INCEP SA DETEST C5-ul

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Mar 26-Mar-2013 14:25

PIESELE sunt NOI rica din cate ai vazut, si da le pot returna si de unde le-am luat

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Mar 26-Mar-2013 14:27

Ai dreptate mesersmith, pana la punctul in care trebuie sa pui piesa sus, cand afli cu stupoare ca nu potriveste NIMIC !

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Mar 26-Mar-2013 14:29

mese teoretic asa ar trebui,dar sigur sunt diferente ca tre mutata caseta si asta cere loc,tre mutat AC-ul sa faca loc
diferente majore nu cred ca sunt dar sigur sunt
noi sau reconditionate pe genunchi
tu ai zis ca ai dat putin pe ele,o piesa ieftina ... nu inseamna neaparat noua
poate au "omis" sa spuna ce e reconditionata si au uitat sa puna o siguranta...de exemplu si gata dezastrul
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Mar 26-Mar-2013 14:33

Tare as vrea sa stiu cat ai fi dispus sa dai Rica pe un schimb de la cutie automata la cutie manuala, si dupaia iti promit ca-ti spun cat ar costa cu piese noi, si cat ar costa cu piese second. Ti-e atat de usor sa zici, dar n-ai habar cat e o piesa pe original. da omul se uita si la pret intr-o situatie de genul asta, dar daca iei o pisa NOUA nu reconditionata tot ar trebui sa ai siguranta ca macar iti potriveste pe masina, da, ma astept sa nu tina cat una originala, poate jumatate din viata ei dar ma astept sa potriveasca, am modelul de masina, am modelul de cutie am cod de piesa si ea nu potriveste atunci e cu lacrimi !

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Mar 26-Mar-2013 14:38

stiu mane diferentele,nu imi e usor,te inteleg,dar vezi ca daca cine a reconditionat piesa din lipsa de respect pentru client ti-a vandut o cutie de alt model dar cu aceeasi prindere si de aici diferentele pe timonerie si alte alea
eu personal as lua cutia cu care a venit masina si as reparao si ai sa vezi ca toate piesele se potrives
stii bine ca de la lot la lot pot aparea diferente
cred ca asta ai patit tu,ai cumparat o cutie usor diferita si de aici tot circul
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...

Ce ciudat!

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Mar 26-Mar-2013 14:39

Cutia e din dezmembrari aici din cluj cumparata ! e orioginala data jos de pe un C5

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Mar 26-Mar-2013 14:40

man, pe deoparte te inteleg dar nu pot sa inteleg avantul asta si nemultumirea generala!
e clar ca ai avut numai ghinoane in ultima vreme si ai facut alegeri nu tocmai inspirate de fiecare data!
nu stiu in ce masura e vina Citroen, mai ales in totalitate! daca vrei sa faci din c... bici, nu o sa-ti iasa mereu!
personal pot sa-ti spun ca la o masina de 80.000 de euro,nemteasca, a picat cutia automata la 170.000 km, cu revizii facute numai la reprezentanta si consumabile de "origine"! pretul este de 250 milioane!

cu siguranta tu ai bagat o mica avere pana acum in toate combinatiile de cutii posibile! este iarasi adevarat ca la noi in tara sunt foarte putini baieti care se pot apuca de o cutie si a o reconditiona cum trebuie! mai ales automata! dar exista!
eu ii stiu ca fiind in Bucuresti, in Baneasa , unde este service-ul KTM...

deci, cu banii cheltuiti pana acum, trimiteai cutia aia automata la bucuresti sau aduceai masina pe platforma si rezolvai problema din prima, cu garantie si tot ce trebuie!

dar asa se intampla cand incerci de mai multe ori sa iesi mai ieftin! iesi intotdeauna mai scump si cu nervii la pamant! o stiu din proprie experienta!

si la o piesa de genul asta, ce garantie crezi ca poti avea din dezmembrari???
ala de a lovit si vandut pt asa ceva, crezi tu ca schimbase cand si cu ce trebuia uleiul? eu titnd sa cred ca nu!

exact ca si in povestea cu nemteasca de 80.000 euro dusa la service dedicat! neschimbat ulei in cutie si nici in diferential spate! mai intai a picat diferentialul (155.000km) apoi cutia.
Deci, ghinion pe langa ghinion, traim in romania printre romani si vrem sa reparam tot pe o bere!

stima!
Ultima oară modificat Mar 26-Mar-2013 14:43 de către ViperDodo, modificat 1 dată în total.
Citroen BX 17. TD '89

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 26-Mar-2013 14:43

Eu nu am o memorie foarte buna ca deh, asa sunt eu, dar imi amintesc 2 chestii.

1. Cand ai schimbat cutia automata ai pus una de benzinar la diesel.
2. Ai facut conversia de la auto la manuala - asta ai zis-o si aici, dar nu stiu daca a fost o chestie buna.
"If in doubt, flat out!"

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Mar 26-Mar-2013 14:43

Piese noi

Cutia de viteze - 1000-1500 EURO
Kit Ambreiaj cu Volanta - 500 - 600 EURO
Panetare - 250-300 EURO
Timonerie - 200 EURO doar un cablu, are doua + maneta , iesi la vreo 600-700 EURO linistit
Mai ai suporti de cutie de viteze pedalier, furtunele de presiune, pompa centrala de ambreiaj, si cilindrul receptor, toate noi pe undeva pe la 700-800 EURO

Facem un total ? MINIMUL- adica cu piese "naspa" dar sunt noi e Peste 3000 EURO

ai banii astia sa-ti repari masina ? cand daca ar fi maine sa o vand buna fiind nu cred ca as lua atata pe ea !

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Mar 26-Mar-2013 14:44

Da, si cand am pus cutia de benzinar am facut-o in cunsotinta de cauza, dar cea manuala ce a avut? asta ce am cumparat-o acum ce are ? e cutie pt motor 2.0 HDI exact modelul ce-l am e originala, luata din dezmembrari. !

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Mar 26-Mar-2013 14:47

pai da...dar cu treburile noi, ai garantia ca o sa te tina inca pe atat! cel putin, daca te porti cum trebuie cu ea!

deja mi se pare aberanta discutia!

C5-ul este o masina minunata si o masina care da cu flit foarte multor troace...gen logan, mai ales modelul 2013!
trebuie doar sa ai grija de ea! nu este o masina pe care sa o intreti cu sarme si cu tampenii de genul cum faceai la daciile din 80!
o masina de generatie noua ar trebui sa vina si cu o mentalitate de generatie noua! si cu buzunar pe masura!
de ce nu ti-ai luat la vremea respectiva de 10000 de euro un passat si ai luat C5? passatul in ce situatie era daca puneai tot felul de cutii pe el?
este total aiurea sa dai vina pe producator atata timp cat el recomanda ceva si tu faci cu totul altceva!
Citroen BX 17. TD '89

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Mar 26-Mar-2013 14:50

eu nu mai zic decat atat,nu este vina citroen
e vina ta si a vanzatorului ca ti- a bagat pe gat ce nu trebuia si a ta ca ai montat si modificat fara sa returnezi ce ai vazut ca nu se potriveste
bafta si ma repet refa cutia ta si ai sa vezi ca toate vor fi roz si vei renunta la golan
bafta

Ce ciudat!

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Mar 26-Mar-2013 14:52

daca vrei sa te pun in legatura cu baietii aia din bucuresti spune-mi!
o trimiti prin curierat, ti-o trimit inapoi! ca NOUA! :wink:
Citroen BX 17. TD '89

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Mar 26-Mar-2013 15:10

cutia mea veche automata e de mult prin ceva curte de fier vechi, doar nu crezi ca am mai tinut ceva stricat, credeti ca eu nu am umblat s-o repar, gasisem la timisoara sa mi-o repare, aproape 1000 de euro mi-a cerut si-mi oferea garantie 3 luni, sa fim seriosi. Pe vremea cand am inceput sa am eu problemele astea, era un domn aici in Cluj cam cu aceleasi probleme, cei de la reprezentanta l-au fatuit exact ce ma sfatuiti voi acum, dusa cutia aia la reparat. A trimis-o, a platit 700 Euro reparatie, stiti cat a tinut? 2 saptamani, cand s-a intors cu ea in service a ajuns pe platforma, Bagai in D masina intra in M selectorul mergea unde trebuia. I-au dat baietii peste cap tot computerul de la cutie. Nu te baza pe mecanici, eu m-am lamurit cu ei, toti iti repara masinile perfect pana te uiti ce au facut, in romania se lucreaza pe carpeala si pe hotie, Nu-l acuz pe Mihai doamne fereste de nimic pt ca dintre toti mecanicii la care am fost e singurul in care mai am incredere sa-mi repare masina. Dar majoritatea-s niste banditi !

Inainte sa am problemele cu cutia, care si in ziua de azi cred ca cineva i-a facut felul masinii mele, mergeam in reprezentanta Cluj, cand am cumparat-o am zis ca eu nu repar masina altundeva de cat in reprezentanta ca doar ei sunt cei mai seriosi. VEZI-TI de treaba, azi mergeam cu ceva, peste 2 saptamani eram inapoi cu probleme total diferite. Azi e suspensia, maine e electromotorul, poimaine e ceva planetara, si uite asa strangeam la 2 saptamani devize ! pana cand ? pana cand n-am mai mers la ei. si de acolo, fara suparare daca e vreunul din reprezentanta cluj care citeste mesajul asta UN singur om e de incredere de acolo, acela e Domnul Vancea Radu, restul nu le-as lasa masina pe mana nici platit in aur.

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Mesajde toro » Mar 26-Mar-2013 17:56

@aurelian ! Lumineaza-ne un pic . Spui ca ai fost la Mihai cu cutia si care a fost parerea lui privind defectul si pricina acestuia. I-ti inteleg supararea si sunt in asentiment cu tine dar cea ce nu inteleg este si de ce ai dat atatia bani(10.000eu) pentru reparatii ,cand cu acei bani cumparai o alta masina buna sau mai buna ca cea cu pricina. Nici un meserias nu si-a pus problema care e cauza ce provoaca acest defect. Pune cateva poze cu masina si un pret pe ea si lasa supararea , este un biet fier care rezista pe cand tu ...
Peace on earth ... War under the blanket !

Înapoi la “Citroen C5 I-II”