule circula in aceeasi directie, dar pe banzi diferite si intentioneaza sa se inscrie pe banda libera dintre ei, cel care circula pe banda din dreapta este obligat sa permita celui care vine din stanga sa ocupe acea banda."
"Art. 136. (1) Pe un drum public prevazut cu minimum trei benzi pe sens, cand conducatorii a doua autovehicule circula in aceeasi directie, dar pe banzi diferite si intentioneaza sa se inscrie pe banda libera dintre ei, cel care circula pe banda din dreapta este obligat sa permita celui care vine din stanga sa ocupe acea banda."
mars2k scrie:Situatia mentionata este reglementata explicit.
Corect - le-am incurcat eu mai sus