Ajutooor !
Moderator: Echipa Tehnica
Ajutooor !
Salut ! Am nevoie de parerile voastre ! Imi tragea masina putin stanga si m-am hotarat sa ma duc la vulcanizare sa vad care e treaba cu cauciucurile ! Vorbesc cu baiatul sa mi le echilibreze si sa imi schimbe stanga cu dreapta rotile cu totul fara sa mai dau cauciucul jos de pe janta ! Plec cu masina de la vulcanizare si surpriza acum nu imi mai tragea usor dreapta ci imi targe tare stanga ! Ma intorc si ii zic care e treaba si schimb pe stanga fata cu spatele , plec la drum aceeasi treaba...trage tare stanga ! Ce este de facut?! daca era de la unghiul de fuga nu trebuia sa traga tot dreapta ca inainte si nu stanga dupa ce am schimbat rotile intre ele? Precizez ca am cauciucuri pirellicumparate SH ! Va rog eu ajutati-ma sa nu ma duc sa arunc cu bani in stanga si in dreapta aiurea ! Mutumesc mult !
Go*4*it
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
xantia are tendinta sa se cracaneze de spate, din cauza uzurii rulmentilor de la bratele spate. din cauza asta, nu e recomandat sa schimbi rotile fata/spate intre ele.
daca mergem pe logica asta, daca doar o roata din spate va sta culcata, masina nu mai are tendinta sa mearga drept, si automat si rotile din fata ti se vor uza diferit.
ca sa elucidezi misterul, pune 2 cauciucuri care stii sa sunt bune in fata macar, si vezi daca merge drept. verifica starea bratelor din spate, si daca stau aplecate, rezolva problema pentru ca o sa stici cauciucurile.
in alta ordine de idei, xantia nu trage stanga sau dreapta daca ai rotile bune, chiar daca ai unghiul de convergenta dereglat. daca trage intr-o parte cu rotile bune, inseamna ca ori ai ceva indoit, din cauza unui impact puternit la una din roti (bordura, canal, etc), ori ai bucsele de la unul din brate facute praf. saaaaau... una dintre rotile din spate culcate foarte rau, dar asta afecteaza destul de putin, nu trebuie sa tii tare de volan ca sa mearga drept.
daca mergem pe logica asta, daca doar o roata din spate va sta culcata, masina nu mai are tendinta sa mearga drept, si automat si rotile din fata ti se vor uza diferit.
ca sa elucidezi misterul, pune 2 cauciucuri care stii sa sunt bune in fata macar, si vezi daca merge drept. verifica starea bratelor din spate, si daca stau aplecate, rezolva problema pentru ca o sa stici cauciucurile.
in alta ordine de idei, xantia nu trage stanga sau dreapta daca ai rotile bune, chiar daca ai unghiul de convergenta dereglat. daca trage intr-o parte cu rotile bune, inseamna ca ori ai ceva indoit, din cauza unui impact puternit la una din roti (bordura, canal, etc), ori ai bucsele de la unul din brate facute praf. saaaaau... una dintre rotile din spate culcate foarte rau, dar asta afecteaza destul de putin, nu trebuie sa tii tare de volan ca sa mearga drept.
La ora 15 am programare la service pentru verificare....nu stiu cat de competenti sunt dar sper sa ii dea de cap ! probabil or sa ma puna sa fac unghiul ! Si apropo pe spate cel putin din cate pot vedea eu nu stau cracanate rotile....se poate dar ft putin incat sa nu imi pot da seama ! daca ar fi sa schimb rulmentii la brate pe spate cam cat ar costa operatia asta?!
Go*4*it
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
Se pare ca ar fi de la cauciuc...am fost cu ea la service si am facut un control. A trebuit sa schimb bucsile fata la brate in rest toate bune si frumoase zise mecanicul...pana cand a descoperit un joc la roata stanga ce pare a fi din caseta de directie dar care nu are treaba zice el ! Ce ar fi de facut cu jocul acum?! Alta caseta de directie ? :/
Go*4*it