GEAMUL DE LA FARURI INGALBENIT
Moderator: Echipa Tehnica
- robistan25
- pasionat
revin sa va spun ca operatia de polishare nu a mai avut loc pt ca deja am primit foarte multe pareri cu privire la aceasta varianta si toate impotriva. Inclusiv cei care trebuiau sa se ocupe de asta au fost retinuti.
Ideea e ca dupa polish pe far, acesta isĂŽ pierde lacul de la suprafata si (am exemple concrete) in foarte scurt timp se ingalbeneste si mai tare si automat trebuie schimbat.
Exemplele de care aminteam este un prieten cu un Focus si unul cu un Astra care au schimbat farurile.
Deci, varianta polish... cade deocamdata.
nu stiu ce sa fac... sa bag bani sa le schimb... cand de banii aia imi pot pune lejer un set de jante de aliaj....
mai asteptam pareri.
Ideea e ca dupa polish pe far, acesta isĂŽ pierde lacul de la suprafata si (am exemple concrete) in foarte scurt timp se ingalbeneste si mai tare si automat trebuie schimbat.
Exemplele de care aminteam este un prieten cu un Focus si unul cu un Astra care au schimbat farurile.
Deci, varianta polish... cade deocamdata.
nu stiu ce sa fac... sa bag bani sa le schimb... cand de banii aia imi pot pune lejer un set de jante de aliaj....
mai asteptam pareri.
in WE am cunoscut pe cineva care a avut aceeasi problema, practic aspectul de ingalbenit era din interior, un fel de afumare a geamului din cauza caldurii de la becuri.
solutia aleasa de el a fost sa demonteze farurile si sa le spele cu solutie degresanta si apoi sa le usuce bine. farurime aratau ca noi.
acum problema e ca nu prea ma bag sa dau singur jos farurile, sa nu le sparg. nu stiu, poate la un service sa le demontez si sa le spal.
in orice caz este foarte plauzibila solutia si nu cred ca are efecte adverse precum polish, pe care expertii nu il recomanda pt faruri.
solutia aleasa de el a fost sa demonteze farurile si sa le spele cu solutie degresanta si apoi sa le usuce bine. farurime aratau ca noi.
acum problema e ca nu prea ma bag sa dau singur jos farurile, sa nu le sparg. nu stiu, poate la un service sa le demontez si sa le spal.
in orice caz este foarte plauzibila solutia si nu cred ca are efecte adverse precum polish, pe care expertii nu il recomanda pt faruri.
- robistan25
- pasionat
Am revenit, asa cum am promis, dupa ceva timp ce-i drept, ca de, e criza si de timp in ziua de azi, cu poze referitoare la curatarea farurilor de pe masina mea. Le-am demontat si curatat pe amandoua. A meritat tot efortul, desi nu a fost chiar usor. Am facut poze doar la un far (stanga), fiindca nu avea rost sa fac si la celalalt, fiind aceeasi situatie. Pozele vorbesc de la sine.
Inainte:

Dupa:

Inainte:

Dupa:

- robistan25
- pasionat
- robistan25
- pasionat
- robistan25
- pasionat
@adrian77: 1. se demonteaza relativ greu. Se demonteaza pana si soclurile becurilor. Oglinda nu se scoate din far. La spalare nu am turnat apa in far pur si simplu, ci am bagat o carpa moale imbibata cu apa distilata si dirijata cu o tija metalica. Daca bagam apa, distrugeam motorasul de reglare a oglinzii farului. La final am pulverizat o solutie cu alcool si am sters cu o carpa moale uscata. A meritat efortul.
2. merci pt. apreciere. Poate ne intalnim prin oras.
3. barele nu se prind greu, dar trebuie sa fie speciale pt. C3.
@keket: pai de ce sa nu se pastreze oglinda ? Era doar acoperita cu un fel de mazga. Acum e ca noua. Vezi pozele.
2. merci pt. apreciere. Poate ne intalnim prin oras.
3. barele nu se prind greu, dar trebuie sa fie speciale pt. C3.
@keket: pai de ce sa nu se pastreze oglinda ? Era doar acoperita cu un fel de mazga. Acum e ca noua. Vezi pozele.
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”