becuri faza scurta
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
becuri faza scurta
Stie cineva cum as putea schimba becul de faza scurta dreapta . Nu-mi incape mana deloc acolo,cum as putea sa-l schimb mai usor? Multumesc anticipat.
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- simpatizant
- buda.nicolae
- pasionat
IonutzMan trebuia sa citesti si posturile anterioare! Oricum, daca nu ai dexteritate si mana mica nu cred ca ai sa reusesti! Daca il ai in drum pe mesersmith sa sti ca pentru el deja este o banalitate, asa am inteles din posturile lui! Poate te ajuta el cu schimbatul lor. La mine inca nu s-a ars nici un bec, insa eu le-am schimbat cu becuri destul de scumpe (Phillips) care au garantie 2 ani. Oricum spor la montat, iar daca intampini ceva neclaritati mai bine cauta si mai apoi posteaza. Eu am gasit raspunsul la mai multe "probleme" inainte sa postez, iar dupa ce am postat au fost destui care sa ma ia peste picior!
- buda.nicolae
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
fix de ce te temi nu scapi... in seara asta mi s-a ars becul dreapta de la faza scurta. Pfai... Pe langa gandirile de genul sa iau bec ieftin / bec mai scump / bec foarte scump, mai este si groaza de a schimba becul propriu-zis.
O mica intrebare: Narva, Philips, Bosch sau Osram? Ieftine (14 lei), mai scumpe (30-40 lei) sau foarte scumpe (60-70 lei) pe bucata?
Din experienta, Philips Xtreme Power tin destul de putin si Osram Nightbreaker cam tot pe acolo, desi probabil un pic mai mult. Are cineva alte experiente? Dar NightGuide are sens?
O mica intrebare: Narva, Philips, Bosch sau Osram? Ieftine (14 lei), mai scumpe (30-40 lei) sau foarte scumpe (60-70 lei) pe bucata?
Din experienta, Philips Xtreme Power tin destul de putin si Osram Nightbreaker cam tot pe acolo, desi probabil un pic mai mult. Are cineva alte experiente? Dar NightGuide are sens?
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
la c5 II, locul de apasare a clemei e in sus.
adica invers decat in imagine.
nu uitati ca inainte de a desprinde clema, sa scoateti "fasungul" becului, prin tragere simpla, eventual si miscare stanga-dreapta, pt ca iese destul de greu, si astfel riscati sa va iasa cele doua picioruse ale clemei si sa va cada in far.
si da, exista un capac de cauciuc care se scoate prin extragere pur si simplu.
parca la c5 I capacul e din plastic si se desface prin desurubare.
sper sa nu le incurc.
adica invers decat in imagine.
nu uitati ca inainte de a desprinde clema, sa scoateti "fasungul" becului, prin tragere simpla, eventual si miscare stanga-dreapta, pt ca iese destul de greu, si astfel riscati sa va iasa cele doua picioruse ale clemei si sa va cada in far.
si da, exista un capac de cauciuc care se scoate prin extragere pur si simplu.
parca la c5 I capacul e din plastic si se desface prin desurubare.
sper sa nu le incurc.
Ultima oară modificat Dum 17-Iul-2011 00:54 de către mesersmith, modificat 1 dată în total.
- buda.nicolae
- pasionat
Draga mbc, normal ca exista o aparatoare pe partea interioara a plasticului de pe far (cel de culoare neagra), pentru a-l proteja de mizerii si de apa! Oricum o sa-l observi de indata ce deschizi capota si te uiti la far. Acestea sunt comune la toate masinile, diferenta e doar de modul de deschidere, culoare si modul in care a fost conceput sa functioneze ( oricum ma refer la megane-urile la care se deschide prin aripa exterioara, la acele masini este un adevarat iad sa schimbi becul) cel putin la "printesele" noastre se schimba aproape normal! O seara placuta!
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Am schimbat becul... in o ora.... A fost o experienta foarte naspa. Eu stiam care e sistemul si stiam cam ce trebuie sa fac (din poze) dar nu mi-a ajuns mana suficient. Sotia are mana mai subtire, i-a ajuns mult mai bine, dar sa zicem ca simtul tactic nu e foarte bine dezvoltat la femei cand vine vorba de becuri. si sarme. In fine, dupa o ora becul era pe pozitie, mufa pusa inapoi si cauciucul peste. Am facut test, totul merge ok. Acuma, faza e ca eu ma gandeam ca acest bec va fi temporar pana fac rost de un set mai de soi. Practic, nu mai scot becul ala de acolo pana se arde. M-am uitat un pic in la farul stanga al masinii, acolo se pare ca este un pic mai mult loc de schimbat becul. Un pic.
Merci de poze si de informatii.
Merci de poze si de informatii.
"If in doubt, flat out!"
- buda.nicolae
- pasionat
Presupun ca multumirile sunt in special pentru sotia ta!? Doar ea a facut cea mai multa munca!
)
Felicitari si tie si sotiei! oricum eu daca as ruga-o pe sotie sa ma ajute la asa ceva ar trebui, intai de toate, sa-i explic ce inseamna un bec, pricipiile de functionare, apoi sa-i explica ca boate baga mana in far ca nu o musca nici un animal....!:))

Felicitari si tie si sotiei! oricum eu daca as ruga-o pe sotie sa ma ajute la asa ceva ar trebui, intai de toate, sa-i explic ce inseamna un bec, pricipiile de functionare, apoi sa-i explica ca boate baga mana in far ca nu o musca nici un animal....!:))
Înapoi la “Electrica - C5 I-II”