ulei lds febi
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
ulei lds febi
salut, am o mare problema am ramas cu masina pe burta la bucuresti si nu am gasit ulei lds de la total ... am cautat peste tot pe la obor nu am gasit nimic... am cumparat de la fundenii (avion) ulei de la febi 06161 ... as vrea sa stiu daca se amesteca cu cel total lds ...
macar sa ajung acasa cu masina de la buc la buzau ...
macar sa ajung acasa cu masina de la buc la buzau ...
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- sandor mihai
- pasionat
1.nici eu nu sunt de acord cu lhm ĂŽn c 5.2. Era o situaĂžie oarecum urgentĂŁ.3. ÂŞtiu cel puĂžin 10 c 5 uri care merg cu lhm de ani de zile fĂŁrĂŁ nici o problema. 4. Lhm e un ulei cu calitĂŁĂži deosebite , aÂşa cĂŁ probabil e o chestiune de marketing schimbarea culorii Âşi creÂşterea preĂžului.viscozitatea Âşi punctul de congelare sunt cam la fel aÂşa cĂŁ nu vĂŁd ce rĂŁu ar putea face. 5. Concluzii nu am.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Mexik scrie:de aceasi parere sunt si eu.daca masina au gandito sa mearga cu lds e clar ca lds trebe si lhm nui pt ea.nu ne putem noi compara cu inginerii ce au proiectato.dar fiecare face ce vrea ca este masina lui
Si eu incerc sa pun doar tipul de lichide recomandate in masina, dar sa nu uitam ca C5-ul merge la fel de bine cu cauciucuri Dunlop sau Continental ca si cu Michelin. Daca chestia asta nu a fost facuta de ingineri ci de cei de la marketing?
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- sandor mihai
- pasionat
lds e acelaÂşi lucru cu fluide DA (direction asistee ). Nu Âştiu de ce acelaÂşi ulei se comercializeazĂŁ sub etichete diferite Âşi la preĂžuri diferite. P.s. Masinile de care vorbeam nu numai cĂŁ au lhm dar la unele e Âşi amestecat cu lds pentru cĂŁ oamenii pur Âşi simplu au crezut cĂŁ de ĂŁla trebuie.ceea ce ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ cele douĂŁ uleiuri sunt miscibile.
-
- pasionat
pentru inlocuirea uleiului hidraulic in reprezentanta nu costa o avere la 5 ani sau 200000km.
ei au ce le trebuie si iti face cum trebuie si ce am inteles ca trebuie initerea calculatorului cu inlocuirea uleiului .
eu am cautat lichid racire total si nu am gasit decat in reprezentanta iar ce aduce buticari de la noi costa cat nu face dar nu marca total alta marca ce nu am auzit .
ei au ce le trebuie si iti face cum trebuie si ce am inteles ca trebuie initerea calculatorului cu inlocuirea uleiului .
eu am cautat lichid racire total si nu am gasit decat in reprezentanta iar ce aduce buticari de la noi costa cat nu face dar nu marca total alta marca ce nu am auzit .
- viorelovidiu
- pasionat
- Masina: Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive
- 2: Ex: 3 x Citroen c5 2005 (2.0i, 2.0hdi, 2.2hdi)
daca esti in bucuresti se gaseste in autovit la 50lei litrul original Total
Later edit: m-am referit doar la LDS

Later edit: m-am referit doar la LDS
Ultima oară modificat Lun 07-Ian-2013 19:10 de către viorelovidiu, modificat 1 dată în total.
Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive 280cp dpf off 

-
- pasionat
-
- pasionat
-
- de-abia inscris
Lichidul LDS se foloseste la circuitul sistemului de franare separat de circuitul sistemului de suspensie si celei de directie. Lichidul LHM se foloseste la masinile care au cele trei sisteme pe un singur circuit ( BX, CX, Xantia, etc ).
Lichidele LHM si LDS nu sunt miscibile intre ele, acestea avind proprietati chimice diferite, au efecte diferite asupra garniturilor, simeringurilor, etc.
Faptul ca masinile care au fost prevazute pentru LDS functioneaza cu LHM este doar o chestiune de timp, acest lucru nefiind recomandat de producator.
Daca masina ramane fara lichid, parerea mea este ca nu conteaza atat de mult producatorul ( Total sau Febi ) cat tipul de lichid utilizat.
PS Lichidul LDS costa 52 ron TVA inclus, va pot procura in cantitati "nelimitate" plus taxele de transport daca nu sunteti din Sfantu Gheorghe.
Lichidele LHM si LDS nu sunt miscibile intre ele, acestea avind proprietati chimice diferite, au efecte diferite asupra garniturilor, simeringurilor, etc.
Faptul ca masinile care au fost prevazute pentru LDS functioneaza cu LHM este doar o chestiune de timp, acest lucru nefiind recomandat de producator.
Daca masina ramane fara lichid, parerea mea este ca nu conteaza atat de mult producatorul ( Total sau Febi ) cat tipul de lichid utilizat.
PS Lichidul LDS costa 52 ron TVA inclus, va pot procura in cantitati "nelimitate" plus taxele de transport daca nu sunteti din Sfantu Gheorghe.
- sandor mihai
- pasionat
LDS chiar cĂŁ NU se foloseÂşte la sistemele de frĂŽnare. CĂŽt despre garnituri , la sistemul de suspensie sunt cam aceleaÂşi garnituri care rezistĂŁ la bx de zeci de ani cu lhm.
Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”