Curatat hidraulica?

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

vandergraf
pasionat

Curatat hidraulica?

Mesajde vandergraf » Mar 20-Iun-2006 18:56

Am luat bebelusul din semnatura(sunt mort dupa xm) acum vre-o 2 luni si ceva dupa mari chinuri.Adica m-am chinuit pe langa bani sa gasesc de vanzare un xm fulloption.In fine , alta e problema. Masina nu a fost f. prost intretinuta, ca ar fi insemnat totusi o intretinere, nu a fost deloc intretinuta si m-am hotarat sa-i fac o revizie mecanica capitala.Acum intrebarea este
trebuie sa bag niste hidraulic nu stiu cum, d'alea de curatat instalatia despre care am citit tot p'acilea, sau e suficient sa-i goleasca (intr-un atelier exclusiv citroen) instalatia? Mentionez ca nu ma zgarcesc ca oricum i-am luat toate filtrele, curelele si sferele(7 bucati ca e var.hidractiva) noi noute , basca ulei total si lhm cat isi doreste.
Si inca o problema: rog mult de tot , daca stie cineva un meserias/atelier de reconditionat tapiterii auto din piele , raman indatorat.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 20-Iun-2006 21:45

Iti trebuie hydraurincage si daca incearca cineva sa te prosteasca ca iti curata el hidraulica, intreaba-l cum curata conductele. Cind se vor aduna 4 doritori se va comanda.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Dan Popa
pasionat

curatat hidraulica

Mesajde Dan Popa » Mie 21-Iun-2006 06:30

Nu trebuie sa golesti instalatia decat daca in instalatie gasesti altceva decat LHM. Gasesti in "Linkuri/adrese utile" adrese de mecanici care se pricep sa-ti umble la instalatie si sa ti-o regleze. Despre tapiterie nu stiu ce sa spun. Pielea se coase cu masini speciale si nu cred ca exista vreun atelier de tapiterie auto care se pricepe la piele. Cred ca ar trebui sa te adresezi unui atelier de cusut confectii din piele.

vandergraf
pasionat

Mesajde vandergraf » Mie 21-Iun-2006 07:14

Am zis ca o duc la un atelier specializat citroen la care mecanicul chiar e bun si recunoscut ca specilist in citroen. Deci pana la urma sa iau si hydraulincage d'ala? Stiu sigur ca fostul propietar, o rusine pt. tot neamul soferesc nu numai pt. citroen :x , a bagat hidraulic rosu in instalatie si d'aia ma gandesc ca poate trebuie si curatata.

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Mie 21-Iun-2006 07:23

Daca gasesti, ar fi bine sa folosesti mai intai hydraurincage (hydraflush).
@Dan Popa Si lhm-ul se uzeaza. Adica trebuie facut un schimb cam la 3 ani sau 60.000 km.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 21-Iun-2006 09:36

@vandergraf: de urgenta da afara zeama aia. Fostul proprietar a folosit ulei de servodirectie din cite povestesti tu acolo.
Cumpara vreo 5l de LHM (Lucian tocmai a dat o comanda, asa ca o sa-l iei la un pret mai mic) si pune LHM-ul. Cind va veni si comanda de hydraurincage, dai afara LHM si il pastrezi si pui hydraurincage cu care rulezi vreo 2-3000 de km (nu mai mult de 5000). Apoi dai afara hydraurincage si pui LHM.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 21-Iun-2006 10:16

pai, de ce sa puna ulei curat peste ce are acolo si abia dupa aia sa curete cu hidraurincage? mai bine il mai lasa asa o vreme pina isi ia hidraurincage si abia dupa aia pune si uleiul curat, mai ales ca, daca inteleg bine, mai are de schimbat si alte chestii la hidraulica (sferele...) care ar fi bine sa le schimbe dupa ce scoate hidraurincage si pina sa puna lhm-ul nou
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

vandergraf
pasionat

Mesajde vandergraf » Mie 21-Iun-2006 12:29

Cine este lucian? El (adica fostul) a pus ulei rosu mai demult ca mi-a zis. In timp uleiul s-a mai dus ca numai eu am completat cu vre-o 3 l de lhm ca curgea pe la retur si prin alte cateva miliarde de legaturi/garnituri.+ ca s-a mai completat si intr-un service cat am facut niste reparatii cand l-am luat Returul l-am rezolvat, urmeaza restul in service. Acum se vede totul verde , deci m gandesc sa bag acum d'ala de spalat, dar de unde il iau? Are la magazinul de pe eminescu? O sa intreb ca tot de acolo am comandat majoritatea pieselor, mai putin kiturile de reparatii servo, telescoape, frana.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 21-Iun-2006 13:45

Hydraurincage vei lua numai prin club. Noi am fost primii in RO care am adus asa ceva, pentru ca nici macar service-ul Citroen nu il cerea. Ca sa nu mai spun ca foarte multi nici macar nu stiu ce e aia.

Dan Popa
pasionat

Mesajde Dan Popa » Mie 21-Iun-2006 14:27

retro, mai invata omul. Te rog sa-mi explici si mie cum iti dai seama ca s-a uzat LHM -ul?

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Mie 21-Iun-2006 19:19

Am facut precizarea ca lhm-ul se uzeaza pentru a nu se intelege ca daca in instalatie exista asa ceva, acesta este vesnic. Un lichid vechi isi schimba culoarea, de la verde fluorescent cand este nou, la maroniu-galbui cand e uzat. http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... sc&start=0
Neschimbare lui la timp duce la uzuri premature ale componentelor hidraulicii.

Lucian T
Stapanul Uleiului
Masina: CITROEN CX 20 RE, 1986

Mesajde Lucian T » Mie 21-Iun-2006 21:49

Ca veni vorba..., facem o comanda de hydraurincage? Cel putin un doritor vad ca este. O sa intreb la importator care este cantitatea minima si termenul de livrare.
Recunosc, mor de placere cand ma plimb cu liftul!

vandergraf
pasionat

Mesajde vandergraf » Mie 21-Iun-2006 22:13

Deci: multumesc si apreciez tot ajutorul, dar nu mai vreau hydraulincage ca am vb cu mec si a zis ca imi goleste instalatia si nu e nevoie de asa ceva. Treaba e ca ma cam deranjeaza sa merg 2000-2500 km cu ceva ciudat prin sferle mele noi si apoi sa-i pun "dulcele" lhm pe care si-l doreste. Altceva as vrea sa va intreb,ca vad ca aveti ceva experienta, azi cand am venit de la servici , la un semafor la care am stat mai mult decat are un om rabdare, am vazut ca a inceput sa se ridice botul, nu ca ar fi prima oara, insa se ridica in trepte, ceeace chiar ma sperie. N-am apucat sa vb cu mecanicul ca abia vineri ii duc masina. Lichid are destul, deci care credeti ca ar fi cauza. Nu mi s-a mai intamplat pana acum si d'aia ma cam sperie. Pompa , zic eu, e buna ca o ridica f. repede, dar...

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Mie 21-Iun-2006 22:29

vandergraf scrie:Deci: multumesc si apreciez tot ajutorul, dar nu mai vreau hydraulincage ca am vb cu mec si a zis ca imi goleste instalatia si nu e nevoie de asa ceva. Treaba e ca ma cam deranjeaza sa merg 2000-2500 km cu ceva ciudat prin sferle mele noi si apoi sa-i pun "dulcele" lhm pe care si-l doreste.

Spune te rog la ce mecanic te-ai dus. Dupa mine, un mecanic care nu stie de ce trebuie folosit Hydraurincage, nu e un mecanic bun :idea:

Altceva as vrea sa va intreb,ca vad ca aveti ceva experienta, azi cand am venit de la servici , la un semafor la care am stat mai mult decat are un om rabdare, am vazut ca a inceput sa se ridice botul, nu ca ar fi prima oara, insa se ridica in trepte, ceeace chiar ma sperie. N-am apucat sa vb cu mecanicul ca abia vineri ii duc masina. Lichid are destul, deci care credeti ca ar fi cauza. Nu mi s-a mai intamplat pana acum si d'aia ma cam sperie. Pompa , zic eu, e buna ca o ridica f. repede, dar...

Ai o combinatie de probleme: corector inaltime murdar sau uzat + cilindrii fata uzati.
Nu vreau sa te sperii, dar lichidul hidraulic folosit de fostul proprietar s-ar putea sa fi facut ravagii prin instalatie. Am vazut nenumarate cazuri :(

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 21-Iun-2006 23:27

Si eu insist sa ne spui despre ce mecanic e vorba, ca sa stim sa ne ferim de el :!:

Înapoi la “Hidraulica - XM”