Mersi!
Nu stiu sigur cum e la benzinare, dar la HDI-uri algoritmul de "cruise control" este implementat in ECU-ul de injectie. BSI-ul (sau posibil direct COM2000-ul) doar ii transmite pe CAN comenzile de la butoane.
Algoritmul asa cum il stiu eu este urmatorul:
---------------------
daca ((frana nu este apasata ) si (ambreiajul nu e apasat) si (viteza > 40 km/h) si (treapta de viteza >= a 4-a))
atunci
(autorizeaza functia de cruise)
---------------------
Frana si ambreiajul sunt considerate ne-apasate cand pe doi pini de la ECU-ul de injectie este prezent un VBAT (plusul de la baterie).
La HDI ambreiajul este deja legat la pinul corespunzator pentru ca este folosit si de alte functii. La benzinar trebuie verificat.
Frana are deocamdata un contact care comanda lampile de stop dar care este pe invers decat este nevoie pentru cruise. Adica ii da VBAT(+) abia cand se apasa pedala, si nu cand este libera. Semnalul asta merge direct in BSI si de acolo spre stopuri.
Asa ca solutia optima este cea propusa de Geza cu un releu care sa inverseze acest semnal. Dar eu am facut aici o smecherie, ca nu am avut rabdare sa imi adaptez un releu (nu eram prea convins ca o sa merga doar de la asta). Asa ca am facut un scurt intre cei doi pini mentionati de pe ECU si acum ambii primesc plusul de la ambreiaj, iar de la frana nu am deocamdata un feed back direct la injectie. Asa ca logic ar fi ca sa se decupleze cruise-ul doar la ambreiaj si la frana nu. Dar in realitatea se decupleza si la frana (probabil primeste redundant informatia despre frana de la BSI, pe CAN). Asa ca functioneaza complet si fara releu.
Bezz: Daca vrei sa incerci si tu aceeasi metoda da-mi un mesaj privat si iti dau numarul meu de telefon sa vorbim mai detaliat.
Adytzu: O sa incerc sa fac rost de o schema electrica pentru motorul tau. Daca o ai deja da-mi de stire si ma uit pe ea sa vad daca gasesc ceva asemanator cu a mea.