salutare. De la un timp am sesizat ca la un viraj mai tare la stanga, masinii parca ii fuge spatele spre dreapta ca si cand ar fi zapada. Asta doar cand virez stanga. Azi de exemplu la un viraj tot la stanga am prins o groapa nu foarte mare cu ambele roti de pe partea dreapta,iar cand am dat cu roata din spate am avut senzatia ca parca s-a deplasat cca 10cm spre dreapta de spate.
La dacie am avut aceeasi simptoma,iar aceasta se datora unui arc rupt pe spate.M-am uitat, dar arcul este intreg.Ce parere aveti si ce ar trebui sa mai verific.? astept parerile voastre. Multumesc tuturor. week-end placut
simptoma necunoscuta
Moderator: Echipa Tehnica
Incearca si tu sa faci un test intr-o curba la stanga cu asfalt bun, ca sa excludem din ecuatie factorii perturbatori (gropile). E mai greu sa ne dam seama din dinamica evenimentului, cand cazi cu rotile intr-o groapa, de ce fuge spatele. Poate sa fie o diferenta de aderenta a cauciucurilor intre cele 2 punti...
Ai verificat presiunile in roti, cauciucurile sunt in regula? Amortizoarele?
Ai verificat presiunile in roti, cauciucurile sunt in regula? Amortizoarele?
Cauciucurile sunt cele originale(dar arata f. bine),iar masina are 45000km.Presiunea o verific tot timpul.Acelasi lucru se intampla si pe asfalt,dar la o viteza nu f.mare. Faza e ca la dreapta nu are acel simptom chiar daca viteza e mai mare, se simpte cum se aseaza frumos in curba. Multumesc pt sugestii si mai astept si altele.
khan scrie:atunci e doar amortizorul de pe dreapta care e dus, dar se schimba neaparat pereche. fara dubii. daca te lasi pe masina scurt dar energic, cum se misca, revine la loc si gata, sau mai balangane un pic?
salut. M-am uitat pe dedesupt la el si pare sa nu curga,iar daca ma las pe masina revine la loc fara sa se balangane. In iulie am ITP-ul si poate acolo imi zic iei daca sunt ceva probleme. Oricum mersi de sugestii