c5 '04 CD/navigatie?

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

tibrocks
just curious

c5 '04 CD/navigatie?

Mesajde tibrocks » Mie 09-Mar-2011 19:49

Buna ziua! am achizitionat recent un Citroen C5 2.0 HDi din 2004
as vrea sa stiu, se poate pune navigatie color pe consola centrala (eu nu am vazut nici unul..) sau se poate cel putin inlocui
CD player-ul lui cu unul branduit (clarion, kenwood..etc) dar sa se potriveasca in spatiul ala si sa pot folosi in continuare
controllerul de la volan? aveti recomandari?

mersi

danutz
pasionat
Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
2: Ex : C 5 I și C 5 II
3: Tel : 0745.81.83.40

Mesajde danutz » Joi 10-Mar-2011 07:49

Salut ! In ce priveste navigatia cu afisajul aferent, originale, stai linistit; doar nu vrei sa schimbi bordul cu totul, numai pt ceva ecrane in plus? :lol: Cat despre alte cd-playere, nu e chiar asa simplu din cate se pare-nu poti doar sa-l scoti pe cel vechi si sa pui alta marca, nici comenzile de la volan nu cred ca le mai poti folosi.Nu am studiat cu atentie problema, dar mai cauta pe acest forum topicuri, pt ca sunt colegi care s-au mai confruntat cu aceasta problema si s-a mai discutat pe undeva.Ai putea de asemenea sa iei un dvd auto care are si navigatie inclusa, cu ecran retractabil, mai incearca ! Bafta ! :)
Imagine

Imagine

P.S. Asa arata navigatia originala.

tibrocks
just curious

Mesajde tibrocks » Joi 10-Mar-2011 10:31

wow.. navigatia arata bine... mda- imi dau seama ca trebuie schimbat tot bordul..:(
in primul rand: pot pune alta marca de cd player? adica se potriveste acolo (sa nu fie mai mic/mai mare)
si am intrebat in ideea ca stie cineva o marca sau un model care ar merge cu comenzile de la volan..
da, un ecran retractabil ar fi super dar nu vreau totusi sa pierd prea mult.. oricum, din start daca schimb aparatul nu imi va mai afisa pe displayul de sus..

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 10-Mar-2011 14:50

nu se schimba bordul, doar capacul monitorului si monitorul. problema e ce te faci cu cablajele ca acolo e jale? la cd exista variante sa pui la loc comenzile de volan (adaptoare specifice) dar nu stiu ce se intimpla cu display-ul mic
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

viorelovidiu
pasionat
Masina: Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive
2: Ex: 3 x Citroen c5 2005 (2.0i, 2.0hdi, 2.2hdi)

Mesajde viorelovidiu » Joi 10-Mar-2011 15:03

exista displayuri monocrome care au butoanele de clim trip si inca ceva direct in stanga ecranului. am vazut la cateva c5 II care aveau radio cd aftermarket.

unde om gasi astfel de ecrane nu stiu... poate cineva care are un asemenea display (cu butoanele in stanga) ne da seria de sasiu si putem gasi codul piesei potrivite.

PS: am cautat pe citroen service si am gasit ecranul

00006155AG codul de piesa si pret 537lei :shock:
Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive 280cp dpf off 8)

danutz
pasionat

Mesajde danutz » Joi 10-Mar-2011 15:49

khan scrie:nu se schimba bordul, doar capacul monitorului si monitorul. problema e ce te faci cu cablajele ca acolo e jale? la cd exista variante sa pui la loc comenzile de volan (adaptoare specifice) dar nu stiu ce se intimpla cu display-ul mic

Ai dreptate,Andrei ! M-am uitat si eu pe Service-Citroen si se pare ca pot schimba doar acele suporturi ale ecranelor, dar mai departe...oricum cred ca nu e asa usor ! :roll:

tibrocks
just curious

Mesajde tibrocks » Joi 10-Mar-2011 16:08

pai displayul ala color pare mai inalt decat spatiul din bordul meu in partea centrala, eu am displayul mai ingust si parca nici 'pleoapa' aia nu se inalta asa mult.. dar fie, poate nu aproximez eu bine.. de unde le-as gasi? si partea din consola si displayul, si rama de la display?

cred ca cel mai rentabil as iesi cu un cd/mp3 aftermarket dar sa fie spatiul din bord standard ca sa se potriveasca si a 2-a chestie e cu comenzile de la volan.. nu vreau sa se piarda.. dispayul de sus e ok, ramane pentru data si calculator de bord.. oricum are player-ul display-ul lui...

danutz
pasionat

Mesajde danutz » Joi 10-Mar-2011 16:25

Imagine

Imagine
Se vede din poze ca difera doar suporturile la afisaje, care de altfel vin separat.Dar oricum , sunt alte cablaje intre cele 2 variante de echipare si parerea mea e ca nu se merita efortul, care cu siguranta e considerabil.Mai bine cauti alt cd-player si gata ! Succes !

viorelovidiu
pasionat
Masina: Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive
2: Ex: 3 x Citroen c5 2005 (2.0i, 2.0hdi, 2.2hdi)

Mesajde viorelovidiu » Joi 10-Mar-2011 16:44

mai ramane o problema pentru cei care au senzori de parcare.... deoarece folosesc sistemul audio...
Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive 280cp dpf off 8)

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Joi 10-Mar-2011 20:05

la c5 I se poate pune orice cd afer market, insa e necesar sa pui si o masca pe care o gasesti aici:
http://www.be-loud.ro/produse/Integrare ... 5_M463100/
tot aici gasesti si cd-uri si adaptoare.
la var I daca pui cd cu ecran retractabil, cand acesta e deschis, iti obtureaza aeratoarele centrale.

la var II nu se poate pune cd aftermarket pt ca in cd este si comp de bord si diferite setari ale masinii.
Imagine

tibrocks
just curious

Mesajde tibrocks » Vin 11-Mar-2011 20:34

Pai am c5 I.. am vazut rama aia, m-am prins.. dar pot folosi comenzile de la volan? exista vreun adaptor sau mai intai un player care sa primeasca astfel de comenzi? vreo recomandare? in mare ma intereseaza sa am un line in pt ipod sau alt player si sa pot folosi comenzile pentru volum si eventual radio...??

alta chestie: am vazut ca exista optiune Sport la suspensii.. la mine nu e butonul, scrie Citroen.. cum se poate pune? se schimba multe pentru asta sau doar comanda in sine...? ma gandesc ca rigidizeaza suspensia si lasa garda mai jos, nu?

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Vin 11-Mar-2011 22:59

hmmm, e dificil, daca nu chiar imposibil sa pui suspensia sport la tine.
mai trebuie o sfera pe punte si o alta pompa.
acum ce sa zic, cu un ciocan de 2 kile si multa vointa, precum si un tir de nebunie, se poate pune orice.
pt cd, intra pe site-ul pe care ti l-am dat si cauta adaptoare pt c5 si vezi pt ce marci se gasesc si astfel iti poti alege ce model si ce marca e disponibila.
ca o recomandare, daca tot vrei sa faci greseala de a schimba cd-ul original, barem ia-ti unul cu usb...

tibrocks
just curious

Mesajde tibrocks » Vin 11-Mar-2011 23:08

pai e complicat cu suspensia atunci.. ma gandeam ca e doar de soft adica sa primeasca semnal de la acel buton si sa stie el ce sa faca..:)
daca e vorba de alta pompa si toate alea... e complicat.. pacat

de ce fac greseala ca schimb playerul?

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Vin 11-Mar-2011 23:12

pt ca daca nu aloci suficienti banuti cat sa cumperi ceva serios, o sa ai o surpriza neplacuta in ceea ce priveste calitatea auditiei.

tibrocks
just curious

Mesajde tibrocks » Sâm 12-Mar-2011 13:48

da.. ai dreptate.. oricum daca pun altul (trebuie sa recunosc, player-ul lui e cam sarac... si e si urat.) o sa pun amplificator separat...
dar nu vreau prea multe compromisuri si o sa ma mai gandesc..

thanks anyway

mai am o problema dar o postez la mecanica

Înapoi la “Electrica - C5 I-II”