Stergatoare parbriz fata C5 III

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

lucianmarius
pasionat
Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw

Mesajde lucianmarius » Mie 28-Ian-2015 22:16

bogwol scrie:
lucianmarius scrie:
danny29 scrie:Singurul concurent cu ce as schimba ar fi A6/Seria 5/E Class. Dar la pret sunt mai mult decat duble pentru +40-50% calitate/performante fata de ce ofera C5...

Dar deja vorbesti de alta clasa aici; concurentii din clasa lui C5 sunt A4, Passat, BMW seria 3, Mondeo, clasa C de la Mercedes,etc. Cumva e normal sa coste mai mult, desi daca pui in balanta bani versus dotari primite, deja nu mai exista un echilibru.
La masinile mentionate de tine incepe sa se simta plata banillor pentru un inceput de exclusivitate

Din ce stiu eu o clasa este definita dupa dimensiuni. Passat, C5, Mondeo, A6, E Class, Seria 5 sunt intr-o clasa - berlina mare. A4, BMW 3 si C classe sunt in clasa compacta.

C5 lungime 4.78
Latime 1.85

BMW 3 lungime 4.52
latime 1.81

Seria 5 lungime 4.84
latime 1.84

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Joi 29-Ian-2015 08:10

Din ce stiu eu, nu prea are legatura cu dimensiunile ci cu dotarile (daca te duci si ii spui unuia cu seria 5 ca esti din aceasi clasa cu el, in cel mai fericit caz o sa fie amuzat). Daca ne luam dupa dimensini, inseamna ca si Dusterul se cam bate cu Tiguanul de la VW, ceea ce conduce la o concluzie haioasa

Din ce stiu eu: C5, Passat, A4, BMW seria 3, C Klasse, Mondeo, Honda Accent , Mazda 6 fac parte din "mijlocul" clasei medii
A6, BMW seria 5, E Klasse fac parte din clasa medie superioara
Coreenele de clasa medie se situeaza intre medie inferioara si medie propriuzisa

lucianmarius
pasionat

Mesajde lucianmarius » Joi 29-Ian-2015 21:41

bogwol scrie:Din ce stiu eu, nu prea are legatura cu dimensiunile ci cu dotarile (daca te duci si ii spui unuia cu seria 5 ca esti din aceasi clasa cu el, in cel mai fericit caz o sa fie amuzat). Daca ne luam dupa dimensini, inseamna ca si Dusterul se cam bate cu Tiguanul de la VW, ceea ce conduce la o concluzie haioasa

Din ce stiu eu: C5, Passat, A4, BMW seria 3, C Klasse, Mondeo, Honda Accent , Mazda 6 fac parte din "mijlocul" clasei medii
A6, BMW seria 5, E Klasse fac parte din clasa medie superioara
Coreenele de clasa medie se situeaza intre medie inferioara si medie propriuzisa

Dacia Sandero Stepway - cumparata de un prieten acum cateva luni are dotari mult mai bune ca C5-ul meu. Asta il face o clasa superioara? Cat despre seria 5 care se amuza, nu ma deranjeaza sa se amuze dar dupa 500 km de drum sa se planga de spate iar eu sa cobor relaxat din "amaratul" meu de C5.

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Vin 30-Ian-2015 08:07

lucianmarius scrie:Dacia Sandero Stepway - cumparata de un prieten acum cateva luni are dotari mult mai bune ca C5-ul meu. Asta il face o clasa superioara? Cat despre seria 5 care se amuza, nu ma deranjeaza sa se amuze dar dupa 500 km de drum sa se planga de spate iar eu sa cobor relaxat din "amaratul" meu de C5.

Ok, crezi ce vrei.
Dragoste cu sila se poate, dar e pedepsita de lege

lucianmarius
pasionat

Mesajde lucianmarius » Vin 30-Ian-2015 12:46

bogwol scrie:
lucianmarius scrie:Dacia Sandero Stepway - cumparata de un prieten acum cateva luni are dotari mult mai bune ca C5-ul meu. Asta il face o clasa superioara? Cat despre seria 5 care se amuza, nu ma deranjeaza sa se amuze dar dupa 500 km de drum sa se planga de spate iar eu sa cobor relaxat din "amaratul" meu de C5.

Ok, crezi ce vrei.
Dragoste cu sila se poate, dar e pedepsita de lege

http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Clasific ... omobilelor

In incheierea pozitiva sa nu te superi, eu vad categorisirea tipic americana mai logica decat cea romaneasca.
Ei pun large family car mondeo,passat,c5,etc si entry executive bmw3, audi a4 , etc. La noi, toate la gramada.

Deci ambele categorii exista!

kiszoltan
simpatizant

Mesajde kiszoltan » Lun 02-Mar-2015 15:57

Se pare ca am deviat de la subiect ☺. Pot sa va spun ca motoarele sunt sigilate bine ai pline de electronica. Cine mai are probleme de genul, poate sa mearga la service si sa comande noi. Toate cele bune
Citroen "Creative Technologie" = "Das Auto"

luci84tm
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0l 103kw 140PS Break 2009

Motor stergator fata dr. defect

Mesajde luci84tm » Mar 08-Mar-2016 09:58

Salut,

Se pare ca m-a lasat si pe mine motorasul de la stergator din dreapta..
Am incercat sa il dau jos sa ma uit la el, dar se pare ca nu prea ai ce repara la el: din cat am observat partea mecanica arata bine, chiar si motorasul pare ok, carbunii sunt ok.
Cred ca problema vine de la placuta electronica care da comanda, am impresia ca are si rolul de sincronizare, dat fiind faptul ca nu exista nici o parghie/tija intre stergatoare, sincronizarea lor se face "electronic".
Asta am observat: dupa ce am dat jos motorasul din dr. nici cel din st. nu mai mergea, probabil astepta semnal si pozitia celui din dr.
Iar dupa montarea la loc a celui din dr. ..a durat ceva timp pana stergatorul din st. a inceput sa mearga, presupun ca astepta sincronizarea, desi cel din dr. se misca f putin cam 2 mm inainte is inapoi.
Asta e povestea stergatorului meu stricat :))

Acuma trebuie sa vad de unde pot comanda altul si daca merita second.
Voi cei care a-ti mai trecut prin asta ce recomandati si cum a-ti rezolvat problema?

Orice sugestie e bine venita!

lucianmarius
pasionat

Mesajde lucianmarius » Mie 09-Mar-2016 21:32

Pai la mine a facut asta iarna de 2 ori nazuri, l-am fortat cu mana de 2-3 ori si a reinvatat sa stearga :)

Înapoi la “Citroen C5 III”