Cu aceeasi ocazie ii montez masinii si proiectoare, o varianta after market:
Intre timp ma ocup cu o droaie de maruntisuri: montarea comenzii de geam de la sofer pe buton cu impul, oglinda electrica pe dreapta, carlig de remorcare, volan de pe modelul Ourane.
Tot asa, printe unele picaturi se schimba toata puntea fata, cealalata cedand nervos ..
Parbrizul masnii a fost inlocuit prin " bunavointa"unui vecin ..
In fine .. Putin cate putin am inlocuit toata masina, mai putin sasiul, usile si haionul .. Motorul si cutia de viteze ramasesera deasemeni un tabu ..Ambele au beneficiat de revizii si intretinere permanenta.
Pana cand, a cum o luna de zile, ma trezesc intr-o buna dimineata si-mi spun: ..Bai ar fi cazul sa montam un Turbo pe masina ..Asa ca incepe din nou cautarea si "vanatoarea" dupa in BX turbo ca sa fie "donator" de pise pentru a mea.
Dupa saptamani de cautare, intamplarea face ca la Ploiesti Cristi Stan sa ma ajute sa gasesc un BX 17 Turbo din 1990 cu numere de Franta, tot o masina a nui medic

(am eu ce am cu medicii astia)

(al 4 BX cumparat pentru piese ..

) Masina avea 266.000 KM, insa a beneficiat in Franta de o revizie integrala a motorului.
Zis si facut si de data asta! Cumpar masina si apoi incepe desfacerea ei! .. Dupa o saptamana de munca asidua se extrage si se prepara motorul Turbo in cauza si cutia aferenta.
Motorul si cutia sunt curatate ca in ziua in care au fost fabricate ..Se consuma cantitati impresionante de motorina, degresant, alte chimicale si apa casa ajunga intr-o conditie cat mai buna.
Achizitionez din nou un kit complet de distributie, ambreiaj SACHS, Ulei Castrol Magnatec 15w40 semisintetic si ulei de cutie. Antigelul este subinteles ..