Va salut pe toti !
Dupa cum bine se vede, sunt detinatorul unui C5 x7 , 2.0 HDi Confort H3+.
Masina o am de noua , din anul 2009.
Incet incet incep sa ma apropiu de 120.000 de km ( acum am 115.000 ) .. si implicit de revizie.
Intrebarea mea este: cum se procedeaza cu FAP-ul ? eu am citit in cartea service ca la 120.000 km , trebuie completat acel aditiv eolys. Ce stiti despre aceasta operatiune ? costuri ? dificultate ?
Evident ca voi merge intr-un service autorizat Citroen pentru a efectua acest lucru.
In rest , revizia este simpla: filtre , ulei si ulei de cutie. Insa aceasta chestiune cu FAP-ul ma deruteaza putin , pentru ca nu stiu exact ce si cum.
In rest ? ce sa va spun de masina .. nu ma plang de ea , ba din contra.. sunt foarte mandru de C5.. s-a comportat foarte bine , cu mici exceptii , nu foarte insemnate.
Acum dupa iarna vreau sa mai remediez niste probleme: in primul rand vreau sa curat interiorul , vreau sa ii dau un polish la exterior... astea ca si estetica. Si in plus trebuie sa imi comand anvelope de vara , pe 17 inch.. cred ca am sa ma indrept spre niste Bridgestone.. o sa vad!
O problema am intampinat cu display-ul central de pe bord , cel care afiseaza ceasul si sistemul audio.. face figuri la diferentele de temperatura.. se innegreste , se amesteca imaginea .. e nasol ! l-am comandat , astept sa vina sa il inlocuiesc. Am inteles ca problema a aparut si la peugeot 407 , citroen c4.. deci e defect de fabricatie.
O alta problema care vreau si trebuie sa o remediez este la usa stanga fata,evident cea mai utilizata.. care face niste zgomote ciudate cand se deschide .. cred ca aceste zgomote vin din balama sau de undeva... efectiv pocneste la deschidere.
Si inca o problema , am la manerul interior de la usa dreapta fata , de pe care s-a curatat efectiv vopseaua aceea cauciucata.. trebuie sa rezolv si aceasta problema cumva pentru ca e foarte inestetic.
Cam asa se prezinta masina mea dupa 3 ani si jumatate si aproape 120.000 de km !
Numai bine !
120.000 km
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
-
- pasionat
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
Va salut din nou !
Din cei care au citit postarea mea , despre problemele care le am la masina.
1.Are cineva idee cum se poate remedia problema zgomotului ciudat de la usa stanga fata? dupa cum am descris mai sus .. efectiv pocneste din toate incheieturile la deschidere.. a mai avut cineva problema asta ?
2. Legat de problema cu ecranul multifunctioal... a mai patit cineva asa ceva ? dupa cum am scris mai sus, l-am comandat , trebuia sa se livreze in 7 zile.. am primit azi raspuns ca nu poate fi livrat. O sa mai incerc,insa am emotii si ma gandesc ca nu o sa il gasesc sa il cumpar.
Aveti vreo idee pentru rezolvarea acestei pb ?
3. Nu am scris in post-ul trecut , pentru ca am omis. La manerul de la usa dreapta fata , am obsrvat ca acea vopsea cauciucata se cam sterge , se curata , se exfoliaza. interiorul este gri deschis.. nu stiu ce sa fac , oare singura solutie ar fi sa il cumpar cu totul ? stiti ceva despre o varianta de vopsire a manerelor interioare ?
Va multumesc ! v-as fi recunoscator daca aveti timp sa imi dati niste sfaturi !
Ciao !
Din cei care au citit postarea mea , despre problemele care le am la masina.
1.Are cineva idee cum se poate remedia problema zgomotului ciudat de la usa stanga fata? dupa cum am descris mai sus .. efectiv pocneste din toate incheieturile la deschidere.. a mai avut cineva problema asta ?
2. Legat de problema cu ecranul multifunctioal... a mai patit cineva asa ceva ? dupa cum am scris mai sus, l-am comandat , trebuia sa se livreze in 7 zile.. am primit azi raspuns ca nu poate fi livrat. O sa mai incerc,insa am emotii si ma gandesc ca nu o sa il gasesc sa il cumpar.
Aveti vreo idee pentru rezolvarea acestei pb ?
3. Nu am scris in post-ul trecut , pentru ca am omis. La manerul de la usa dreapta fata , am obsrvat ca acea vopsea cauciucata se cam sterge , se curata , se exfoliaza. interiorul este gri deschis.. nu stiu ce sa fac , oare singura solutie ar fi sa il cumpar cu totul ? stiti ceva despre o varianta de vopsire a manerelor interioare ?
Va multumesc ! v-as fi recunoscator daca aveti timp sa imi dati niste sfaturi !
Ciao !
-
- pasionat
la usa verifica suruburile de prindere a opritorului ca eu am patilto la logan.
un sfat daca nu te superi in legatura cu problema ta vb. cu dom. Mugrel de la Pro-Motor Rimnicu- Vilcea si te rezolva .
cred ca e cam singurul servis din RO. care a avut un pas inaintea tuturor reprezentantilor citroen si foarte seriosi.
aduce orice piesa nu ca ceilanti toata masina.
un sfat daca nu te superi in legatura cu problema ta vb. cu dom. Mugrel de la Pro-Motor Rimnicu- Vilcea si te rezolva .
cred ca e cam singurul servis din RO. care a avut un pas inaintea tuturor reprezentantilor citroen si foarte seriosi.
aduce orice piesa nu ca ceilanti toata masina.
Salut Kri.
LEgat de pocniturile de la balamale am interes de pe la altii ca in "tava" aia de plastic de sub balamale se strange apa si probabil si ceva mizerie, vaselina se spala si cred ca asa apar zgomotele.
Am sa ma uit si eu cand o sa am timp ca am si eu mici pocnituri cateodata.
marian: abtine-te, sistemul e complet diferit de cel de logan, acolo se slabea surubul ala de pe stalp care tinea tirantul.
Ecranul central il poti cumpara si de la dezmembrari, vezi ca erau cativa si aici pe forum care dezmembrau c5 III.
Cat priveste vopseaua de pe manere, vezi ca e un user aici pe forum care "vopseste" masini cu vopsea cauciucata si cred ca le poate revopsi.
Spor la reparatii si cat mai mult km fara probleme.
LE: uite aici link-ul cu vopseaua http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... cauciucata
LEgat de pocniturile de la balamale am interes de pe la altii ca in "tava" aia de plastic de sub balamale se strange apa si probabil si ceva mizerie, vaselina se spala si cred ca asa apar zgomotele.
Am sa ma uit si eu cand o sa am timp ca am si eu mici pocnituri cateodata.
marian: abtine-te, sistemul e complet diferit de cel de logan, acolo se slabea surubul ala de pe stalp care tinea tirantul.
Ecranul central il poti cumpara si de la dezmembrari, vezi ca erau cativa si aici pe forum care dezmembrau c5 III.
Cat priveste vopseaua de pe manere, vezi ca e un user aici pe forum care "vopseste" masini cu vopsea cauciucata si cred ca le poate revopsi.
Spor la reparatii si cat mai mult km fara probleme.
LE: uite aici link-ul cu vopseaua http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... cauciucata