Usa dreapta blocata.
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Usa dreapta blocata.
De azi am observant ca nu mi se mai deschide usa nici din interior,nici din exterior.Am incercat de n ori sa inchid si sa deschid din telecomanda,am impins de usa,si nimic.Eu cred ca s-a stricat incuietoarea,pt ca atunci cand inchid masina din telecomanda,nu aud nici un zgomot la usa in cauza.Cum o pot desface fara prea multe pagube(in afara de cele facute de mine de la atata impins in ea)?
Trece lebedele-n zare,eu ma uit,ele dispare...
Re: Usa dreapta blocata.
nickwu007 scrie:De azi am observant ca nu mi se mai deschide usa nici din interior,nici din exterior.Am incercat de n ori sa inchid si sa deschid din telecomanda,am impins de usa,si nimic.Eu cred ca s-a stricat incuietoarea,pt ca atunci cand inchid masina din telecomanda,nu aud nici un zgomot la usa in cauza.Cum o pot desface fara prea multe pagube(in afara de cele facute de mine de la atata impins in ea)?
buna, si eu am patit la fel ,dar exact! as vre sa stiu cum ai rezolvat problema? te rog ajuta-ma daca poti
cu stima vasile ,norbert lacinagy44@gmail.com si pe adresa asta primesc
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
Am rezolvat.
Ieri am luat siteurile de anunturi publicitare la rand,si dupa ce m-am asigurat ca exista la vanzare fata de usa ca a mea la un pret bun,m-am apucat de demontat,in caz ca rup ceva.Foarte important e ca geamul trebuie sa fie ridicat neaparat.Ideea principala e sa ai acces la surubul mascat de capacelul 16 (din schema oferita prin amabilitatea colegului urzica doua mesaje mai sus),pentru ca ala e singurul care e mascat cat de cat cand e usa inchisa.Acces la el ai prin demontarea panoului de plastic ce acopera rola centurii de siguranta a pasagerului.Odata desfacut ala,treaba devine extrem de simpla,in sensul ca toate celelalte suruburi sunt foarte usor de accesat(unul la clapeta care deschide usa, doua in manerul panoului,patru care au rol sa tina difuzorul,apoi alte doua dupa ce ai dat difuzorul jos,in spatele acestuia).Reamintesc de schema oferita mai sus,care arata in detaliu amplasamentul lor.Dupa ce au fost scoase,fata de usa ramane prinsa doar in 5 clipsuri de plastic,ce costa 50 de bani/buc la orice magazin de piese auto,si care,cel mai probabil se vor rupe cand se trage de ea. Datorita faptului ca usa e inchisa,fata nu se va desprinde in partea dinspre bord,ci doar in partea dinspre stalpul central.Chiar si asa,e suficient sa aiba acces lejer mai departe chiar si cineva cu mainile foarte mari ca mine.Dupa aia,este o piesa de plastic neagra, prinsa de tabla printr-un surub,prin care trece o vergea metalica,ce actioneaza inchiderea portierei.Dupa ce a fost desfacut si ala,se scoate acea vergea cu grija din singura siguranta care o tine fixa,si lipita de portiera,apoi se scoate piesa de plastic neagra,tot cu grija,pentru ca e prinsa de tabla prin trei urechiuse.Dupa ce a fost data si aia jos,am tras mai tare de acea vergea de mai multe ori ,pana s-a deblocat incuietoarea,apoi am pulverizat lubrifiant tehnic in ea,si am montat usa la loc.Treaba a durat cam o ora,dar poate dura si mai putin.Sper sa va fie de folos.Numai bine.
Trece lebedele-n zare,eu ma uit,ele dispare...
Re: Am rezolvat.
multumesc pentru detalii, la fel si pentru urzica pentru tutotial. voi incerca azi sa rezolv problema.
Înapoi la “Electrica - C5 I-II”