Spalarea motorului

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 10-Aug-2006 15:04

...pai incepe cu aspirarea chiar de la exterior si contiunua inclusiv cu aspirarea filtrului de polen de la AC.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Joi 10-Aug-2006 17:19

Pai daca speli cu jet de presiune de apa, intra pe la mufele electrice, corodeaza si dup'aia tin'te nene la defecte.

Dar scrie si in carte interzicerea spalarii motorului. la masinile mai noi este chiar un semn cand deschizi capota in care arata ca e interzisa spalarea.

Inlocuirea de filtru de aer... Da. + polen. restul? nu are rost. eu zic sa o lasi asa.

videosuzy
pasionat
Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+

Mesajde videosuzy » Joi 10-Aug-2006 18:21

Dragi Citro-nauti...nu mai are sens sa trmit imaginile...le vedeti (daca nu le-ati vazut inca) la PRO-TV la stirile de la 13.00,17.00 si acum la 19.00..probabil o sa le dea si la noapte...urmariti-le...

videosuzy
pasionat

Mesajde videosuzy » Joi 10-Aug-2006 21:59

Ca le-am trimis si lor azi-noapte imaginile cu un e-mail alaturat si vad ca fiind inedite le-au dat chiar daca a trecut aproape o saptamana de la furtuna... apropos de comentarii la forum...poate cei care-l administeaza fac o chestie desteapta sa poti uploada poze si filmulete...ca marea majoritate au aceasta facilitate...
La buna vedere

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Joi 10-Aug-2006 23:05

videosuzy scrie:apropos de comentarii la forum...poate cei care-l administeaza fac o chestie desteapta sa poti uploada poze si filmulete...ca marea majoritate au aceasta facilitate...
La buna vedere

Tehnic se poate si acum, dar nu avem spatiu destul. Ar costa prea mult gazduirea. Ramane in proiect.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 11-Aug-2006 00:39

daca zici ca uleiul e ok schimba doar filtrul de aer, pe care poti sa il procuri de la orice magazin de piese.in ceea ce priveste motorul, daca nu ai cum sa il aspiri poti sa il suflii, dar nu baga jetul de apa pe el!!! acolo sunt diferite relee, senzori si alte dracii la care nu e indicat sa ajunga apa;

videosuzy
pasionat

Mesajde videosuzy » Vin 11-Aug-2006 08:13

Multumesc...asa am sa fac.

baden
de-abia inscris

spalat motor

Mesajde baden » Sâm 30-Dec-2006 13:59

se poate spala motorul fara probleme dar trebuie sa pui un plastic pe alternator si motorul nu trebuie da fie foarte cald dar nici rece si sa eviti locul unde este procesorul masini linga acumulator in partea soferului

steffann
simpatizant

Mesajde steffann » Mie 03-Ian-2007 09:46

Dupa ce mi-am luat masina din franta motorul arata ca dracu..era doar praf si asa am rugat pe baietii de la spalatorie sa arunce un jet de apa pe el. Masina a mers ok fara nici o pb si eu am mai sters cu carpa pe ici pe colo

Inainte am avut un megane 2 si fara sa stiu m-am dus la spalatorie si l-au spalat baietii la greu. Nu a avut nimic desi un amic de al meu a avut belele la laguna2.

Deci...GOD KNOWS

cornelioan
pasionat

Mesajde cornelioan » Mie 03-Ian-2007 11:53

eu am spalat motorul de teri ori intr-un an de zile, fara sa iau nici o masura de protectie si nu s-a intamplat absolut nimic,cu toate ca ultima oara am desfacut si capacul care vine peste filtrul de motorina.

bogh120
just curious

si eu..

Mesajde bogh120 » Lun 08-Ian-2007 21:56

problema legata de spalare este ciudata
in principiu nu are pe unde sa intre apa in motor decat pe teava de la joja, capacul de la culbutori sau mai rar prin furtunul de la evacuare al gazelor
problema se pune la anexe (partea electrica si electronica
desi bag mana in foc la calc si la relee daca ai capace nu are cum sa intre apa
ramane problema la alternator eventual electromotor si galeria de evacuare daca este f incinsa ar putea sa crape in contact cu apa
eu personal am spalat-o fara nici un fel de problema
AM OCOLIT PE CAT SA PUTUT ALTERNATUTUL SI PARTEA ELECTRICA adic nu l-am lasat pe ghita de la spalatorie sa dea in nestire el acolo cu apa ci am pus mana si am dat eu si nu am avut probleme asa ca zic eu poti sa incerci

steffann
simpatizant

Mesajde steffann » Lun 08-Ian-2007 22:08

mai cunosc inca 2 pers care si-au spalat motorul, dar cu grija evident (cum a spus "bogh120").
nu au aparut pb pana acum

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Joi 13-Sep-2007 23:53

am spalat eu motorul la C5 cu presiune. Nu se intampla absolut nimic! Daca iti cumperi tu consumabilele si le schimbi tu s-ar putea sa nu economisesti mai mult de 50 RON! :shock:
Passion pour C5

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Vin 14-Sep-2007 00:57

si eu am spalat motorul la un golf IV SDI intr-o spalatorie de rahat, si nu s-a intamplat nimic. DAR asta nu inseamna ca merita riscul. eu eram prea mic :D pe vremea aia si habar nu aveam ce se poate intampla. daca 90% din spalari nu se soldeaza cu incidente, asta nu inseamna ca tu nu ai putea fi intre cei 10% nefericiti. eu sunt de parere ca daca mugurel a zis ca nu e bine sa speli motorul, sa nu-l speli. sincer, cred are mai multa experienta decat noi toti la un loc si este cel mai in masura sa iti spuna ce e bine si ce nu. :) .
poate ai putea (e doar o parere) sa incerci cu un STEAMER, cred ca stii, un generator de jet de abur. astept o parere legata de ideea asta si de la ceilalti.
Cat despre consumabile, nu vad de ce sa schimbi uleiul. schimba filtrele de praf si polen. ca ele sunt clar incarcate cu nisip.nu cred ca trebuie sa le iei originale. un filtru de aer MANN, Fleetguard, etc. cred ca sunt ok. si la preturi ok.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Vin 14-Sep-2007 19:19

nu spalati motorul pt nimik in lume...nu riscati inutil...
c5-ul este o masina cu f multa electronica pe ea fata de alte modele si nu cred ca vreti sa incapeti pe mana celor de la ats sau champion....
cati dintre voi a demontat capacul de la partea electronica?
sub acel capac este uin intreg bloc electronic cu relee si mufe cu f multi pini(posibile surse de defecte ulterioare), precum si o serie de 8 sigurante de curent mare...
nici nu vreau sa ma gandesc cat v-ar kinui un simplu contact imperfect la acest bloc...
si mai ganditi-va ca un contact imperfect pe un circuit de curent mic, e ingrozitor de depistat...
spunea cineva de 500 ron pt filtre.... sunt cumva de la nava challenger?
filtrul motorina=40 ron
filtrul ulei=35 ron
filtrul polen =65-70ron
ulei total 5w=~20ron/l

faceti voi socoteala

Înapoi la “Citroen C5 I-II”