Supapa EGR
Moderator: Echipa Tehnica
Supapa EGR
A curatat cineva vreodata supapa EGR ?! Am auzit ca ar fi bine sa se mai curete din cand in cand si am zis ...de ce nu?...Doar ca nu m-as apuca asa de nebun. Sunt niste pasi ce trebuie urmati cand se da jos supapa sau trebuie facut ceva anume ?! O zi buna!
Go*4*it
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
complicag nu e, doar ca o sa te chinui foarte mult cand trebuie sa pui colierele de la tubul de evacuare inapoi. sunt dinalea automate, si daca nu ai cleste... o sa injuri ceva pana reusesti. si da, eu am schimbat-o cu totul. nu am avut ce sa mai curat la ea, pentru ca era sparta capsula vacuumatica.
Ai testat daca EGR e bun? Ai un furtunas de vaacum care merge in jos, in spatele motorului pe stanga. O tragi de pe electrovalva, faci vaacum cu gura, daca nu ai mai bun, si o lasi. Trebuie sa auzi un sunet metalic. Daca simti ca pierde undeva vaacum, atunci verifici furtunasul sa nu fi spart...daca nu e belea. O schimbi si tu ca Nick si mine...
Daca auzi sunetul acela metalic e functional. N-ai ce curata acolo. O cureti cu frana de motor, adica o turezi in a 3-4 pana la 3000 sau peste si lasi cu frana de motor pana sub 2000. Asta o repeti de mai multe ori si e curatat. Iti recomand sa folosesti tot combustibilul (sa ramana cat mai putin) si sa alimentezi motorina aditivata(nu 5 litri...) si fa acest curatat de cateva ori, DOAR cu motorul cald.
Daca auzi sunetul acela metalic e functional. N-ai ce curata acolo. O cureti cu frana de motor, adica o turezi in a 3-4 pana la 3000 sau peste si lasi cu frana de motor pana sub 2000. Asta o repeti de mai multe ori si e curatat. Iti recomand sa folosesti tot combustibilul (sa ramana cat mai putin) si sa alimentezi motorina aditivata(nu 5 litri...) si fa acest curatat de cateva ori, DOAR cu motorul cald.