"Sa traim bine...?!"

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mie 24-Mai-2006 08:25

Matrixu scrie:Offtopic:
Mai corect suna asa: La munca........nu la-ntins mana :lol: :lol: !

Ce a mai fost frumos in Germania - majoritatea oamenilor nu munceau peste program, "spargeau si la ei usa", dar acele 8 ore de munca se straduiau sa-si faca indatoririle, nu asteptau sa treaca timpul! Am mai spus asta????

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Mie 24-Mai-2006 08:30

Ideea cu "La munca, nu la intins mana!", e buna dar hai sa va spun o intamplare:
Am un prieten, absolvent de turism, ca si mine!
A gasit un post liber la un super hotel!S-a dus sa se angajeze!L-aiu acceptat!
Partea proasta abia acum incepe!Omul are contracte de munca pe parcursul a 3-4 ani, dar nici un angajator nu a catadicsit sa-i deschida cartea de munca, chit ca a inregistrat contractele la ITM!
Iar hotelul respectiv NU-L POATE ANGAJA PE BAZA CONTRACTELOR!VREA CM!
Asa ca, postul exista, e vacant si e urgenta ocuparea lui!
Omul este acceptat de toata conducerea hoteluilui respectiv...
Cartea de munca dureaza sa si-o deschida, vre-o 2 saptamani....
Timp in care, angajatorul sta fara angajat, angajatul sta fara salariu....
Oricum, peste 2 saptamani, in CM a omului, vor aparea aceleasi contracte pe care omul le-a prezentat la interviu, doar ca sunt sistematizate!
Cum vi se pare?????
Fir-ar a UE de BIROCRATIE SI LENE!
De ce sa deschida ei o carte de munca, cand pot lua de-a gata, chihiar daca in tipm ce asteapta au numai de pierdut????
Pierde societatea la care lucreaza, nu pierd ei cA ANGAJATI, platiti, CULMEA, ca sa opereze in CM!!!!!
Si voi spuneti ca omul trebuie sa se lupte ca sa lucreze undeva mai bine!
Uite ca se lupta, dar....

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 24-Mai-2006 09:47

Asta e cea mai mare prostie care o pot auzi.....
Atata timp cat ai contract de munca la ITM nu inteleg de ce ti se cere cartea de munca?
Eu am avut aceeasi "problema" acum cativa ani, cand pur si simplu nu se gaseau carti de munca, si se mergea doar pe contractul de la ITM, iar cand incheiai acel contract, ti se dadea o adeverinta tot de la ITM ca sa ti se ateste vechimea.
Aberanti sunt cei care cer acest lucru, cartea de munca este doar un jurnal in care este tinuta evidenta salariilor si locurilor de munca, precum si durata cat ai fost angajat. Eu daca vin si dovedesc vechimea, salariul cu toate contractele,actele aditionale si adeverintele de vechime de la ITM, si angajatorul refuza...are o problema fff mare, plus ca nici macar nu este legal sa ti se invoce un asemenea motiv.....Dar esti la mana lor si nu prea ai ce sa faci uneori....

PS: Poate ca problema celor de la hotel este ca, persoana nu prea poate sa isi justifice toata vechimea...si atunci oarecum e vina lui ca nu a cerut de la ITM acea adeverinta prin care sa i se mentioneze vechimea.....

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Mie 24-Mai-2006 13:28

Tocmai am primit telefon de la acel prieten....
Ai dreptate, intr-o anume privinta:ANGAJATORUL ARE O PROBLEMA!
Care ar fi aceea?Simplu!Astazi cand a trimis cartea de munca i s-a raspuns ca postul tocmai a fost ocupat...IERI!
Iate de ce era atata nevie de CARTEA DE MUNCA, omul avand toate adeverintele si contractele si actele aditionale necesare!
Rusine lor!
Iare ptr ceea ce au facut, merita putin "reclama": este vorba de celebrul ARO PALACE din BRASOV!!!!!!!
(P.S.: sper sa nu se editeze "reclama", ca sa stie toata lumea cu cine avem de-a face!)

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 24-Mai-2006 15:17

Eu vad 2 posibilitati:
1. sau au fost alte interese la mijloc, si au invocat chestia cu cartea de munca
2. Sau sunt de-a dreptul niste idioti comunisti, care ar trebui schingiuiti putin :lol:

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Mie 24-Mai-2006 15:41

Pun pariu ca a fost prima varianta!
Si sti de ce?
Posturile din turism se vand bine = peste 500 Euro!
Ce draq, daca as avea atatia bani de aruncat, nu m-as angaja!Sau cel putin nu la ei, care dau salariul imens de 6 mil pe luna ptr postul pe care il urmarea amicul meu!
Asta este!
SA TRAIM BINE!

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 24-Mai-2006 16:00

mda, si mai vin unii sa spuna ca functionarii sunt de vina ca nu trag tare? pai ce e corect sa dai spaga 500 euro pentru un post cu salar de 6 mil??? muncesti 3 luni sa recuperezi paguba...

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 24-Mai-2006 16:17

iti dai seama ca cei care vin cu idei de-astea nu pot fi decat patroni de firma, care au impresia ca ce valorosi sunt ei, si ce incapabili si trantori sunt angajatii. eventual ce favoare au facut ei umanitatii, ca au creat n locuri de munca.

cat despre mine, ca sa lasam filizofia la o parte, e clar: 180 de euro ma plateste, de 180 de euro ii muncesc. imi da mai mult, muncesc mai mult; in nici un caz invers, pentru ca se invata asa, si o sa ceara din ce in ce mai mult.
citroen - o pasiune permanenta

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mie 24-Mai-2006 16:36

E buna!
Si angajatorii gandesc la fel, doar cu semn schimbat! :o
Bine ca nu suntem japonezi, sa ne taiem matele de dragul muncii!!!

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Mie 24-Mai-2006 16:54

Muncesti 3 luni, fara sa faci nici o alta cheltuiala, ca altfel, ca sa iti recuperezi "paguba", ai de munca, nu....

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 29-Mai-2006 11:39

MARIAN scrie:
ca prea usor ti se taie macaroana etc etc

Aici exagerezi inca o data si te-am rugat de atunci sa vi cu exemple concrete.

Uite un exemplu concret....chiar daca sunt offtopic. De ce se mai numeste aria "Diverse", de ce s-a infiintataceasta arie, daca in momentul cand se vb despre Renault se inchid topicuri ? :shock:
Asta da de inteles ca daca ai altceva in afara de citroen...dar esti pasionat de masini....nu ai ce cauta aici......
E chiar frustrant ca sa nu folosesc alti termeni...ca un moderator sa te trimita pe un alt forum, cand vorbesti despre masina ta proprie si personala, in aria "Diverse" a forumului clubcitroen.
Bravo domnilor Moderatori,Administratori si etc...... :roll:

Cu ce e mai "daunator" topicul in cauza decat cel cu "casatoria lesbienelor, sau divort ce era"? :lol:

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Lun 29-Mai-2006 11:52

Matrix-ule, de data asta iti dau dreptate, cineva s-a cam grabit :oops:
Am redeschis subiectul.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 29-Mai-2006 12:31

Ma bucur ca s-a redeschis....ca prea l-ati trimis pe Paco la plimbare!!!!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 29-Mai-2006 12:44

Eu sint "grabitul"...
@matrixu: pe alte forumuri paco si-ar fi luat ban permanent de mult sau in orice caz, ar fi fost sanctionat mult mai aspru si mai repede. Aici doar a fost "sub observatie".
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 29-Mai-2006 13:10

Da, dar nu mai sunt.
Sau...am cazier? :D

Înapoi la “Diverse”