schimbat cutie automata citroen c

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

Eugen Chiriac
pasionat

Mesajde Eugen Chiriac » Vin 09-Sep-2011 06:50

Multumesc mult ptr gandurile bune.Sunt convins ca ai facut/o din dorinta de ma ajuta.Oricum luna asta plec in Italia si am sa vad ce spun reprezentantele de acolo ptr ca parerile sunt foarte impartite.Inca odata iti multumesc.

dxx
pasionat

Mesajde dxx » Vin 09-Sep-2011 09:38

Pt aceasta cutie fabricata de ZF (AL4) se pune numai uleiul respectiv, nu alt tip de ulei, foarte clar! Cutia se regaseste si pe unele modele Renault si Peugeot. Se poate gasi pe stoc sau la comanda in orice reprezentanta Citroen sau Peugeot, probabil si Renault. Pana acum cca 1 an venea in ambalaj de 2 litri produs de Esso (care face parte din acelasi grup petrolier cu Mobil) cu cod Citroen 973622, acum am vazut numai in ambalaj de 1 litru produs de Mobil. Pretul pe litru este de cca 80 ron cu TVA la reprezentanta Peugeot.

Eugen Chiriac
pasionat

Mesajde Eugen Chiriac » Vin 09-Sep-2011 10:12

Nu mai avem reprezentanta citroen in Galati.Ar fi peugeot la Braila
dar am vazut pe net niste preturi la acest ulei in Italia undeva in jur de 8 euro pe litru,nu specifica daca este inclus si tva/ul.Ar mai fi si bidoane de 20 de litri ....fapt ce m/ar incanta sa iau unul din acesta,tinand cont ca nu se poate schmba tot uleiul din cutie ,as face doua trei schimburi la interval de cateva sute de km,astfel reusesc ca ultimul schimb sa aiba cat mai mult din noul ulei.

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Vin 09-Sep-2011 12:28

Pt aceasta cutie fabricata de ZF (AL4) se pune numai uleiul respectiv, nu alt tip de ulei, foarte clar!

Asta-i aiureala pura din seria "fierului cu suflet"!
De unde stii? Doi vecini fac numai asa?
Uite ce am gasit la o cautare extrem de sumara pe un forum strain unde ajungeati si voi imediat cu goagal daca voiati:
Ordinary ATF won't do as it needs additional additives to allow it to last. If you are going to change it every 12k or so, then a Dextron 4 will probably be OK. Citroen Peugeot to an oil LT something or other which is the same as the BMW stuff, but cheaper. Beemers usea similar ZF gearbox mechanics.
Citoens/Peugeots use exactly the same box
Esso ATF LT 711741
=> Audi Oil No. G 052162A1x
=> BMW Oil No. 8322 9407807x
=> Citroen Oil No. Z 000169756x
=> Jaguar Oil No. JLM 20238x
=> Mercedes Benz Oil No. A 0019892203x
=> Peugeot Oil No. Z 000169756x
=> Porsche Oil No. 999.917.547.00
or Transmax Z
also Q8 and Redline 4 fluids can be used.

De aceea nu merge nimic bine in tara asta si suntem vazuti asa peste tot...
Hai, sa fim sanatosi!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 12-Sep-2011 09:09

Frina!
Am facut eu curat aici. Urmatorul atac la persoana se va lasa cu sanctiuni. Limitati-va dezbaterile strict la fapte si la chestiuni tehnice.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”