Consum
Moderator: Echipa Tehnica
-
- simpatizant
multumesc pentru sfaturi. si silvius stai linistit ca la mine in zona s-au gandit sa sparga toate strazile (asta pe la inceputu verii) dupa care am vazut ca ia cam apucat lenea sa le refaca... sincer mai bine le lasau asa... e bucuresti , prin definitie trafic si gropi(daca se mai pot numi gropi sa deja)....
eu când merg mai sportiv(adicã schimbat la 3500 - 4500) ºi sare consumu instant pe la 20 apoi În loc sã frânez o las În frânã de motor(adicã iau picioru de pe acceleraÞie) ºi apãs destul de puÞin frâna(asta nu Înseamnã cã-i dau a 2-a sã ajungã la 6000 de ture)
Âşi consumul e pe undeva pe la 10(oraÂş,vitezĂŁ medie 20 - 24 la orĂŁ)
eu zic cĂŁ e bun totuÂşi consumul mai ales cĂŁ maÂşina(1,6 benzinĂŁ) e ĂŽncĂŁ ĂŽn rodaj.
de 2 ori s-a Înroºit turometru din pãcate,o datã la relanti când am apãsat din greºealã acceleraÞia ca sã scot ceva din buzunar, ºi o datã când am vrut sã vãd cum merge maºina la putere maximã(merge bine).
Âşi consumul e pe undeva pe la 10(oraÂş,vitezĂŁ medie 20 - 24 la orĂŁ)
eu zic cĂŁ e bun totuÂşi consumul mai ales cĂŁ maÂşina(1,6 benzinĂŁ) e ĂŽncĂŁ ĂŽn rodaj.
de 2 ori s-a Înroºit turometru din pãcate,o datã la relanti când am apãsat din greºealã acceleraÞia ca sã scot ceva din buzunar, ºi o datã când am vrut sã vãd cum merge maºina la putere maximã(merge bine).
ca tot revine vorba de consum...la mine, de cand am fost acu vre-o 2-3 sapt. la mare, s-a stabilizat pe la 8% cu benzina top 99 petrom.mai urca din cand in cand pana pe la 8.2% iar scade.de schimbat mers lejer pe la 2500-3000 max si mers constant la 2000 ture chiar si un pic peste.La nervi o cam scap peste 4000.Deocamdata ca raport performanta-consum ma declar multumit.
Toate discutiile legate de consum 0 in diverse situatii au fost mutate..la Diverse>Consum 0l/100km sau 0l/h, posibil ori ba? adica aici:
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... sc&start=0
Sper sa il fi nimerit cu mutatul la Diverse...
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... sc&start=0
Sper sa il fi nimerit cu mutatul la Diverse...

colegu scrie:de 2 ori s-a Înroºit turometru din pãcate,o datã la relanti când am apãsat din greºealã acceleraÞia ca sã scot ceva din buzunar, ºi o datã când am vrut sã vãd cum merge maºina la putere maximã(merge bine).
Pai vezi ca puterea maxima e pe la 5750 iar pe rosu intra pe la 6500

mituc scrie:colegu scrie:de 2 ori s-a Înroºit turometru din pãcate,o datã la relanti când am apãsat din greºealã acceleraÞia ca sã scot ceva din buzunar, ºi o datã când am vrut sã vãd cum merge maºina la putere maximã(merge bine).
Pai vezi ca puterea maxima e pe la 5750 iar pe rosu intra pe la 6500
da,numa cĂŁ dupĂŁ ce am vĂŁzut roÂşu n-am stat sĂŁ vĂŁd ce turaĂžie am ,am bĂŁgat ĂŽn treaptĂŁ superioarĂŁ.
Matrixu:Ramaneti on topic pls
-
- simpatizant
Ciudat tocmai am fost la OMV sa alimentez si am rasmas surprin sa vad denumirile schimbate? Deci OMV Fara Plumb 95 s-a transformat in OMV Carerra 95 (la fel si 98 )... si culmea (in Romania) s-a Ieftinit, ce-i drept cu 900 de lei/litru dar totusi e un fenomen rar intalnit la noi. Schimbari inca nu am avut cand sa sesizez dar pare la fel. Aveti idee daca cumva s-au mai schimbat si proprietati sau aditivi sau pur si simplu e o problema legata strict de branding?
ma intreb cu cat or fi luat astia de la omv benzina de au ieftinit-o la pompa. ca sa le scada lor marja sigur nu, deci au primit-o MULT mai ieftin.
vad ca mi-a mai scazut consumul mediu aratat de computer
de la 8.8 la 8.6 ...uiiiii
acum am ajuns la 1500.1 km
vad ca mi-a mai scazut consumul mediu aratat de computer
de la 8.8 la 8.6 ...uiiiii

acum am ajuns la 1500.1 km
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
- Alex Motan
- pasionat
Referitor la turatiile scazute nu pot sa va spun decat ca am condus de curand un Muranno cu cutie hidramata si motor V6. SURPRIZA!! La 50 la ora cand am dat pe secvential sa vad in ce treapta era... a 4-a!!!
Pe la 65 a schimbat automat a 5-a. K sa ma intelege-ti mai bine masina rula intre 1500-2000 de ture. Am vb cu cineva desprea asta si mi-a spus ca motoarele V6 sunt foarte elastice si de aceea permit rularea la viteze scazute cu turatii joase. Am facut acelasi lucru si la motorul meu si inca o data SURPRIZA!! Mi-a scazut consumul simtitor!!! Seara daca merg frumos si nu ma arunc imi arata 7 pe o distanta de 40 de km in Buc. ca sa aiba timp sa se aseze. Daca vroiam acceleratie schimbam treapta nu acceleram subturat pt ca astfel creste consumul...Bla bla. Am incercat acelasi lucru cu un C4 diesel 92 cai. DEZAMAGIRE totala
glumesc, dar motorul era extrem de suparat daca il subturam si deci... nu am mai facut-o pt ca scotea niste zgomote pronuntate de subturare. Concluzia... Cu cat motorul este mai turat cu atat masina consuma mai mult...

- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@Alex Motan: cutiile hidramate au ceea ce se cheama convertor de cuplu
Am mers o data cu un Pontiac TransSport, motor de 3.500 benzina, cutie automata in 3 trepte. Masina pleca de pe loc cu a doua, iar viteza maxima era undeva pe la 120 - 140 de ora.

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Alex Motan scrie:Cu cat motorul este mai turat cu atat masina consuma mai mult...
ne bucuram ca ai descoperit si tu acest lucru. sper ca iti va ajuta consumul mediu pe viitor sa ajunga cat mai mic

[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
OPUS Workshop