Salut.
Am un Citroen C5 din 2002 motor 2.2 diesel,suspensie hidractiv 3.
Vreau sa schimb o conducta de presiune,cea care iese din sfera dreapta fata,cea groasa.Si ma intereseaza cum se procedeaza apoi.Se aeriseste singura instalatia,trebuie sa setez ceva pe urma?Am citit pe forum mai demult dar nu mai stiu unde exact acum unde , cineva din Brasov care a inlocuit direct pe masina o sectiune din conducta.Se poate face asa ceva?
M ar interesa toti pasii care trebuie sa ii urmez de la inceputul operatiunii si pana la sfarsit.
Mi ar fi de ajutor si un service sau cineva care poate face operatiunea din Bucuresti.
Multumesc!
Aerisire instalatie hidraulica
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
Salut,
Acum 2 saptamani am inlocuit conducta stanga spate fara nici un fel de bataie de cap... au desfacut cele 2 prinderi de la capetele conductei dupa care au strans conducta noua.
Cand faci operatia sa lasi masina pe ''burta'' pentru a nu avea presiune in sistem. Aerisirea se face singura, dar este bine in prima faza sa o ridici doar la prima treapta 2 sec dupa care sa o lasi sa coboare iar pe ''burta''... faci asa de 3 ori si la urma i dai sa se ridice de tot, in final o cobori din nou pe burta si verifici cat lichid hidraulic trebuie sa completezi in borcan (acolo este o fanta care iti indica low sau high.
Acum 2 saptamani am inlocuit conducta stanga spate fara nici un fel de bataie de cap... au desfacut cele 2 prinderi de la capetele conductei dupa care au strans conducta noua.
Cand faci operatia sa lasi masina pe ''burta'' pentru a nu avea presiune in sistem. Aerisirea se face singura, dar este bine in prima faza sa o ridici doar la prima treapta 2 sec dupa care sa o lasi sa coboare iar pe ''burta''... faci asa de 3 ori si la urma i dai sa se ridice de tot, in final o cobori din nou pe burta si verifici cat lichid hidraulic trebuie sa completezi in borcan (acolo este o fanta care iti indica low sau high.

Merci mult.Eu tot am citit pe aici pe forum si din ce am inteles era o mai mare bataie de cap.Multumesc mult.O sa caut una sh si o sa incerc sa o schimb singur.Sper sa si reusesc.
Eu prefer totusi sa merg la cineva care a mai facut asta.Daca se baga cineva sa faca operatiunea sau stiti pe cineva care se ocupa cu asa ceva dati mi un semn.Merci.
Eu prefer totusi sa merg la cineva care a mai facut asta.Daca se baga cineva sa faca operatiunea sau stiti pe cineva care se ocupa cu asa ceva dati mi un semn.Merci.
Mi-am facut curaj si am zis sa ma apuc sa dau conducta jos.Asta dupa ce am citit pe aici,am vorbit la telelefon dupa detalii,etc.Mai mare sperietura.In 20 minute am dat conducta jos.
Acum am cateva intrebari.Inainte sa desfac conducta am lasat masina pe burta si am ridicato pe cric dreapta.Amortizorul s-a lasat in jos,Cand am desfacut conducta si am eliberat presiunea si a inceput sa curga uleiul amortizorul s-a ridicat in sus.E normal asta?
A doua intrebare este unde gasesc o conducta noua sau sh?
Merci pentru orice fel de informatie care ma poate ajuta.

Acum am cateva intrebari.Inainte sa desfac conducta am lasat masina pe burta si am ridicato pe cric dreapta.Amortizorul s-a lasat in jos,Cand am desfacut conducta si am eliberat presiunea si a inceput sa curga uleiul amortizorul s-a ridicat in sus.E normal asta?
A doua intrebare este unde gasesc o conducta noua sau sh?
Merci pentru orice fel de informatie care ma poate ajuta.

Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”