probleme la ridicare

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

andreea18
just curious

probleme la ridicare

Mesajde andreea18 » Sâm 04-Dec-2010 14:01

buna am si eu o problema pot sa spun chiar grava care in ultimul timp a devenit destul de stresanta....am o xantia din '93 si am problema cu ridicarea masinii :( ....este foarte mult de spus as dori numarul de telefon al userului DJ01FAD. sper sa ma poti ajuta ..ast rasp ms!!!!

the judge
pasionat
Masina: Citroen C5 III Exclusive, Citroen Saxo VTS 16v
2: ex: 2x Xantia I, 2 x Xantia II, Xsara HDI
3: ex: Citroen Xsara VTS 16V, Peugeot 106 Rallye,

Mesajde the judge » Sâm 04-Dec-2010 15:25

salutare! iti dau nr lui dj01fad...pe numele lui...nic :).omul chiar te ajuta..daca are cum.0722544672...si te asteptam cu mashinutza pe la noi:)
CITROEN...covorul fermecat

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 04-Dec-2010 18:24

da, ala este numarul meu de telefon, sper sa te pot ajuta.

andreea18
just curious

Mesajde andreea18 » Dum 12-Dec-2010 16:29

sa zicem ca am reusit sa aflu care ar putea fi cauza....de cand a venit frigul abia se ridik si in plus k pompa de ulei scoate un zgomot k si qm ar avea presiunea f mare in ea si scoate un "caÂşait". folosesc ulei h46 si mi-a spus cnv k ar fi prea gros...m-am interesat si ar fi bun uleiu Lubrifin Hv 32 insa nu am gasit pana acum.....problema este ca atunci knd apas frana se aprinde in bord semnul Stop si semnul exclamarii , dupa cateva secunde se stinge....dupa ce merg sa zic 3 4 km numai se aprinde nimic in bord...iam facut aerisire si degeaba...

andreea18
just curious

Mesajde andreea18 » Dum 12-Dec-2010 16:32

imi este frik sa plec singura la drum q ea...cu franele nu am avut probleme pana acum.... insa cei drept trb sa apas mai mult inainte doar "ciupeam" frana acum e nevoie de mai mult.....

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

Mesajde sandor mihai » Dum 12-Dec-2010 16:33

eu zic ca astia care isi bat joc de masina isi merita soarta.eu nici nu m-as mai apuca de reparat o astfel de masina in care a fost bagat rahat.nu poti s-o mai aduci in parametri decit cu multe piese schimbate.care costa.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

andreea18
just curious

Mesajde andreea18 » Dum 12-Dec-2010 16:38

Sandor Mihai tu cred k nici nu stii despre ce este vorba si vorbesti aiurea k sa ai ce face....dak nu ai nici cea mai vaga idee pastreazati parerea pt tine....chiar daca sunt fata si am 18 ani am prins si eu kte cv despre masina asta ....am cerut ajutor nu critici :)

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Dum 12-Dec-2010 17:32

Salut
In primul rand nu ai uleiul corespunzator. Iti trebuie LHM. Vei gasi suficiente topicuri pe forum legat de uleiul la hidraulica.(atat la sectiunea Xantia cat si la Bx)
Masina se ridica greu si nu ai frane pentru ca nu ai ulei bun. Mai ales iarna, H46-le e FOARTE periculos. E frig afara si uleiul ala practic se"congeleaza". Nu ai frana si se ridica f greu masina plus ca apar alte complicatii.
Masina se poate face.
In primul rand as incepe prin a da vasul jos, a-l spala bine si pune LHM. Dupa aia vezi ce se intampla.
Legat de pompa: in majoritatea cazurilor face asa pt ca e uzata. Sau..poate fi si cum am patit eu: era foarte mare presiune din cauza conjunctorului(mizerie mare in el).

Oricum, intai du-te la cineva sa te ajute sa schimbi uleiul si sa speli cat de cat mizeria de acolo. Ai grija sa amorsezi pompa dupa aia !

Si da..nu te aventura cu ea la distante mari ca nu se stie ce se poate intampla :!:

Nu stiu cine ti-a zis de Lubrifin nu stiu de care, dar nu te-a sfatuit bine deloc !
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 12-Dec-2010 17:49

andreea18 multumesc ca ai citit regulile forumului! nu se foloseste limbaj de tip mirc si nu se ia la rost o persoana care isi exprima parerea. considera asta un avertisment verbal
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

stan cristian
pasionat

Mesajde stan cristian » Dum 12-Dec-2010 17:53

andreea18 scrie:Sandor Mihai tu cred k nici nu stii despre ce este vorba si vorbesti aiurea k sa ai ce face....dak nu ai nici cea mai vaga idee pastreazati parerea pt tine....chiar daca sunt fata si am 18 ani am prins si eu kte cv despre masina asta ....am cerut ajutor nu critici :)

Chiar stie ce zice.... :wink: e adevarat ,e foarte greu sa aduci instalatia hidraulica in parametrii dupa ce ai pus alt ulei hidraulic ....in situata dv. riscati foarte mult folosind masina in conditia asta.

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Dum 12-Dec-2010 18:01

Corect. Nu prea e de joaca. Eu cand am luat masina, aceasta a avut H46 (de aici si problemele, la care se adauga si uzura inevitabila). Am schimbat TOT ce tinea de furtune + aproape TOATE componentele. (din componentele originale mai am pe masina doar cilindrii spate care sunt buni si valva de securitate )
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

andreea18
just curious

Mesajde andreea18 » Dum 12-Dec-2010 18:12

ok am inteles....acum pompa de ulei numai face acel zgomot pentru ca am schimbat oringurile, erau distruse si din aceasta cauza dadea si cu ulei. problema cu ridicarea si frana a inceput de cand a venit frigul....vara nu am avut nicio problema cu ea....am sa schimb uleiu si sa vedem ce sa intampla...multumesc pt raspunsuri!!!! nu am nevoie de opiniile celor care critica ,am cerut ajutor celor care stiu sa inteleaga pe orice.....atunci cand am cumparat masina avea ulei h46 nu am avut eu de unde sa stiu ca nu este bun doar pana in momentu cand au aparut problemele....si am cerut ajutor.....multumesc inca o data!!! si imi cer scuze daca am jignit pe cineva...insa si eu m-am simtit jignita prin modul in care a vorbit....

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 12-Dec-2010 18:18

pai atunci poate preferi o minciuna frumoasa: lasa totul asa ca e in regula, nu trebuie schimbat nimic. dar, profilactic, fa multe cruci cind te sui la volan si o asigurare de viata babana. mai bine asa?

Lexia available

andreea18
just curious

Mesajde andreea18 » Dum 12-Dec-2010 18:28

te pricepi la mecanica sau la tinut predici? :lol: nu vreau sa transform aceasta discutie in altceva....eu am probleme cu masina nu alte chestii...am cerut parerea intr-o problema legata de masina. nu am sa mai plec cu masina fara sa ii schimb uleiu ca nu patesc ceva....asa tanara ar fi pacat sa m-i se intample ceva....multumesc de sfat!!! chiar apreciez

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 13-Dec-2010 15:54

nu ma pricep la nimic, doar imi dau cu parerea :D daca crezi ca te pot ajuta, treci prin Buc ca nu e departe si vedem exact ce se poate face la masina ta

Lexia available

Înapoi la “Hidraulica - Xantia”