NOS nu este ceea ce s-a impamantenit la noi cu civilizatia FnF si NFS. apesi butonul si gata burst de energie. in afara de faptul ca acesta este denumirea unei firme care se ocupa de n2o (ca si nitrous expres)
asta este doar o varianta de introducere a n2o-ului in circuitul de combustie. in afara de faptul ca sunt mai multe metode de injectare, mai performante, mai scumpe si care necesita schimbari masive (injectia directa, wet port)
prin modificarea info din ecu se introduce ca variabila si n2o-ul pe anumite turatii, in sprayuri controlate automat, limitarea este data de butelie.
la fel cum turbo intra in functiune pe o anumita plaja (automat) si iti ofera un extra boost, n2o este si el controlat sa intre in functiune tot intre anumite turatii. userul are control total asupra alimentarii cu n2o. cand intrerupe circuitul ecu merge pe harta normala. detaliile astea de fapt se pot afla de pe net, sau de la oameni mult mai cunoscatori in domeniu decat mine. eu sunt pasionat si incerc sa stiu elementele esentiale pt a-mi putea formula impresii despre cum trebuie sa fie ceva. tunerii din domeniu stiu prea bine ce sa faca. la noi in tara exista oficial nitrous express si o gramada de masini sunt dotate cu asa ceva. puterea pe motorul stock oferita de n2o de baza este de 35+ cp la motorisca mea. deci in loc de 110 la 5750 va avea undeva la 150cp la o turatie asemanatoare. sa nu creada cineva ca 35+cp sunt disponibili si la 1500rpm si la 6000rpm. doar motorul electric (din ce s-a descoperit pana acum) ofera la cuplu spre exmplu o linie orizontala. pur si simplu ai cuplu maxim de la inceput pana la sfarsit
motorul de com petitie din clasa super 1600 este ASPIRAT si ofera peste 220cp la toate modele inscrise in aceasta clasa. eu nici macar nu am indraznit sa pretind asa ceva. asta necesita zeci de mii de euro (o masina noua de clasa super 1600, nu conteaza marca, costa peste 100k euro)
un compresor centrifugal cu catback complet refacut, admisia de la un alt motor performant adaptata, pistoanele, bujiile, injectoarele costuri probabil undeva spre 10k euro vor face motorul sa ajunga undeva la 200cp
am si omul care ma poate ajuta sa realizez asta. dar toate la timpul lor
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::