Lichid Total LDS vs. Febi 9979 A3

sfere, dozatoare, pompe, LDS, etc Âşi tren de rulare.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

iulian.arg
pasionat
Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6

Lichid Total LDS vs. Febi 9979 A3

Mesajde iulian.arg » Joi 31-Iul-2014 11:09

In legatura cu lichidul de suspensie, am tot am vazut accente grave pe forum cum ca nu se pune nimic altceva decat Total LDS portocaliu.
Eu cred ca se poate folosi linistit orice lichid care are codul "Citroen part number 9979.A3".

Cautati 9979 A3 in citroen service
http://service.citroen.com/dtt/CDP/donn ... 1_2005.pdf

Total a produs pentru prima data si o perioada a fost singurul si exclusivul producator de LDS (cel mai probabil a si cercetat/dezvoltat uleiul pentru nevoile directiei suspensiei H3, C5-1 fiind primul sistem unde directia si suspensia impart acealsi vas de lichid dupa stiinta mea).
De aceea toata documentatia este facuta in jurul aceastui "Total LDS orange".
Total e o firma producatoare de uleiuri si nu numai, LDS e acronimul pentru "liquid direction suspension" iar culoarea Orange e o conventie aleasa de Total, nu-i un rezultat al procesului de productie.
Nimic mai mult!

Febi, dupa ce Total nu a mai avut exclusivitate, a ales sa produca si el ulei hidraulic si de directie respectand specificatiile acelui Citroen Part number 9979.A3.

Asa ca atunci cand mai aveti nevoie de LDS cautati dupa Citroen Part number 9979.A3 (pentru climat foarte rece este 9979.A1) si nu doar Total LDS.

Nu vreau sa nasc polemici dar mi se pare ca se pune prea mult accentul pe "Total LDS" si deloc pe codul produsului care este practic mai important. Pe deasupra, acel ulei Total e si dificil de gasit.

Eu unul, in Iasi, nu am gasit total LDS nici macar pe comanda asa ca am luat Febi cu specificatiile 9979.A3. Momentan, inafara de Total, doar Febi se pare ca produce dupa codul asta.

Sa ma corecteze cineva daca gresesc. :)

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Joi 31-Iul-2014 16:44

Hai sa te corectez eu ca tot gresesti tu de mama focului! Febi nu a produs in viata lui nimic. Este doar un ambalator. Cine vrea originalul pentru masina lui pune Total. Sau "fluid direction asistee" de la acelasi producator care este acelasi fluid/lichid.
Bafta!

iulian.arg
pasionat

Mesajde iulian.arg » Joi 31-Iul-2014 17:12

Nu vad unde e greseala aia de mama focului dar in fine.

Probabil ca in cazul asta Febi nu e producatorul efectiv al uleiului aluia (si am si vrut sa si scriu asta dar mi s-a parut neimportant), dar sigur Febi produce multe alte subansamble auto.

Spun probabil pentru ca nu ai de unde sa stii ultimile lor capabilitati (poate au cumparat un producator de pe undeva de prin lume si sunt peste noapte si producatori de uleiuri si lichide variate).

Ideea generala a discutiei asteia este daca ne "inchinam" in continuare la "Total LDS" sau cautam echivalentul conform specificatiilor producatorului masinii.

Sunt de acord ca piesele originale sunt cele mai bune, dar nu sunt accesibile tot timpul si in anumite conditii neoriginalele sunt preferabile.

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Joi 31-Iul-2014 19:20

Febi nu produce nimic. Am de unde sa stiu asta. Ceea ce vinde el sub numele asta este o adunatura eclectica de brand-uri mai mici sau mai mari care isi lichideaza stocurile eliberandu-si depozitele. Stiu ce vorbesc spre deosebire de tine.
Stiu si ceilalti ambalatori/proprietari de hub-uri. Nu-i nevoie sa te simti lezat. Febi nu va fi niciodata o piesa de incredere ci "un risc" pentru masina ta. Insa poti si castiga, riscand...
Mie castigurile obtinute astfel mi se par insignifiante. Faptul ca nu se gaseste LDS Total, la Iasi, este iarasi o aberatie. E plin netul de retaileri care au asa ceva in oferta. Sau nu este internet in Iasi?!? :lol: :) :lol:

iulian.arg
pasionat

Mesajde iulian.arg » Joi 31-Iul-2014 23:28

"Nu ie net la Iasi", eu dau cate-o fuga la Vaslui cand vreau sa postez :)

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Vin 01-Aug-2014 00:42

Aha. Asa se explica totul.... Ma gandeam eu.... :lol: :lol: :lol:

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 27-Oct-2014 11:21

Mai exista un ulei pentru suspensie. Imi scapa acum numele, dar parca se numeste DA si nu mai stiu cum.
Oricum, nu se inchina nimeni la LDS, dar daca fac pana la citroenul meu, chiar nu pot sa pun roata de rezerva de la tir-ul vecinului.
Ma gandesc ca nu s-o potrivi, dracu stie.

marianmarian
pasionat

Mesajde marianmarian » Mar 28-Oct-2014 19:47

LDS ESTE 55 RON LITRU SI SE GASESTE PE TOATE DRUMURILE.

Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”