INCEP SA DETEST C5-ul

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

KyoViking
simpatizant
Masina: Citroen C5 III 2.0 HDI 2008

Mesajde KyoViking » Mie 27-Mar-2013 14:24

Daca tot este discutia despre cutii de viteze la cati KM trebuie schimbat ulei la cutie? Am un Citroen C5 2.0 HDI 2001 79 KW RHS cu 235.000 Km si nu am facut schimbul de ulei la cutie. Trebuie schimbat? si daca da ce fel de ulei?
''Singura forta mai puternica decat aburul,electricitatea sau energia nucleara este vointa oamenilor'' Albert Einstein

taviciobanu
pasionat
Masina: Citroen C5/2003 var.I 2.0i 16v benzina NEW! +GPL
2: Golf V 2004 1.4 16v benzina

Mesajde taviciobanu » Mie 27-Mar-2013 16:17

Strainii astia au stat intotdeauna mai bine la PR decat noi si asta incanta pe multa lume.Personal prefer un PR mai slab daca vine in contrapartida cu o pregatire tehnica mai buna.

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Mie 27-Mar-2013 18:23

apropo, stie cineva cum as putea afla daca a fost sau nu recuperata taxa de inmatriculare pe masina mea ?

taviciobanu
pasionat
Masina: Citroen C5/2003 var.I 2.0i 16v benzina NEW! +GPL
2: Golf V 2004 1.4 16v benzina

Mesajde taviciobanu » Mie 27-Mar-2013 20:53

Cred ca trebuie sa intrebi la finantele locale.

Static
pasionat

Mesajde Static » Mie 27-Mar-2013 21:31

aurelian21 scrie:apropo, stie cineva cum as putea afla daca a fost sau nu recuperata taxa de inmatriculare pe masina mea ?

primo: trebuie sa fi proprietar.
secundo: te duci la ANAF local si cu copie dupa talon, carte, buletin depui o cerere (modelul il gasesti la ei) si un timbru fiscal de 2 lei de la Posta.
terto: astepti rezultatul.

ATENTIE! Daca nu a fost platita taxa, e posibil ca odata cu raspunsul sa primesti si decizia de impunere de plata! Asa ca mare atentie, mai bine intrebi inainte de a depune actele.
Blackberry Fan.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 27-Mar-2013 22:47

Asta-i tare cu decizia de impunere :) Daca e pe bune, e cea mai tare chestie pe care am auzit-o in legatura cu taxa de poluare. Sa ti-o impuna retroactiv. Bull crap.
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 27-Mar-2013 23:17

Taxa se plateste la prima vanzare dupa ce a iesit legea.

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Joi 28-Mar-2013 08:06

Eu stiu ca a fost platita, pentru ca altcumva nu avea cum sa fie inmatriculata masina. Eu am cumparat masina de la AAA Auto din Bucuresti, a fost adusa din Franta. Cand am vazut-o prima data avea numerele de franta si era in Vama in Pipera. Au inmatriculat-o si apoi mi-au vandut-o. Chestia e ca eu nu stiu daca domnii de la AAA au mai recuperat taxa. Daca nu, intentionez s-o recuperez eu :)

Static
pasionat

Mesajde Static » Joi 28-Mar-2013 09:10

aurelian21 scrie:Eu stiu ca a fost platita, pentru ca altcumva nu avea cum sa fie inmatriculata masina. Eu am cumparat masina de la AAA Auto din Bucuresti, a fost adusa din Franta. Cand am vazut-o prima data avea numerele de franta si era in Vama in Pipera. Au inmatriculat-o si apoi mi-au vandut-o. Chestia e ca eu nu stiu daca domnii de la AAA au mai recuperat taxa. Daca nu, intentionez s-o recuperez eu :)

Nu ai de unde sa stii daca a fost platita sau nu pana nu depui cerere.
Poate AAA a platit vama si atat, sau daca imi aduc bine aminte, pe firma nu se platea taxa, sau poate au inmatriculat-o cine stie cum.
Singurul mod sa afli este sa te duci la ANAF si sa depui cerere.
Blackberry Fan.

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Joi 28-Mar-2013 09:32

Iti multumesc Static pt sfaturi, voi merge la ANAF zilele ce urmeaza sa verific. Ma indoiesc ca vor pune orice decizie de impunere, nu au dreptul sa faca asta. Masina e deja inmatriculata e pe numele meu si circula legal de 5 ani de zile pe strazile tarii, ar fi ciudat sa ma taxeze retroactiv.

De asemenea ma indoiesc ca ar fi fost vreo metoda atunci sa inmatriculezi o masina fara sa platesti taxa. Singurul lucru ce-l puteau face ar fi fost sa plateasca taxa iar apoi s-o recupereze in instanta.

Static
pasionat

Mesajde Static » Joi 28-Mar-2013 09:38

aurelian21 scrie:Iti multumesc Static pt sfaturi, voi merge la ANAF zilele ce urmeaza sa verific. Ma indoiesc ca vor pune orice decizie de impunere, nu au dreptul sa faca asta. Masina e deja inmatriculata e pe numele meu si circula legal de 5 ani de zile pe strazile tarii, ar fi ciudat sa ma taxeze retroactiv.

De asemenea ma indoiesc ca ar fi fost vreo metoda atunci sa inmatriculezi o masina fara sa platesti taxa. Singurul lucru ce-l puteau face ar fi fost sa plateasca taxa iar apoi s-o recupereze in instanta.

O sa ramai uimit.
Am fost acum 2 saptamani cu un amic sa-si inmatriculeze o masina. Am mers cu el la ANAF si a depus cerere daca a fost recuperata sau nu taxa.
ATENTIE! Cererea daca a fost recuperata taxa nu este tot una cu cererea daca a fost platita taxa!

Si a primit hartie de la ANAF ca TAXA NU A FOST RECUPERATA. Am emrs la Inmatriculari Politie si a colo l-a respins pentru ca nu era platita.

Deci, Taxa nerecuperata NU egal Taxa platita! :))

Adicatelea e stupid, ei dau o hartie prin care spun ca taxa nu a fost recuperata dar asta nu inseamna ca a si fost platita!
dong!
Blackberry Fan.

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Joi 28-Mar-2013 10:01

Deci si prin concluzie trebuie sa pun 2 cereri, una sa vad daca cei ce mi-au vandut masina au platit taxa de inmatriculare, si daca au platit-o sa depun o noua cerere prin care sa aflu daca a fost recuperata. Damn !!! sistem de oameni hadicapati sa mor eu !

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 28-Mar-2013 10:28

e... facem antrenament de calmitate...

Static
pasionat

Mesajde Static » Joi 28-Mar-2013 10:30

aurelian21 scrie:Deci si prin concluzie trebuie sa pun 2 cereri, una sa vad daca cei ce mi-au vandut masina au platit taxa de inmatriculare, si daca au platit-o sa depun o noua cerere prin care sa aflu daca a fost recuperata. Damn !!! sistem de oameni hadicapati sa mor eu !

Asa e la Ilfov, banuiesc ca asa e peste tot...
Blackberry Fan.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Joi 28-Mar-2013 10:36

Static scrie:
aurelian21 scrie:Iti multumesc Static pt sfaturi, voi merge la ANAF zilele ce urmeaza sa verific. Ma indoiesc ca vor pune orice decizie de impunere, nu au dreptul sa faca asta. Masina e deja inmatriculata e pe numele meu si circula legal de 5 ani de zile pe strazile tarii, ar fi ciudat sa ma taxeze retroactiv.

O sa ramai uimit.
Am fost acum 2 saptamani cu un amic sa-si inmatriculeze o masina. Am mers cu el la ANAF si a depus cerere daca a fost recuperata sau nu taxa.
ATENTIE! Cererea daca a fost recuperata taxa nu este tot una cu cererea daca a fost platita taxa!

Si a primit hartie de la ANAF ca TAXA NU A FOST RECUPERATA. Am emrs la Inmatriculari Politie si a colo l-a respins pentru ca nu era platita.

Deci, Taxa nerecuperata NU egal Taxa platita! :))

Adicatelea e stupid, ei dau o hartie prin care spun ca taxa nu a fost recuperata dar asta nu inseamna ca a si fost platita!
dong!

Pai nu asta spunea ca a intrebat colegul tau in cerere?
Adica, daca ai intrebat daca a fost recuperata taxa, ce vrei sa-ti spuna? Ca nu a fost platita? Pai asta necesita logica si rationament. Ori la ANAF n-o sa vezi asa ceva ever.

Totusi, legea spune ca DOAR la prima vanzare dupa aparitia legii se impune plata taxei. Asa ca daca te duci si ceri sa vezi daca a fost platita taxa, nu au cum sa-ti impuna sa o platesti tu daca n-o fi fost platita. E o aberatie. Doar la prima vanzare, atat.

Înapoi la “Citroen C5 I-II”