Probleme deschidere electrica hayon tourer

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

Olimpiu
just curious
Masina: Citroen C5 2011 tourer

Probleme deschidere electrica hayon tourer

Mesajde Olimpiu » Lun 12-Dec-2016 20:09

Am un C5 din 2011 recent achizitionat,si nu imi merge deschiderea si inchiderea usii portbagaj din cheie sau de la butonul de pe usa.Pot sa o deschid/inchid doar manual tragind cu mina.Nu da nici un semn ca ar incerca macar sa deschida.Am fost la tester pentru alte probleme si am zis sa se uite si la asta, si mi-a spus ca nu se poate conecta la computerul care se ocupa de asta.A zis ca nu e siguranta si trebuie sa scoata documentatie pt. asa ceva ca nu are.Precizez ca asa am luat masina.O alta problema am vazut cind a luat scutul motor jos,pierde ulei in partea din spate a motorului,am impresia ca la conducta de ulei de la turbo si se prelinge in jos.Spatiul este foarte mic abia intra privirea.De sus nu ai nici o vizibilitate.Cred ca trebuie desfacute o multime de piese pt a ajunge acolo,si a schimba garnitura de cupru de la conducta sau alta garnitura daca trebuie .Daca cineva a mai trecut prin asa ceva si are o rezolvare sau doar o idee va fi binevenita.Va multumesc.

DacianO
pasionat
Masina: Citroën C5(X7) 2.0 hdi 100kw 2009

Re: Probleme deschidere electrica hayon tourer

Mesajde DacianO » Lun 12-Dec-2016 21:01

Scurgerile de ulei in spatele motorului pot fi de la capacul de culbutori se poate verifica bagand mana in spatele capacului catre inbinarea cu chiuloasa si vezi daca ai ulei pe mana atunci e garnitura. Un set de garnituri Reinz e 170 lei . Daca nu atunci curge pe la admisia de aer de la turbo, acolo sunt mai multe oringuri, la mine s-a desfacut si s-a curatat dupa care au pus slicon pe oringuri si nu a mai curs.
Dacian

Olimpiu
just curious

Mesajde Olimpiu » Mar 13-Dec-2016 10:32

DacianO scrie:Scurgerile de ulei in spatele motorului pot fi de la capacul de culbutori se poate verifica bagand mana in spatele capacului catre inbinarea cu chiuloasa si vezi daca ai ulei pe mana atunci e garnitura. Un set de garnituri Reinz e 170 lei . Daca nu atunci curge pe la admisia de aer de la turbo, acolo sunt mai multe oringuri, la mine s-a desfacut si s-a curatat dupa care au pus slicon pe oringuri si nu a mai curs.

Multumesc, o sa verific.

Olimpiu
just curious

Mesajde Olimpiu » Vin 16-Dec-2016 12:06

Ulei nu curge pe la capac culbutori.Cred ca curge prin spate pe la turbo.oricum trebuie sa desfaca pe acolo sa schimbe bujiile incandescente.Am dat jos bujiile incandescente (am zis eu) dar nu erau alea,seamana foarte bine cu ele(linga injectoare ,4 bucati cu fir in virf fiecare,accesibile,doar cind le-am scos afara nu seamana cu bujiile,sunt ca un surub de 6,potriveste surub de sase pe elel.)Le-am montat la loc ,fara sa inteleg ce sunt alea si ce rol au.pe fir nu vine tensiune.Am desfacut usa haion pt. stop frina (fire rupte) rezolvat,si am vazut ca mufele de la calculatorul usii spate erau scoase.Le-am pus la loc si a inceput sa reactioneze,dar nu merge inchiderea si deschiderea,incearca motorasul sa ridice sau coboare usa dar dupa 2 secunde renunta si piuie a eroare si se opreste.apoi abia mai pot inchide usa manual opune mare rezistenta.Mi-e teama sa nu fortez ceva.Nu stiu care este principiul cu telescoapele hayon,pe cablu?hidraulic?Precizez ca am o motorizare 2.0 HDI 140 CP.

Olimpiu
just curious

Mesajde Olimpiu » Mar 20-Dec-2016 12:31

O intrebare am,pt.a schimba bujiile incandescente trebuie dat conducta de la egr jos,racitorul de la egr jos ,dat drumul la antigel,pt ca sunt chiar in spate.Am fost la mecanic si mi-a spus ca sa aiba acces acolo trebuie sa desfaca jugul,telescoapele si sa scoata motorul afara,atunci are acces si la turbo,altfel nu are acces acolo.A mai schimbat cineva bujiile?pareri?

Criminus
pasionat
Masina: Xantia (X1), 2.1TD, Activa
2: Fosta: C5 (X7), Tourer, 2.0HDi, Exclusive

Mesajde Criminus » Mar 20-Dec-2016 15:34

Am schimbat eu bujiile, la 2.0 HDi sunt pozitionate intre motor si habitaclu sub egr.
Se poate si fara a scoate motorul, la mn asa s-a intamplat, dar este o operatiune foarte anevoioasa.

DacianO
pasionat
Masina: Citroën C5(X7) 2.0 hdi 100kw 2009

Mesajde DacianO » Mie 21-Dec-2016 23:46

Pentru a schimba bujiile e exact cum ai enumerat : se da jos EGR si racitorul si implicit antigelul, bujiile se desfac cu grija si se foloseste o oglinda pentru a vedea bujiile . Nu se desfac telescoape sau puntea fata. Pentru a avea acces la turbina se desface tubulatura de admisie si se ridica masina pe elevator dupa care se desface tubulatura de jos , nu dai motorul jos.
Dacian

Criminus
pasionat

Mesajde Criminus » Joi 22-Dec-2016 10:27

Criminus scrie:Am schimbat eu bujiile, la 2.0 HDi sunt pozitionate intre motor si habitaclu sub egr.
Se poate si fara a scoate motorul, la mn asa s-a intamplat, dar este o operatiune foarte anevoioasa.

O mica completare, a se intelege prin "eu" domnul Stan de la TotCitro Ploiesti :D

Olimpiu
just curious

Mesajde Olimpiu » Joi 22-Dec-2016 19:17

Multumesc de informatii.Un mecanic priceput in asa ceva in Oradea daca stiti?

Laurentiu13
de-abia inscris
Masina: Citroen C5 Tourer

Mesajde Laurentiu13 » Vin 28-Apr-2017 21:37

Salutare tuturor
De o scurta perioada de timp ,am aceiasi problema cu hayonul ,face doar jumatate de cursa, dupa care se opreste si nu mai raspunde la nici o comanda,nici de inchidere ,nici de deschidere
Cunoasteti ce poate avea

Va multumesc anticipat

Criminus
pasionat

Mesajde Criminus » Joi 18-Mai-2017 09:59

O posibila rezolvare ar fi re-setarea pozitiilor inchis/deschis, daca nu ma insel procedura este documentata in manualul de utilizare.

Înapoi la “Citroen C5 III”