Probleme deschidere electrica hayon tourer
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- just curious
- Masina: Citroen C5 2011 tourer
Probleme deschidere electrica hayon tourer
Am un C5 din 2011 recent achizitionat,si nu imi merge deschiderea si inchiderea usii portbagaj din cheie sau de la butonul de pe usa.Pot sa o deschid/inchid doar manual tragind cu mina.Nu da nici un semn ca ar incerca macar sa deschida.Am fost la tester pentru alte probleme si am zis sa se uite si la asta, si mi-a spus ca nu se poate conecta la computerul care se ocupa de asta.A zis ca nu e siguranta si trebuie sa scoata documentatie pt. asa ceva ca nu are.Precizez ca asa am luat masina.O alta problema am vazut cind a luat scutul motor jos,pierde ulei in partea din spate a motorului,am impresia ca la conducta de ulei de la turbo si se prelinge in jos.Spatiul este foarte mic abia intra privirea.De sus nu ai nici o vizibilitate.Cred ca trebuie desfacute o multime de piese pt a ajunge acolo,si a schimba garnitura de cupru de la conducta sau alta garnitura daca trebuie .Daca cineva a mai trecut prin asa ceva si are o rezolvare sau doar o idee va fi binevenita.Va multumesc.
- DacianO
- pasionat
- Masina: Citroën C5(X7) 2.0 hdi 100kw 2009
Re: Probleme deschidere electrica hayon tourer
Scurgerile de ulei in spatele motorului pot fi de la capacul de culbutori se poate verifica bagand mana in spatele capacului catre inbinarea cu chiuloasa si vezi daca ai ulei pe mana atunci e garnitura. Un set de garnituri Reinz e 170 lei . Daca nu atunci curge pe la admisia de aer de la turbo, acolo sunt mai multe oringuri, la mine s-a desfacut si s-a curatat dupa care au pus slicon pe oringuri si nu a mai curs.
Dacian
-
- just curious
DacianO scrie:Scurgerile de ulei in spatele motorului pot fi de la capacul de culbutori se poate verifica bagand mana in spatele capacului catre inbinarea cu chiuloasa si vezi daca ai ulei pe mana atunci e garnitura. Un set de garnituri Reinz e 170 lei . Daca nu atunci curge pe la admisia de aer de la turbo, acolo sunt mai multe oringuri, la mine s-a desfacut si s-a curatat dupa care au pus slicon pe oringuri si nu a mai curs.
Multumesc, o sa verific.
-
- just curious
Ulei nu curge pe la capac culbutori.Cred ca curge prin spate pe la turbo.oricum trebuie sa desfaca pe acolo sa schimbe bujiile incandescente.Am dat jos bujiile incandescente (am zis eu) dar nu erau alea,seamana foarte bine cu ele(linga injectoare ,4 bucati cu fir in virf fiecare,accesibile,doar cind le-am scos afara nu seamana cu bujiile,sunt ca un surub de 6,potriveste surub de sase pe elel.)Le-am montat la loc ,fara sa inteleg ce sunt alea si ce rol au.pe fir nu vine tensiune.Am desfacut usa haion pt. stop frina (fire rupte) rezolvat,si am vazut ca mufele de la calculatorul usii spate erau scoase.Le-am pus la loc si a inceput sa reactioneze,dar nu merge inchiderea si deschiderea,incearca motorasul sa ridice sau coboare usa dar dupa 2 secunde renunta si piuie a eroare si se opreste.apoi abia mai pot inchide usa manual opune mare rezistenta.Mi-e teama sa nu fortez ceva.Nu stiu care este principiul cu telescoapele hayon,pe cablu?hidraulic?Precizez ca am o motorizare 2.0 HDI 140 CP.
-
- just curious
O intrebare am,pt.a schimba bujiile incandescente trebuie dat conducta de la egr jos,racitorul de la egr jos ,dat drumul la antigel,pt ca sunt chiar in spate.Am fost la mecanic si mi-a spus ca sa aiba acces acolo trebuie sa desfaca jugul,telescoapele si sa scoata motorul afara,atunci are acces si la turbo,altfel nu are acces acolo.A mai schimbat cineva bujiile?pareri?
-
- pasionat
- Masina: Xantia (X1), 2.1TD, Activa
- 2: Fosta: C5 (X7), Tourer, 2.0HDi, Exclusive
Am schimbat eu bujiile, la 2.0 HDi sunt pozitionate intre motor si habitaclu sub egr.
Se poate si fara a scoate motorul, la mn asa s-a intamplat, dar este o operatiune foarte anevoioasa.
Se poate si fara a scoate motorul, la mn asa s-a intamplat, dar este o operatiune foarte anevoioasa.
- DacianO
- pasionat
- Masina: Citroën C5(X7) 2.0 hdi 100kw 2009
Pentru a schimba bujiile e exact cum ai enumerat : se da jos EGR si racitorul si implicit antigelul, bujiile se desfac cu grija si se foloseste o oglinda pentru a vedea bujiile . Nu se desfac telescoape sau puntea fata. Pentru a avea acces la turbina se desface tubulatura de admisie si se ridica masina pe elevator dupa care se desface tubulatura de jos , nu dai motorul jos.
Dacian
-
- pasionat
Criminus scrie:Am schimbat eu bujiile, la 2.0 HDi sunt pozitionate intre motor si habitaclu sub egr.
O mica completare, a se intelege prin "eu" domnul Stan de la TotCitro Ploiesti

-
- just curious
Multumesc de informatii.Un mecanic priceput in asa ceva in Oradea daca stiti?
-
- de-abia inscris
- Masina: Citroen C5 Tourer
Salutare tuturor
De o scurta perioada de timp ,am aceiasi problema cu hayonul ,face doar jumatate de cursa, dupa care se opreste si nu mai raspunde la nici o comanda,nici de inchidere ,nici de deschidere
Cunoasteti ce poate avea
Va multumesc anticipat
De o scurta perioada de timp ,am aceiasi problema cu hayonul ,face doar jumatate de cursa, dupa care se opreste si nu mai raspunde la nici o comanda,nici de inchidere ,nici de deschidere
Cunoasteti ce poate avea
Va multumesc anticipat
-
- pasionat
O posibila rezolvare ar fi re-setarea pozitiilor inchis/deschis, daca nu ma insel procedura este documentata in manualul de utilizare.