Pierdere conjunctor
Moderator: Echipa Tehnica
Pierdere conjunctor
Buna seara. Sunt proaspatul posesor al unei Xantia 2 cu motor 2.0 HDI, 90cp, 1999, break. Am conjunctorul care pierde ulei LHM pe la capatul opus sferei centrale. As vrea sa stiu daca aceasta pierdere poate provoca o scadere de presiune in sistemul hidraulic care sa ma lase fara frane sau suspensie. Mentionez ca trebuie sa completez cu ulei LHM cam la 2 saptamani pentru a pastra nivelul in rezervorul de LHM. Va multumesc pentru ajutor.
-
- pasionat
Eu am patit treaba cu O-ringul ala de la conjunctor, la BX...E urat rau !!! Iti da afara tot LHM-ul in cateva minute....De obicei se intampla treaba asta, cand cineva si-a bagat nasul pe acolo, fara sa stie in ce se baga si a montat un O-ring oarecare...Fara sa stie ca e un O-ring special...dintr-un material special...cu dimensiuni speciale (cu virgula...
).
Nici eu la acea vreme nu am luat in seama o mica pierdere pe la acel capac de pe conjunctor....pana a cedat...
Iti recomand sa schimbi cat mai curand acel O-ring, obligatoriu cu unul nou !!! Nu e o operatie extrem de grea, dar iti recomand sa o faci la un atelier specializat in Citroen (nu in alta parte)...pt. ca e o modalitate diferita/bizara de a demonta acel capac...
Colegii de aici de pe forum mai mult ca sigur te vor ajuta daca ii soliciti...

Nici eu la acea vreme nu am luat in seama o mica pierdere pe la acel capac de pe conjunctor....pana a cedat...
Iti recomand sa schimbi cat mai curand acel O-ring, obligatoriu cu unul nou !!! Nu e o operatie extrem de grea, dar iti recomand sa o faci la un atelier specializat in Citroen (nu in alta parte)...pt. ca e o modalitate diferita/bizara de a demonta acel capac...
Colegii de aici de pe forum mai mult ca sigur te vor ajuta daca ii soliciti...
Nu! O-ringul acela nu te poate lasa fara frane si suspensie, decat daca ramai fara LHM...
Daca masina ramane fara frane, mai mult ca sigur ca mai exista o defectiune pe instalatia hidraulica....
Ori pompa hidraulica nu ridica presiune, ori conjunctorul este uzat...
Din cate stiu pe Xantia s-a montat o pompa hidraulica cu compartimente separate pt. servodirectie (6 pistonase parca) si pt. suspensie si frane (doar 2 pistonase).
.........................
Detaliaza un pic...In ce conditii ramane masina fara frane si suspensie ??? Sau doar era o intrebare legata de acel O-ring ?!?
Daca masina ramane fara frane, mai mult ca sigur ca mai exista o defectiune pe instalatia hidraulica....
Ori pompa hidraulica nu ridica presiune, ori conjunctorul este uzat...
Din cate stiu pe Xantia s-a montat o pompa hidraulica cu compartimente separate pt. servodirectie (6 pistonase parca) si pt. suspensie si frane (doar 2 pistonase).
.........................
Detaliaza un pic...In ce conditii ramane masina fara frane si suspensie ??? Sau doar era o intrebare legata de acel O-ring ?!?
Înapoi la “Hidraulica - Xantia”