lucianmarius scrie:bogwol scrie:eric_cartman scrie:Nu va inteleg , aveti un prieten care va spune toate prostiile astea?
Serios???
Te-as ruga sa te controlezi cu expresii de genul "toate prostiile astea"! Nu suntem prieteni, asa ca iti recomand sa iti controlezi exprimarile.
Ref la achizitie, mi-am adus (pentru uz personal) 3 masini second din Germania + in familie s-au mai adus vreo 4 + var in Germania care ne-a ajutat sa le luam + ceva cunostnte printre samsari, asa ca stiu cate ceva despre piata achizitiei de masini second in general si mai multe despre cea din Germania
Chestia ca nu conteaza vanzatorul ci masina intretinuta sunt povesti pe care le spune un samasar: adica daca tu nu esti instare sa te speli, ai totusi grija de masina in mod exceptional? ma dor muschii stomacului de atata ras; ok, daca crezi asta, succes
m-as feri de masini aduse din Franta; marea majoritate au peste 200.000 km reali; tot samsarul imi spunea ca daca o masina este din 2013 cu 250.000 km este perfecta; o aduce in Romania, o da la 40.000 si o da cu de 3 ori pretul cu care a luat-o, asa ca ganditi-va de 2 ori cand dati de "chilipiruri"; povesti de genul " a avut-o un doctor care a tinut-o mai mult in garaj" sau "am avut masina de serviciu si a stat mai mult in garaj" se repeta in mod amuzant; macar nu inventeaza si ei ceva mai subtil

siteuri de licitatii, cel putin in Germania, nu reprezinta decat maxim 5% din vanzarile de masini; cam 85% se fac prin autohausuri si restul de 10% prin vanzari directe; samsarii au deja relatii cu autohausuri si se duc direct acolo si vad ce au prin ograda respectivii; la fel, daca aveti curiozitatea sa observatii, marea majoritate a masinilor se aduc din 3-4 zone din Germania (zone insemnand echivalentul unor judete de pe la noi); oare doar in zonele alea sunt masini de vanzare?!!!!

ref la asamblarea de masini din epave, a zis cineva ca respectiva operatie se face in strainatate? In exemplul dat de mine respectiva operatie a avut loc intr-un service din Romania; masinile au venit pe trailere si aici a avut loc "combinatia"
ceea ce pare sa se evite in mod discret din discutii este de ce se umbla la km? daca este masina asa de bine intretinuta, de ce 90% din masinile aduse de afara se vand la noi ca si cum ar avea km intre 80.000 - 110.000 km?
De asta am si preferat sa imi aduc de afara eu: cel putin stiu cu cati km reali o iau de acolo
Oricum, bafta cumparatorilor, in cele din urma de asta aveti nevoie cel mai mult.